Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Haastatteluun valmistautuminen

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Haastatteluun valmistautuminen"— Esityksen transkriptio:

1 Haastatteluun valmistautuminen
Työnhaun viestintä Tustustu työnantajaan: Mitä tiedät organisaatiosta? Mitä haluaisit tietää lisää? Mikä tehtävässä/työnantajassa kiinnostaa? Ennakoi tulevaa keskustelua: Valmistele vastauksiasi Unohda kliseet Kuvaa asioita konkreettisesti Paketoi’ kielteiset asiat myönteiseen muotoon Säilytä johdonmukaisuus Mieti myös kysymyksiä esitettäväksi Mieti etukäteen: Oma tavoite Motiivit Osaaminen Persoonalliset vahvuudet Palkkatoive Käy läpi hakemuksesi. Ole valmis perustelemaan

2 Haastattelun kulku Työnhaun viestintä
Organisaation ja henkilöiden esittely Hakijan tausta Elämäntilanne, perhe, vapaa-aika ... Pätevyys koulutus ja työkokemus (tehtävän kannalta olennaiset) Motivaatio ja odotukset motivaatio haettavaan tehtävään odotukset työltä ammatilliset tavoitteet Ominaisuudet omat vahvuudet ja heikkoudet, kehittymissuunnitelmat Prosessin eteneminen

3 Haastattelun kulku Työnhaun viestintä Miten vakuutan valitsijat?
ole oma itsesi ole rehellinen osoita kiinnostuksesi tuo esille motiivisi ja halusi kehittyä älä ole ‘ympäripyöreä’ älä jaarittele jännitä rauhassa muista ’perusasiat’: ole ajoissa, luonteva pukeutuminen ja käytös, katsekontakti, kohteliaisuus ’isäntää’ kohtaan Haastattelussa pärjäät, kun kuuntelet, mitä sinulta kysytään ja vastaat täsmällisesti siihen, mitä on kysytty.

4 Haastattelun kulku Miten vastaisit näihin kysymyksiin?
Työnhaun viestintä Miten vastaisit näihin kysymyksiin? Kerro lyhyesti itsestäsi? Miksi olet hakemassa meille? Mikä ovat tavoitteesi (esim. viiden vuoden päästä)? Milloin voit aloittaa? Kerro kolme hyvää syytä, minkä takia meidän pitäisi valita Sinut tähän tehtävään. Mikä on palkkatoiveesi?

5 Haastattelun kulku Työnhaun viestintä Onko sinulla mitään kysyttävää?
Millaista ihmistä olette etsimässä? Millaiset etenemismahdollisuuksia tämä työ tarjoaa? Millaista työ on käytännössä? Mitkä työtehtävät ovat työssä tärkeimpiä? Millaiset koulutus- / kehittymismahdollisuudet työssä on? Kenen alaisena/kenen kanssa tulisin työskentelemään? Mitkä ovat työn suurimmat haasteet? Millainen on tyypillinen työpäivä/työviikko? Millaisia työtehtävissä tämän koulutuksen käyneet teillä toimivat? Miten itsenäistä työ on? Miksi minun kannattaisi tulla teille töihin? Miten prosessi etenee haastattelun jälkeen? Onko vielä jotain, mistä haluaisitte keskustella, ennen kuin teette minua koskevan jatkopäätöksen?

6 Linkkejä http://aarresaari.net/ http://dinanet.fi/book/export/html/38


Lataa ppt "Haastatteluun valmistautuminen"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google