Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

LÄÄKÄRINKIERTOJEN SUJUVOITTAMINEN OSASTOLLA 11K

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "LÄÄKÄRINKIERTOJEN SUJUVOITTAMINEN OSASTOLLA 11K"— Esityksen transkriptio:

1 LÄÄKÄRINKIERTOJEN SUJUVOITTAMINEN OSASTOLLA 11K
Heinolan kaupunki LÄÄKÄRINKIERTOJEN SUJUVOITTAMINEN OSASTOLLA 11K Lea Toivanen

2 Lean Six Sigma Projektin CHARTER
Projektin nimi Lääkärinkiertojen sujuvoittaminen osastolla 11K Champion / PO Riitta West Vastuuhenkilö Lea Toivanen MBB / BB Juha Isomäki Sähköposti Ydintiimi Kirsi Timonen Puhelinnumero Heini Putro Organisaatio Heinolan kaupunki Heidi Saloranta Aloitus pvm 11K henkilökunta ja lääkäri Päätös pvm Business Case Lääkärinkierrot ovat tehokkaita ja ajallisesti niihin ei kulu paljon aikaa. Lääkärinkierto asiat saadaan hoidettua rauhassa päivän aikana. Potilaat kotiutuvat ajoissa, eikä tule turhia sairaalassaolopäiviä.

3 Lean Six Sigma Projektin CHARTER
Ongelman asettaminen Lääkärinkiertoihin on kulunut paljon aikaa ja ne saattavat venyä iltapäivään, jolloin potilaiden kotiutukset viivästyvät tai siirtyvät seuraavaan päivään. Hoitaja saattaa olla kiinni kierrolla pitkään, eikä näin ollen pääse tekemään omia töitä ja asioiden hoitaminen viivästyy. Hoitajat kokivat myös, että he ovat usein turhaan kierrolla mukana. Kotiutukset saattaa tulla pikaisesti – kuinka saadaan avut järjestymään kotiin samana päivänä. Iltavuorolle on jäänyt lääkärinkierto asioita hoidettavaksi. Osastolla on kokeiltu pari erilaista käytäntöä lääkärinkiertoihin. Kumpikaan vaihtoehto ei ole sellaisenaan toimiva ja virheitä ja kotiutusten viivästymisiä on tapahtunut. Tavoitteen asettaminen Lääkärinkiertojen sujuvoittaminen. Potilaat kotiutuu ajoissa

4 Lean Six Sigma Projektin CHARTER
Projektin muut mittarit Kotiutusajat, potilasvaihtuvuus Projektin riskit, haasteet ja oletukset Osastotoiminta muuttui joulukuussa Henkilökunta rakenne ja toimijat osittain muuttuivat. Henkilöstösiirtoja tapahtui ja kolmen osaston henkilökunta yhdistyi tammikuussa 2015 (ja kolmen osaston toimintatavat). Kaksi osastoa jäi toimintaan. Henkilökuntamitoitus pieneni joten toimijoita on nyt vähemmän.

5

6

7

8

9

10 Mitä ollaan tehty Hoitajien ja lääkärin kanssa on pidetty kaksi palaveria, ensimmäinen marraskuussa 2014 ja toinen tammikuussa 2015. Yhdessä sovittiin mm. kiertotavat, kierron aloitusaika, aika johon mennessä olisi ihanteellista kierron olla valmis, mitä hoitajat kirjaavat HOI-lehdelle kiertoasioista, sihteerin osuus Hoitajille oma kiertokärry Seuraava kehittämiskohde perjantai kotiutukset?

11 Kiitos


Lataa ppt "LÄÄKÄRINKIERTOJEN SUJUVOITTAMINEN OSASTOLLA 11K"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google