Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

2014 Outi Kokkonen ja Kirsi Urmson

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "2014 Outi Kokkonen ja Kirsi Urmson"— Esityksen transkriptio:

1 2014 Outi Kokkonen ja Kirsi Urmson
Ekaluokalle Norssiin 2014 Outi Kokkonen ja Kirsi Urmson

2 Taitoluokka Kieliluokka
Rauman normaalikouluun otetaan syksyllä 2014 oppilaita kahdelle 1. luokalle. Taitoluokka Kieliluokka

3 Taitoluokka Taitoluokalla painotetaan tekemällä oppimista: tutkitaan, tutustutaan ja tehdään itse. Tavoitteena on, että oppilaat saavat monipuoliset taidot niin oppimisessa kuin toisten kanssa toimimisessa.

4 Tulevaisuustaidot 1. Tietotekniikka- ja mediataidot
Osaan käyttää turvallisesti laitteita ja ohjelmia. 2. Luovuus Saan ilmaista itseäni. (AI, KS, KU, MU ja LI) 3. Yrittäjyystaidot Voin saavuttaa elämässä asioita ahkeruudella. 4. Oppimaan oppiminen ajattelutaitoja harjoittelemalla Harjoittelen pohtimaan omaa työskentelyäni.

5 Pois pulpetista –pedagogiikka
maailmanperintökohteet, taidenäyttelyt, kaupunkiluonto, Seminaarin puutarha, rakennettu kaupunkiympäristö, kirjasto, taide- ja kulttuurihistorialliset museot, kansalaisjärjestöt, seurakunnat, kulttuuritapahtumat (elokuvat, teatteri, konsertit jne.), kaupungin palvelut jne.

6 Opittavat taidot Ongelmien asettaminen
Lähteiden löytäminen ja käyttäminen Tiedon jäsentäminen Päätelmien tekeminen Pysyvä uteliaisuus Kansalaistaidot: aktiivisesti ajatteleva, toimiva ja reagoiva oppilas Muutosmyönteisyys (epävarma tulevaisuus)

7 Kieliluokka Noudatetaan koulun opetussuunnitelmaa, osa opetuksesta englannin kielellä Tavoitteena on tarjota runsaasti tilaisuuksia kuulla, puhua, lukea ja kirjoittaa vierasta kieltä erilaisissa oppimistilanteissa. 1-2lk yksi englannintunti viikossa (-> äidinkieltä 1h vähemmän)

8 Luodaan hyvä pohja myöhemmille kieliopinnoille.
oppilaille kehittyy positiivinen asenne vieraan kielen oppimista kohtaan vieraalla kielellä esitettyjen viestien kuunteleminen ja ymmärtäminen kehittyy luontevat ja monipuoliset viestintätaidot kehittyvät myös vieraalla kielellä Luodaan hyvä pohja myöhemmille kieliopinnoille. Vieras kieli toimii oppimisen välineenä.

9 Kieliluokan toimintaa
Osa opetuksesta vain englannin kielellä Kaikkea asiaa ei koko ajan käännetä suomeksi Kolmannella luokalla jo jotain myös kokeissa englanniksi Toimitaan paljon monisteilla: oppikirjat suomenkielisiä Oppilas itse innokas Valmiuksia äidinkielen taidoissa Epävarmuuden sietoa, keskittymiskykyä

10 kielenopetus Kieliluokalla formaali englanti 3h/vko 3-4lk
englannin painotustunti pois taito- ja taideaineista 1h/vko (3lk MU, 4lk KU) Taitoluokalla 2h EN/vko Molemmilla 5-6lk 2h EN/vko Kaikilla oppilailla mahdollisuus valita toinen vieras kieli 3. luokan keväällä ranska tai saksa: 2h/vko 4-6lk Laajennettu englanti yläkoulussa


Lataa ppt "2014 Outi Kokkonen ja Kirsi Urmson"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google