Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Keuruun kaupunki 2006 Maakunnallinen kunta- ja palvelurakenne –seminaari 6.6.2007 Keuruun seutukunta Timo Louna Kaupunginjohtaja, Keuruun kaupunki.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Keuruun kaupunki 2006 Maakunnallinen kunta- ja palvelurakenne –seminaari 6.6.2007 Keuruun seutukunta Timo Louna Kaupunginjohtaja, Keuruun kaupunki."— Esityksen transkriptio:

1 Keuruun kaupunki 2006 Maakunnallinen kunta- ja palvelurakenne –seminaari 6.6.2007 Keuruun seutukunta Timo Louna Kaupunginjohtaja, Keuruun kaupunki

2 Keuruun kaupunki 2006 YHTEISTOIMINTA-ALUE Perusterveydenhuolto Keuruun ja Multian perusterveydenhuollon palvelut järjestää tällä hetkellä Keuruun ja Multian terveydenhuollon kuntayhtymä. Kuntayhtymän toimialueella asuu noin 13.000 asukasta. Keuruulla on seudullinen terveyskeskus, Keuruun Haapamäellä ja Multian kunnassa terveysasemat. Keuruu ja Multia ovat mukana seututerveyskeskushankkeessa. Parhaillaan hankkeessa on meneillään kuntien lausuntokierros seututerveyskeskuksen hallinto- ja rahoitusmallista. Hankkeen ohjausryhmä käsittelee kuntien lausuntoja 12.6.2007

3 Keuruun kaupunki 2006 YHTEISTOIMINTA-ALUEEN PALVELUITA Ympäristöterveydenhuolto Keuruun, Mäntän ja Vilppulan kunnat ovat perustaneet ympäristöterveydenhuollon yhteistoiminta-alueen 1.1.2006. Yhteistoimintaa kyseisellä alueella toteuttaa Keuruun kaupungin organisaatioon kuuluva Keurusselän ympäristölautakunta jossa on edustus yhteistoiminta-alueen kunnista. Keuruun kaupunki on esittänyt Multian, Virtain ja Ruoveden kunnille yhteistoiminta-alueen laajentamisesta näihin kuntiin. Yhteistoiminta-alueen laajentamisesta on keskusteltu myös Jämsän seutukunnan kanssa.

4 Keuruun kaupunki 2006 YHTEISTOIMINTA-ALUEIDEN SISÄISIÄ EROJA PALVELUKONSEPTISSA Perusterveydenhuollon palveluissa voi olla kuntakohtaisia eroja (esim. laitoshoito) Ympäristöterveydenhuoltoon kuuluu ympäristö- ja terveysvalvonta sekä eläinlääkintähuolto. Palveluiden osalta voi olla kuntakohtaisia eroja.

5 Keuruun kaupunki 2006 PALVELUIDEN JÄRJESTÄMISEN MALLIT Perusterveydenhuollossa tällä hetkellä Keuruun kaupungin ja Multian kunnan perusterveydenhuollon kuntayhtymä. Seututerveyskeskushankkeen organisoinnissa on ollut vaihtoehtoisina malleina kuntayhtymä, liikelaitoskuntayhtymä ja isäntäkuntamalli. Keuruun kaupunginhallitus on valmis jatkamaan valmisteluita kuntayhtymä- perusteisen ja liikelaitoskuntayhtymäperusteisen hallintomallin mukaan. Ympäristöterveydenhuollossa ns. isäntäkuntamalli. Palveluiden järjestämismallien valinnassa olennaista on se, että palvelut kyetään tuottamaan kustannustehokkaasti ja laadukkaasti.

6 Keuruun kaupunki 2006 RAJAT YLITTÄVÄ PALVELUIDEN KÄYTTÖ Kuntien rajat ylittävää palveluiden käyttöä tapahtuu pääosin Keuruun seutukunnan alueella (Keuruun kaupungin ja Multian kunnan välillä). Rajat ylittävää palveluiden käyttöä on Keuruun seutukunnan, Petäjäveden, Mäntän, Vilppulan ja Ähtärin kuntien välillä.

7 Keuruun kaupunki 2006 YHTEISTOIMINTA ERIKOISSAIRAANHOIDOSSA JA PERUSTERVEYDENHUOLLOSSA Erikoissairaanhoidon ja perusterveydenhuollon välisessä toiminnassa keskeistä on kustannus- tehokkuus, palveluketjujen tarkoituksen- mukaisuus ja saumaton yhteistyö.

8 Keuruun kaupunki 2006 HENKILÖSTÖ MUKANA PARAS-HANKKEESSA Keuruun kaupungin johtoryhmä muodostaa PARAS-hankkeen projektiryhmän, joka valmistelee hankkeeseen liittyvät asiat kaupunginhallitukselle ja edelleen kaupunginvaltuustolle. Keuruun kaupungin johtoryhmässä on pysyvä henkilöstön edustaja. Henkilöstöjärjestöt osallistuvat hankkeeseen liittyviin valtuusto- seminaareihin. Henkilöstölle tiedotetaan hankkeen edetessä infotilaisuuksin ja yhteistyötoimikunnan kautta.

9 Keuruun kaupunki 2006 AMMATILLINEN KOULUTUS Keuruun kaupunki on jäsenenä Jyväskylän koulutus- kuntayhtymässä joka täyttää Paras-hankkeessa edellytetyn 50.000 asukkaan rajan.

10 Keuruun kaupunki 2006 KUNTALIITOKSET Keuruun seutukunnassa ei ole tällä hetkellä vireillä eikä käynnissä kuntaliitos-selvityksiä.


Lataa ppt "Keuruun kaupunki 2006 Maakunnallinen kunta- ja palvelurakenne –seminaari 6.6.2007 Keuruun seutukunta Timo Louna Kaupunginjohtaja, Keuruun kaupunki."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google