Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Suunnittelija Janne Pölönen, TSV Julkaisutiedonkeruuseminaari 2014

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Suunnittelija Janne Pölönen, TSV Julkaisutiedonkeruuseminaari 2014"— Esityksen transkriptio:

1  Julkaisufoorumi-luokitus yliopistojen rahoitusmallissa ja julkaisutiedonkeruussa
Suunnittelija Janne Pölönen, TSV Julkaisutiedonkeruuseminaari 2014 Jyväskylän yliopisto

2 Rahoitusmalli vuodesta 2015
OKM:n asetus yliopistojen perusrahoituksen laskentakriteereiden muutoksesta 2015 alkaen on julkaistu 3.7. Finlex:ssä: 526/2014. Julkaisujen perusteella jaetaan 13 % perusrahoituksesta (n. 215 milj. euroa). Kukin yliopisto raportoi omat julkaisunsa vuosittain ministeriölle, monen yliopiston yhteisjulkaisuja ei ositeta. Julkaisut saavat julkaisutyypin ja Julkaisufoorumin tasoluokan perusteella painokertoimen, joka määrää niiden arvon rahoitusmallissa.

3 Julkaisut rahoitusmallissa
Julkaisufoorumi-luokka määritetään vain vertaisarvioiduille julkaisuille A1-4 ja C1, kaikkien muiden julkaisutyyppien painokerroin on sama julkaisufoorumista riippumatta Ammatilliset ja yleistajuiset julkaisut huomioitu pienellä painoarvolla PAINOKERTOIMET Taso 3-2 Taso 1 Taso 0 Tieteellinen vertaisarvioitu artikkeli (A1-4) 3 1,5 1 Tieteellinen vertaisarvioitu erillisteos (C1) 12 6 4 Vertaisarvioimaton artikkeli (B1-3, D1-4, E1) 0,1 Vertaisarvioimaton erillisteos (D5, E2) 0,4 Toimitettu teos tai erikoisnumero (C2, D6, E3)

4 Julkaisufoorumi-luokituksen päivitys
Kaikkien tasoluokkien päivitysarviointi vuonna 2014. Julkaisusarjat on jaettu paneelien kesken, ja tason 2 kiintiössä huomioidaan julkaisukanavan koko (julkaisujen lukumäärä)  tieteenalojen välinen tasapuolisuus. Uusi luokitus astuu voimaan 2015 alusta, ja sitä sovelletaan ensimmäisen kerran julkaisuihin, joiden julkaisuvuosi on 2015 (tiedot kerätään 2016). Rahoitusmallityöryhmän esityksestä Julkaisufoorumien päivitysarviointi tapahtuu jatkossa 4 vuoden välein, seuraavan kerran vuonna 2018 (luokitus voimaan 2019 alusta).

5 Julkaisufoorumi-luokituksen soveltaminen

6 Vuosittaiset päivitysarvioinnit
Vuosina täydennysarviointien yhteydessä tehtävät korjaukset ja muutokset vuoden 2014 päivitysarvioinnin mukaisiin tasoluokkiin 1-3 huomioidaan rahoitusta laskettaessa takautuvasti vuoden 2015 julkaisuihin saakka. Esim aiemmin tasoluokkaan 0 sijoitettu foorumi voi saada tasoluokan 1, tai yksittäisen foorumin tasoluokkaa voidaan korjata luokasta 1 luokkaan 2. Aiemmin luokittamattomia foorumeita koskevat täydennysarviointien päätökset (tasoluokka 0 tai 1) huomioidaan takautuvasti myös sellaisten julkaisujen osalta, joiden julkaisuvuosi on aikaisempi kuin 2015. Esim. yliopistot voivat raportoida vuonna 2016 tiedonkeruussa vuoden 2014 julkaisuja, jotka on julkaistu aiemmin luokittamattomissa foorumeissa. Nämä saavat tasoluokan 0 tai 1 vuoden 2016 täydennysarvioinnissa.

7 Julkaisukanavatietokannan hyödyntäminen
Tietokannan tietoteknisestä toteutuksesta ja ylläpidosta vastaa CSC – tieteen tietotekniikan keskus. Bibliografisten ja bibliometristen tietojen pitäminen ajan tasalla tapahtuu CSC:n ja TSV:n yhteistyönä. Tietokannan tietoja käyttävät sekä paneelit arviointisivuston kautta, että tutkijat ja tutkimusorgani-saatiot Julkaisufoorumin verkkosivuston kautta. Yksittäisten kanavien haku sekä lehti/sarja- ja kirjakustantajaluetteloiden lataus Excel-tiedostoina. Jatkossa julkaisukanavatietojen hakeminen korkeakoulujen tietojärjestelmiin suoraan CSC:llä olevasta tietokannasta  rajapinnat + julkaisutiedonkeruun jatkokehittämien.

8 Julkaisufoorumin hakusivu uudistuu
Uudistettu hakusivu on ollut beetatestauksessa , ja korvaa vanhan hakusivun syksyn aikana

9 Lisätietoja Janne Pölönen, suunnittelija (puh ; tai Julkaisufoorumin verkkosivut: Julkaisufoorumi Facebookissa: Julkaisukanavien hakusivu: Julkaisukanavien ehdottaminen:


Lataa ppt "Suunnittelija Janne Pölönen, TSV Julkaisutiedonkeruuseminaari 2014"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google