Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Harjoitustyö Rässe 13.11.2003. Ryhmä ja ajankohta Tässä harjoitustyössä suunnitellaan Yritys oy:n tilausjärjestelmä. Harjoitustyön tavoitteena on tehdä.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Harjoitustyö Rässe 13.11.2003. Ryhmä ja ajankohta Tässä harjoitustyössä suunnitellaan Yritys oy:n tilausjärjestelmä. Harjoitustyön tavoitteena on tehdä."— Esityksen transkriptio:

1 Harjoitustyö Rässe 13.11.2003

2 Ryhmä ja ajankohta Tässä harjoitustyössä suunnitellaan Yritys oy:n tilausjärjestelmä. Harjoitustyön tavoitteena on tehdä systeemisuunnitelma vaihe vaiheelta. Harjoitustyön avulla opitaan tekemään projektisuunnitelma ja yhden kuvausmenetelmän mukaiset graafiset ja sanalliset kuvaukset. Harjoitustyö tehdään pienryhmissä/henkilökohtaisesti. Harjoitustyön dokumentteina ovat projektikuvaukset, nykytilan kuvaukset, toiminnan kuvaukset, tietojen kuvaukset, tietohakemisto, prosessien kuvaukset.

3 Harjoitustyö Harjoitustyön aiheena on tehdä Yritys oy:lle tilausjärjestelmästä. Yrityksen liike-ideana on tuottaa laadukasta huoltamopalvelutoimintaa. Yrityksellä ei ole vielä systemaattisessa käytössä atk:ta. Tällä hetkellä (Pentium PII, Win98 SF, MS Office 97 Pro SF) tietokonetta käytetään laskujen tekemiseen, liikekirjeiden kirjoittamiseen ja muutamien laskelmien tekoon mm. verotus. Liikekirjeiden tekemiseen ei ole olemassa mitään pohjaa, vaan jokainen kirje tulee ”tilanteen” mukaiseen muotoonsa (erilaisia kirjeitä). ”Tilanne on tyypillinen aloittavan atk hyödyntävän toimintaa.” Yrityksellä on käypäläisiä asiakkaita ja vakituisia asiakkaita. Vakituisille asiakkaille annetaan 10% alennus huoltamopalvelutoiminnasta, käypäläisille ei anneta alennusta. Tulevaisuudessa olisi tarkoitus markkinoida hiljaisempina aikoina huoltamopalveluita vakio-asiakkaille (esim. öljynvaihto). Atk:n tehokkaamman käyttöönoton ajatuksena on ollut laatia valmiit liikekirjepohjat ja sovellus, joka ylläpitäisi asiakastietoja sekä asiakkaan ostamia palveluita. Tällä hetkellä ei ole olemassa minkäänlaista systeemiä asiakasrekisteröintiin. Asiakasrekisterin avulla voisi hoitaa markkinointia paremmin, järjestää pieniä kilpailuita, jne. Toisaalta tärkeänä toimintana olisi ylläpitää toimittajilta tulevien tuotteiden ”varaston valvonta” eli lähinnä olisi paikka, josta näkisi mistä on hankittu mitäkin tuotteita ja millä hintaa. Lisätietoja yrityksen toiveista saa opettajalta (seppo.rasanen@pspt.fi).seppo.rasanen@pspt.fi

4 Arviointi Raportin jättöpvm on sovittuna ajankohtana Arviointi perustuu dokumentteihin ja kurssin tenttiin. Arvosana tulee opiskelijakohtaisesti. Harjoitustyön kriteeristö Kiitettävä Suunnittelussa on käytetty sopivia kuvauksia eri tilanteisiin. Kuvaukset on laadittu laadukkaasti ja toteutuskelpoisesti. Asiakkaan kanssa on käyty tarkentavia neuvotteluja ja otettu asiakkaan tarpeet on huomioitu. Kuvaukset on dokumentoitu hyvin eli systeemisuunnitelmat ovat toimivat ja laadukkaat. Hyvä Kuvaukset on laadittu toteutuskelpoisesti. Asiakkaan kanssa on käyty tarkentavia neuvotteluja. Kuvaukset on dokumentoitu eli systeemisuunnitelmat ovat toimivat. Tyydyttävä Kuvaukset on laadittu suurelta osin toteutuskelpoisesti. Eri tilan­teisiin on käytetty sopivia kuvauksia, mutta niiden tarkkuus on joiltakin osin puutteellinen. Kuvaukset on dokumentoitu heikosti.


Lataa ppt "Harjoitustyö Rässe 13.11.2003. Ryhmä ja ajankohta Tässä harjoitustyössä suunnitellaan Yritys oy:n tilausjärjestelmä. Harjoitustyön tavoitteena on tehdä."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google