Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

ESH / Yleislääketieteen akuuttiosasto

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "ESH / Yleislääketieteen akuuttiosasto"— Esityksen transkriptio:

1 ESH / Yleislääketieteen akuuttiosasto
Tavoitteena on, että osasto toimii kiinteässä yhteistyössä päivystysalueen kanssa korvaten osittain tarkkailuosaston / sisätautien toimintaa (2B) Osastolla 20 potilaspaikkaa, henkilöstömitoitus 0,8-0,9 hoitohenkilökunnan osalta sekä 2 lääkäriä, joista toinen olisi yleislääketieteen erikoislääkäri tai geriatri ja toinen erikoistuva lääkäri Osasto tarvitsee oman fysioterapian henkilöstön Osaston sijoittuminen keskussairaalan yhteyteen mahdollistaa laboratorio- ja röntgentutkimukset sekä erikoislääkäreiden konsultaatiot joustavasti.

2 Yleislääketieteen akuuttiosasto
Nykyisin tarkkailuosastolla ja päivystysalueella hoidetaan potilaita yli 24 tunnin jaksoja, mikä ei ole tarkoituksen-mukaista Tarkkailuosastolta potilaan pitäisi kotiutua vuorokauden kuluttua, tilat eivät sovellu pitkäaikaisempaan hoitoon, ei myöskään henkilöstö-rakenne Mikäli potilas ei ole pystynyt kotiutumaan poliklinikalta hoidon tarpeen vuoksi, niin aina jatkohoitopaikkaa ei ole sujuvasti järjestynyt perusterveydenhuollon osastoilta ja potilas on joutunut odottamaan hoitopaikkaa tarkkailuosastolla useita päiviä. Tällöin on tehty arvio siitä, ettei potilas ole tarvinnut hoitoa erikoissairaanhoidon osastoilla, vaan parempi vaihtoehto olisi ollut lyhytaikaista kuntouttavaa hoitoa tarjoava perusterveydenhuollon osasto tai muistisairaiden hoitoon perehtynyt yksikkö. SAS-hoitaja hoitaa jonoa ja potilaiden siirtymistä jatkohoitopaikkoihin arkipäivinä.

3 Yleislääketieteen akuuttiosasto
Perusterveydenhuollon osastot Savonlinnassa osasto 1: 31 paikkaa neurologisten ja ortopedisten potilaiden jatkohoitoa ja kuntoutusta varten. Lyhytaikaishoitoa. Savonlinnassa osasto 2: 36 paikkaa vanhusten tavanomaisista sairauksista toipumista varten sekä saattohoitopaikat. Lyhytaikaishoitoa. Savonlinnassa osasto 3: 44 pitkäaikaispotilasta, hoivaosasto Sulkavan osasto: 30 paikkaa, joista 20 pitkäaikaispotilaiden käytössä ja 10 lyhytaikaispotilaiden käytössä Rantasalmen osasto: 22 paikkaa, joista 19 pitkäaikaispotilaiden käytössä ja 3 lyhytaikaispotilaiden käytössä Punkaharjun osasto: 24 paikkaa, joista 11 pitkäaikaispotilaiden käytössä ja 13 lyhytaikaispotilaiden käytössä. Perusterveydenhuollon osasto Punkaharjulla muuttuu tehostetun palveluasumisen yksiköksi, jolloin menetetään 13 lyhytaikaisen hoidon osastopaikkaa.


Lataa ppt "ESH / Yleislääketieteen akuuttiosasto"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google