Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Ohjelman keskeytys virhetilanteessa tMyn1 Ohjelman keskeytys virhetilanteessa Poikkeustilanteet voidaan ryhmitellä logiikkavirheisiin ja muihin ajonaikaisiin.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Ohjelman keskeytys virhetilanteessa tMyn1 Ohjelman keskeytys virhetilanteessa Poikkeustilanteet voidaan ryhmitellä logiikkavirheisiin ja muihin ajonaikaisiin."— Esityksen transkriptio:

1 Ohjelman keskeytys virhetilanteessa tMyn1 Ohjelman keskeytys virhetilanteessa Poikkeustilanteet voidaan ryhmitellä logiikkavirheisiin ja muihin ajonaikaisiin virheisiin. Logiikkavirheet voivat olla kohdealueesta riippuvaisia, parametrin välitysvirheitä tai tilanteita, joissa jokin tieto ei ole oikealla arvoalueella. Muita ajonaikaisia virheitä ovat ylivuototilanteet ja esim. taulukon indeksien käsittelyssä tapahtuneet virheet. Poikkeustilanteet voidaan hoitaa poikkeuksenkäsittelylohkossa.

2 Ohjelman keskeytys virhetilanteessa tMyn2 Mitä laadukkaammin virheiden- ja poikkeustenkäsittely on hoidettu ohjelmassa sitä vikasietoisempi se on. Myös käyttäjäystävällisyys paranee. Tyypillisesti virhe kannattaa hoitaa mahdollisimman nopeasti. Jos ohjelma pyytää käyttäjältä jotakin syöttötietoa, ja se havaitaan virheelliseksi, niin silloin syöte hylätään ja pyydetään uutta syötettä. Tällaisessa tapauksessa virheenkäsittely on integroitu siihen koodiin joka hoitaa koko syöttötiedon käsittelyä.

3 Ohjelman keskeytys virhetilanteessa tMyn3 Jos ohjelmassa on toteutettu poikkeuksenkäsittelylohko, tarkoittaa se sitä, että poikkeuksen käsittelevä koodi on eriytetty itsenäiseksi osaksi ohjelmaa. Jos poikkeuksenkäsittelylohkoa ei ole toteutettu, voidaan ohjelma keskeyttää virhetilanteessa kutsumalla exit()-funktiota tai die()-funktiota.

4 Ohjelman keskeytys virhetilanteessa tMyn4 exit()-funktion argumentti 0 kertoo käyttöjärjestelmälle, että kaikki on mennyt hyvin ja positiivinen kokonaisluku (esim. 1) kertoo epäonnistumisesta.

5 Ohjelman keskeytys virhetilanteessa tMyn5 exit — Output a message and terminate the current script Description void exit ([ string $status ] ) void exit ( int $status ) Terminates execution of the script. Parameters status If status is a string, this function prints the status just before exiting. If status is an integer, that value will also be used as the exit status. The status 0 is used to terminate the program successfully.

6 Ohjelman keskeytys virhetilanteessa tMyn6 Otetaan esimerkkinä sama ohjelma kuin mikä oli luokkien yhteydessä muodostinta testattaessa. Ensimmäiseksi HTML-tiedoston sisältö:

7 Ohjelman keskeytys virhetilanteessa tMyn7

8 Ohjelman keskeytys virhetilanteessa tMyn8 PHP-tiedoston sisältö on seuraavanlainen:

9 Ohjelman keskeytys virhetilanteessa tMyn9

10 Ohjelman keskeytys virhetilanteessa tMyn10

11 Ohjelman keskeytys virhetilanteessa tMyn11

12 Ohjelman keskeytys virhetilanteessa tMyn12

13 Ohjelman keskeytys virhetilanteessa tMyn13 Toisena vaihtoehtona on die()-funktion käyttö: The die() function prints a message and exits the current script. This function is an alias of the exit() function. Syntax die(message) ParameterDescription messageRequired. Specifies the message or status number to write before exiting the script. The status number will not be written to the output.

14 Ohjelman keskeytys virhetilanteessa tMyn14

15 Ohjelman keskeytys virhetilanteessa tMyn15

16 Ohjelman keskeytys virhetilanteessa tMyn16


Lataa ppt "Ohjelman keskeytys virhetilanteessa tMyn1 Ohjelman keskeytys virhetilanteessa Poikkeustilanteet voidaan ryhmitellä logiikkavirheisiin ja muihin ajonaikaisiin."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google