Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Tervetuloa opiskelemaan hygieniaa ja suomen kieltä.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Tervetuloa opiskelemaan hygieniaa ja suomen kieltä."— Esityksen transkriptio:

1 Tervetuloa opiskelemaan hygieniaa ja suomen kieltä.
Hygieniamateriaaliin pääsee… MENE KOULUN KEITTIÖÖN LAITTAMAAN RUOKAA MENE VANHAINKODIN KEITTIÖÖN LAITTAMAAN RUOKAA MENE KOULUUN SIIVOUSTYÖHÖN TULE OPISKELEMAAN HYGIENIAA Tervetuloa opiskelemaan hygieniaa –tervehdysteksti + video, opastyöntekijä kertoo tarinansa HYGIENIAOPETUKSEN KOKONAISUUDET 1. mikrobiologian perusteet Miksi hygienia on tärkeää? Yleistietoa hygieniasta <1> 2.  Elintarvikkeiden kontaminaatiot 3. Ruokamyrkytykset Tervetuloa opiskelemaan hygieniaa ja suomen kieltä. Kun opiskelet kaikki osiot ja teet tehtävät, opit perustietoa hygieniasta ja ammatillinen suomen kielen taitosi kehittyy. Sanavarastosi kasvaa, opit työelämässä käytettäviä. Teksti hygienian historiasta + kysymykset, monivalintakysymykset ja sanasto 4. Hygieeniset työtavat 5. Henkilökohtainen hygienia 6. Puhtaanapito 7. Omavalvonta Katila, Lehtonen, Ruuhilahti, Suominen 1 1

2 Katila, Lehtonen, Ruuhilahti, Suominen 2
2. Elintarvikkeiden kontaminaatiot 3.Ruokamyrkytykset 4. Hygieeniset työtavat 5.Henkilökohtain-en hygienia 6. Puhtaanapito 7. Omavalvonta 1. Mikrobiologian perusteet 1.1Orientointi mikrobiologian perusteihin -teksti, kuvat ja puhuttu 2.  Lämpötila 1. Perustiedot 3. Happamuus a) alatehtävä a) alatehtävä b) alatehtävä b) alatehtävä a) alatehtävä b) alatehtävä 4. Happi 5. Kosteus 6. Haitat ja hyödyt 7. Kasvun hallinta Jokaisesta kohdasta hiirellä napsauttamalla pääsee aihealueen sisälle, josta löytyy opetusmateriaalia sekä tehtäviä. Pääkohdassa tulisi olla käden kuva, tms. jotta opiskelija ymmärtää hiirellä klikata aihealueen auki. a) alatehtävä a) alatehtävä b) alatehtävä a) alatehtävä a) alatehtävä b) alatehtävä b) alatehtävä b) alatehtävä 1.2 Tehtävä 1.3 Tehtävä Katila, Lehtonen, Ruuhilahti, Suominen 2 2

3 Katila, Lehtonen, Ruuhilahti, Suominen
1. Mikrobiologian perusteet 3.Ruokamyrkytykset 4. Hygieeniset työtavat 5.Henkilökohtainen hygienia 6. Puhtaanapito 7. Omavalvonta 2. Elintarvikkeiden kontaminaatiot 2. Elintarvikkeiden kontaminaatiot 2. Elintarvikkeiden kontaminaatiot 2.1Orientointi elintarvikekontaminaatioihin - Mitä tarkoittaa elintarvikekontaminaatio: teksti, kuvat ja puhuttu 2. KOHTA 3. KOHTA 1.  KOHTA a) alatehtävä a) alatehtävä a) alatehtävä b) alatehtävä b) alatehtävä b) alatehtävä 4. KOHTA 5. KOHTA 6. KOHTA a) alatehtävä a) alatehtävä Elintarvikekontaminaation alaotsikot 1-6. Orientointi laatikosta pääsee suoraan kokonaisuuden lopussa oleviin tehtäviin tai suoraan seuraavaan alaotsikkoon. Olisiko aihetta tehdä tehtäviä jokaiseen alaotsikkoon (palvelee oppijaa paremmin, alaotsikoiden tehtävien tarkoitus on kerrata aiheen ydinasiat) ja lopuksi olisi kokonaisuuden tehtävät eli miten oppija on oppinut kaikki kohdat 1-7. Viimeiset kaksi tehtävää ovat osa hygieniapassiakoko materiaalin lopullinen tarkoitus on valmistaa oppijaa suoriutumaan hygieniapassista ja koko opiskelumateriaalin jälkeen olisi mahdollisuus tehdä hygieniapassi testi, testaten omaa osaamistaan. b) alatehtävä b) alatehtävä a) alatehtävä b) alatehtävä 2.2 Tehtävä elintarvikekontaminaation kokonaisuudesta (osa hygieniapassitestiä) 2.1Tehtävä elintarvikekontaminaation kokonaisuudesta (osa hygieniapassitestiä) Katila, Lehtonen, Ruuhilahti, Suominen 3

4 Katila, Lehtonen, Ruuhilahti, Suominen
1. Mikrobiologian perusteet 1. Mikrobiologian perusteet 1. Mikrobiologian perusteet 2. Elintarvikkeiden kontaminaatiot 2. Elintarvikkeiden kontaminaatiot 2. Elintarvikkeiden kontaminaatiot 4. Hygieeniset työtavat 4. Hygieeniset työtavat 5.Henkilökohtainen hygienia 5.Henkilökohtainen hygienia 6. Puhtaanapito 7. Omavalvonta 3.Ruokamyrkytykset 3.1Orientointi ruokamyrkytykset - Mitä tarkoittaa ruokamyrkytykset: teksti, kuvat ja puhuttu 2. KOHTA 3. KOHTA 1.  KOHTA a) alatehtävä a) alatehtävä a) alatehtävä b) alatehtävä b) alatehtävä b) alatehtävä 4. KOHTA 5. KOHTA 6. KOHTA a) alatehtävä a) alatehtävä Ruokamyrkytykset alaotsikot 1-6. Orientointi laatikosta pääsee suoraan kokonaisuuden lopussa oleviin tehtäviin tai suoraan seuraavaan alaotsikkoon. Olisiko aihetta tehdä tehtäviä jokaiseen alaotsikkoon (palvelee oppijaa paremmin, alaotsikoiden tehtävien tarkoitus on kerrata aiheen ydinasiat) ja lopuksi olisi kokonaisuuden tehtävät eli miten oppija on oppinut kaikki kohdat 1-7. Viimeiset kaksi tehtävää ovat osa hygieniapassiakoko materiaalin lopullinen tarkoitus on valmistaa oppijaa suoriutumaan hygieniapassista ja koko opiskelumateriaalin jälkeen olisi mahdollisuus tehdä hygieniapassi testi, testaten omaa osaamistaan. Viimeisen kokonaisuustehtävän jälkeen siirrytään seuraavaan pääotiskkoon b) alatehtävä b) alatehtävä a) alatehtävä b) alatehtävä 3.3 Tehtävä ruokamyrkytykset kokonaisuudesta (osa hygieniapassitestiä) 3.2Tehtävä ruokamyrkytykset kokonaisuudesta (osa hygieniapassitestiä) Katila, Lehtonen, Ruuhilahti, Suominen 4

5 Katila, Lehtonen, Ruuhilahti, Suominen
1. Mikrobiologian perusteet 1. Mikrobiologian perusteet 1. Mikrobiologian perusteet 2. Elintarvikkeiden kontaminaatiot 2. Elintarvikkeiden kontaminaatiot 2. Elintarvikkeiden kontaminaatiot 3.Ruokamyrkytykset 3.Ruokamyrkytykset 3.Ruokamyrkytykset 5.Henkilökohtainen hygienia 5.Henkilökohtainen hygienia 6. Puhtaanapito 7. Omavalvonta 4. Hygieeniset työtavat 4.1Orientointi hygieeniset työtavat - Mitä tarkoittaa hygieeniset työtavat: teksti, kuvat ja puhuttu 2. KOHTA 3. KOHTA 1.  KOHTA a) alatehtävä a) alatehtävä a) alatehtävä b) alatehtävä b) alatehtävä b) alatehtävä 4. KOHTA 5. KOHTA 6. KOHTA a) alatehtävä a) alatehtävä Hygieeniset työtavat alaotsikot 1-6. Orientointi laatikosta pääsee suoraan kokonaisuuden lopussa oleviin tehtäviin tai suoraan seuraavaan alaotsikkoon. Olisiko aihetta tehdä tehtäviä jokaiseen alaotsikkoon (palvelee oppijaa paremmin, alaotsikoiden tehtävien tarkoitus on kerrata aiheen ydinasiat) ja lopuksi olisi kokonaisuuden tehtävät eli miten oppija on oppinut kaikki kohdat 1-7. Viimeiset kaksi tehtävää ovat osa hygieniapassiakoko materiaalin lopullinen tarkoitus on valmistaa oppijaa suoriutumaan hygieniapassista ja koko opiskelumateriaalin jälkeen olisi mahdollisuus tehdä hygieniapassi testi, testaten omaa osaamistaan. Viimeisen kokonaisuustehtävän jälkeen siirrytään seuraavaan pääotiskkoon b) alatehtävä b) alatehtävä a) alatehtävä b) alatehtävä 4.3 Tehtävä hygieeniset työtavat kokonaisuudesta (osa hygieniapassitestiä) 4.2Tehtävä hygieeniset työtavat kokonaisuudesta (osa hygieniapassitestiä) Katila, Lehtonen, Ruuhilahti, Suominen 5

6 Katila, Lehtonen, Ruuhilahti, Suominen
1. Mikrobiologian perusteet 1. Mikrobiologian perusteet 1. Mikrobiologian perusteet 2. Elintarvikkeiden kontaminaatiot 2. Elintarvikkeiden kontaminaatiot 2. Elintarvikkeiden kontaminaatiot 3.Ruokamyrkytykset 3.Ruokamyrkytykset 3.Ruokamyrkytykset 4. Hygieeniset työtavat 4. Hygieeniset työtavat 6. Puhtaanapito 7. Omavalvonta 5.Henkilökohtainen hygienia 5.1Orientointi ruokamyrkytykset - Mitä tarkoittaa henkilökohtainen hygienia: teksti, kuvat ja puhuttu 2. KOHTA 3. KOHTA 1.  KOHTA a) alatehtävä a) alatehtävä a) alatehtävä b) alatehtävä b) alatehtävä b) alatehtävä 5. KOHTA 4. KOHTA 6. KOHTA a) alatehtävä a) alatehtävä Henkilökohtainen hygienia alaotsikot 1-6. Orientointi laatikosta pääsee suoraan kokonaisuuden lopussa oleviin tehtäviin tai suoraan seuraavaan alaotsikkoon. Olisiko aihetta tehdä tehtäviä jokaiseen alaotsikkoon (palvelee oppijaa paremmin, alaotsikoiden tehtävien tarkoitus on kerrata aiheen ydinasiat) ja lopuksi olisi kokonaisuuden tehtävät eli miten oppija on oppinut kaikki kohdat 1-7. Viimeiset kaksi tehtävää ovat osa hygieniapassiakoko materiaalin lopullinen tarkoitus on valmistaa oppijaa suoriutumaan hygieniapassista ja koko opiskelumateriaalin jälkeen olisi mahdollisuus tehdä hygieniapassi testi, testaten omaa osaamistaan. Viimeisen kokonaisuustehtävän jälkeen siirrytään seuraavaan pääotsikkoon b) alatehtävä b) alatehtävä a) alatehtävä b) alatehtävä 5.3 Tehtävä henkilökohtainen hygienia kokonaisuudesta (osa hygieniapassitestiä) 5.2 Tehtävä henkilökohtainen hygienia kokonaisuudesta (osa hygieniapassitestiä) Katila, Lehtonen, Ruuhilahti, Suominen 6

7 5. Linkki puhdistuspalvelualan materiaaliin
1. Mikrobiologian perusteet 1. Mikrobiologian perusteet 1. Mikrobiologian perusteet 2. Elintarvikkeiden kontaminaatiot 2. Elintarvikkeiden kontaminaatiot 2. Elintarvikkeiden kontaminaatiot 3.Ruokamyrkytykset 3.Ruokamyrkytykset 3.Ruokamyrkytykset 4. Hygieeniset työtavat 4. Hygieeniset työtavat 5.Henkilökohtainen hygienia 5.Henkilökohtainen hygienia 7. Omavalvonta 6. Puhtaanapito 6.1Orientointi puhtaanapito - 1.Mitä on puhtaanapito keittiössä ? : teksti, kuvat ja puhuttu 2. Puhtaustarkkailu 1.   Astioiden pesu 3. Jätehuolto a) alatehtävä a) alatehtävä b) alatehtävä a) alatehtävä b) alatehtävä b) alatehtävä 4. Tuholaisten torjunta 5. Linkki puhdistuspalvelualan materiaaliin Puhtaanapito alaotsikot 1-6. Orientointi laatikosta pääsee suoraan kokonaisuuden lopussa oleviin tehtäviin tai suoraan seuraavaan alaotsikkoon. Olisiko aihetta tehdä tehtäviä jokaiseen alaotsikkoon (palvelee oppijaa paremmin, alaotsikoiden tehtävien tarkoitus on kerrata aiheen ydinasiat) ja lopuksi olisi kokonaisuuden tehtävät eli miten oppija on oppinut kaikki kohdat 1-7. Viimeiset kaksi tehtävää ovat osa hygieniapassia koko materiaalin lopullinen tarkoitus on valmistaa oppijaa suoriutumaan hygieniapassista ja koko opiskelumateriaalin jälkeen olisi mahdollisuus tehdä hygieniapassi testi, testaten omaa osaamistaan. Viimeisen kokonaisuustehtävän jälkeen siirrytään seuraavaan pääotsikkoon Tästä sivustosta suora linkki puhdistuspalvelualan osioon Tarkistettava ettei ole liiaksi samaa asiaa / toistoa puhdistuspalvelualan materiaaliin Tähän osioon keittiösiivouksen materiaali (ei ole pupassa), Riitan osuudessa vain työpöydän puhdistus(heidän materiaalissa maininta, että muu ryhmä tekee)  ei riitä. Nähtävä myös lattian ja lattiakaivon pesu. - Jätteidenlajittelu, työvaatteet…tarkista pupa ja hygieniaosaamisen työelämän matsku. a) alatehtävä a) alatehtävä b) alatehtävä b) alatehtävä 6.3 Tehtävä puhtaanapito kokonaisuudesta (osa hygieniapassitestiä) 6.2Tehtävä puhtaanapito kokonaisuudesta (osa hygieniapassitestiä) Katila, Lehtonen, Ruuhilahti, Suominen 7

8 2. VASTAANOTTOTARKISTUS
1. Mikrobiologian perusteet 1. Mikrobiologian perusteet 1. Mikrobiologian perusteet 2. Elintarvikkeiden kontaminaatiot 2. Elintarvikkeiden kontaminaatiot 2. Elintarvikkeiden kontaminaatiot 3.Ruokamyrkytykset 3.Ruokamyrkytykset 3.Ruokamyrkytykset 4. Hygieeniset työtavat 4. Hygieeniset työtavat 5.Henkilökohtainen hygienia 5.Henkilökohtainen hygienia 6. Puhtaanapito 7. Omavalvonta 7.1Orientointi omavalvonta - Mitä tarkoittaa omavalvonta: teksti, kuvat ja puhuttu 2. VASTAANOTTOTARKISTUS 3. VARASTOINTI 1.  KOHTA a) alatehtävä a) alatehtävä a) alatehtävä b) alatehtävä b) alatehtävä b) alatehtävä 4. KOHTA 5. KOHTA 6. KOHTA a) alatehtävä a) alatehtävä Omavalvonnan alaotsikot 1-6. Orientointi laatikosta pääsee suoraan kokonaisuuden lopussa oleviin tehtäviin tai suoraan seuraavaan alaotsikkoon. Olisiko aihetta tehdä tehtäviä jokaiseen alaotsikkoon (palvelee oppijaa paremmin, alaotsikoiden tehtävien tarkoitus on kerrata aiheen ydinasiat) ja lopuksi olisi kokonaisuuden tehtävät eli miten oppija on oppinut kaikki kohdat 1-7. Viimeiset kaksi tehtävää ovat osa hygieniapassia koko materiaalin lopullinen tarkoitus on valmistaa oppijaa suoriutumaan hygieniapassista ja koko opiskelumateriaalin jälkeen olisi mahdollisuus tehdä hygieniapassi testi, testaten omaa osaamistaan. Viimeisen kokonaisuustehtävän jälkeen siirrytään seuraavaan pääotsikkoon Viimeisen tehtävän jälkeen…mihin? Millainen palaute opiskelijalle annetaan hygieniapassitestin jälkeen? b) alatehtävä b) alatehtävä a) alatehtävä b) alatehtävä 7.3 Tehtävä omavalvonta kokonaisuudesta (osa hygieniapassitestiä) 7.2Tehtävä omavalvonta kokonaisuudesta (osa hygieniapassitestiä) 7.4 HYGIENIAPASSITESTI Katila, Lehtonen, Ruuhilahti, Suominen 8


Lataa ppt "Tervetuloa opiskelemaan hygieniaa ja suomen kieltä."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google