Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Yksityisen järjestelmän hallinto. Yleistä N. 75 yksityistä yleissivistävää koulua Noudattavat samoja tuntijakoja sekä opetussuunnitelmia kuin kuntien,

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Yksityisen järjestelmän hallinto. Yleistä N. 75 yksityistä yleissivistävää koulua Noudattavat samoja tuntijakoja sekä opetussuunnitelmia kuin kuntien,"— Esityksen transkriptio:

1 Yksityisen järjestelmän hallinto

2 Yleistä N. 75 yksityistä yleissivistävää koulua Noudattavat samoja tuntijakoja sekä opetussuunnitelmia kuin kuntien, kuntayhtymien ja valtion vastaavat koulut. Yksityiskouluilla on laaja itsemääräämisoikeus omista hallinnollisista tarpeista.

3 Johtosääntö Johtosääntö on laitosten, virastojen ja virkamiesten toimintaa koskeva ohje tai määräys Johtosäännöstä päättää valtion järjestämässä koulutuksessa johtokunta

4 Johtokunta Ennen kaikkea johtokunta valvoo lainsäädännön toteutumista. Päättää koulutuksen järjestämisestä, kehittämisestä ja sen hallinnosta. Johtokuntana voi toimia myös yhteisön tai säätiön hallitus.

5 Rehtori Rehtori vastaa organisaation päivittäisestä toiminnasta. Rehtori on vastuussa johtokunnalle. Rekisteröidyn yhteisön tai säätiön järjestämässä koulutuksessa rehtorin valitsee koulutuksen järjestäjä.

6 Oppilaskunta Edistää oppilaiden yhteistoimintaa, vaikutusmahdollisuuksia ja osallistumista oppilaita koskevissa asioissa. Mikäli opetuksen järjestäjä ei järjestä oppilaskuntatoimintaa, tulee oppilailla olla mahdollisuus tulla muulla tavoin kuulluksi opiskeluun liittyvissä asioissa.

7 Henkilöstö Opetuksen järjestäjällä tulee olla riittävä määrä opettajien virkoja tai työsopimussuhteisia opettajia. Lisäksi opetuksen järjestäjällä voi olla tuntiopettajia, koulunkäyntiavustajia ja muuta henkilöstöä. Rehtori valitsee henkilöstön???

8


Lataa ppt "Yksityisen järjestelmän hallinto. Yleistä N. 75 yksityistä yleissivistävää koulua Noudattavat samoja tuntijakoja sekä opetussuunnitelmia kuin kuntien,"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google