Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

6σ Six Sigma. Yleistä 6 Sigma on tilastotieteeseen perustuva laatujohtamisen työkalu Perusajatus on, että prosessin virheitä on pystyttävä mittaamaan,

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "6σ Six Sigma. Yleistä 6 Sigma on tilastotieteeseen perustuva laatujohtamisen työkalu Perusajatus on, että prosessin virheitä on pystyttävä mittaamaan,"— Esityksen transkriptio:

1 6σ Six Sigma

2 Yleistä 6 Sigma on tilastotieteeseen perustuva laatujohtamisen työkalu Perusajatus on, että prosessin virheitä on pystyttävä mittaamaan, ennen kuin sitä voi kehittää Mitataan virheiden määrää ja selvitetään systemaattisesti, kuinka niitä voidaan poistaa Motorolan kehittämä 1980-luvulla

3 Virheiden poistaminen Kuinka voidaan löytää systeemistä prosessin suorituskykyä parantavat tekijät ja muuttaa niitä radikaalisti? Virheet pyritään poistamaan ensin pienentämällä hajontaa tai vaihtelua Suorituskyvyn parantamisessa keskeistä on löytää satunnainen syy (common cause) Satunnaissyyn löytämiseksi tri Mikel J. Harry on kehittänyt DMAIC -prosessin.

4 DMAIC 1. Määritetään ongelma 2. Mitataan ongelma-alueen avain muuttujat ja kerätään tarvittava tietoa. 3. Analysoidaan kerätty tieto ja varmistetaan syy-seuraus. 4. Parannetaan/optimoidaan ongelma-alueen prosessi 5. Hallinnoidaan prosessia ja varmistutaan että optimoiti tulee käyttöön/toimii. DEFINE Mikä on ongelma? MEASURE Mitkä ovat prosessin normiarvot? ANALYZE Missä poikkeamat ilmenevät? IMPROVE Miten voidaan ongelma Voidaan parantaa? CONTROL Miten parannuksen toteutetaan?

5 + / - + Selkeät tavoitteet + Tilastot päätöksen tukena + Ammattilaisten osaaminen + Laaja valikoima työkaluja - Työvoiman sitouttaminen - Kallis ja hidas ( hyötysuhde) - Rajoittaa luovia ratkaisuja - ?

6 *Kiitos – Thank you - Xièxie


Lataa ppt "6σ Six Sigma. Yleistä 6 Sigma on tilastotieteeseen perustuva laatujohtamisen työkalu Perusajatus on, että prosessin virheitä on pystyttävä mittaamaan,"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google