Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Liikenne- ja viestintäministeriön ehdotus EAKR-rahoituksen käyttämiseksi laajakaistahankkeissa.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Liikenne- ja viestintäministeriön ehdotus EAKR-rahoituksen käyttämiseksi laajakaistahankkeissa."— Esityksen transkriptio:

1 Liikenne- ja viestintäministeriön ehdotus EAKR-rahoituksen käyttämiseksi laajakaistahankkeissa

2 Taustaa ehdotukselle Viestintävirasto on parhaillaan laatimassa yhteenvetoa maakuntien hankeohjelmista, jotka sisältävät alustavasti noin 800 yksittäistä hanketta arvoltaan noin 350−400 miljoonaa euroa. Laajakaistahankkeen alkuperäinen kustannusarvio oli 200 miljoonaa euroa. Kustannusarvio ylittymisen vuoksi hankkeelle jo osoitetut 66 miljoonaa euroa valtion budjetista ja 25 miljoonaa euroa EU:n maaseutuohjelmasta eivät tulle riittämään. Liikenne- ja viestintäministeriö on notifioimassa komissiolle valtakunnallista laajakaistahanketta, jossa vuosina 2010−15 rakennetaan nopeita laajakaistayhteyksiä harvaan asutuille alueille. Tätä varten tarvittaisiin tieto käytettävissä olevasta EAKR-rahoituksesta. Kun komissio on alkuvuodesta 2010 hyväksynyt laajakaistahankkeen julkisen tuen, myös EAKR-varoja voitaisiin käyttää laajakaistahankkeisiin de minimis - sääntöjen rajoittamatta. EAKR-rahoitusta tulisi siksi ensisijaisesti käyttää laajakaistahankkeen laajuuden kasvattamiseen niin, että julkista tukea riittää useammille hankkeille.

3 LVM esitys Laajakaistahankkeisiin on jo päätetty käyttää valtiontukea (Viestintävirasto) ja EU:n maaseutuohjelman varoja (ELY). Liikenne- ja viestintäministeriö esittää, että EAKR-varoja (maakunnan liitot) käytettäisiin alla olevan kaavion mukaisesti niin, että sillä rahoitetaan 33 % kuntaosuuden kunnissa sijaitsevia hankkeita. Näin julkista tukea riittää mahdollisimman usealle laajakaistahankkeelle

4 Avoimia kysymyksiä? Liittojen käyttämässä tukimuodossa (perusrakenteen investointituki) tuen saajana on pääsääntöisesti kunta (LVM:n esityksessä teleyritys) Kuntajaosta ei ole vielä päätetty. Missä sijaitsevat 33 % kunnat? Onko EAKR:lla varauduttu rahoittamaan laajakaistainfraa? Ohjelma-asiakirjoissa painottuu sisällöntuotanto. LVM vaatii valtakunnallisia rahoituslinjauksia ja myöntökriteereitä  Liitot eivät ole TEMin alaista hallintoa, EAKR-ohjelmat eivät ole ”samalla viivalla” Mikä voi olla EAKR:n panos laajakaistatalkoissa?


Lataa ppt "Liikenne- ja viestintäministeriön ehdotus EAKR-rahoituksen käyttämiseksi laajakaistahankkeissa."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google