Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Missä mennään 12.1.2010.  Paikkatietoon pohjautuvan tiedonkeruu/oppimisympäristön tavoitteena on perustaa "Mobiili Herbaario", jonka kasvit ovat luonnossa.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Missä mennään 12.1.2010.  Paikkatietoon pohjautuvan tiedonkeruu/oppimisympäristön tavoitteena on perustaa "Mobiili Herbaario", jonka kasvit ovat luonnossa."— Esityksen transkriptio:

1 Missä mennään 12.1.2010

2  Paikkatietoon pohjautuvan tiedonkeruu/oppimisympäristön tavoitteena on perustaa "Mobiili Herbaario", jonka kasvit ovat luonnossa omilla kasvupaikoillaan.  Opieskelijat eivät kerää kasveja, vaan kuvaavat löytämänsä kasvit luonnollisessa ympäristössään.  Kuvauspaikan maantieteellinen sijainti tallennetaan ja siihen liittyviä ominaisuustietoja, kuten valokuva kasvista tallennetaan.  Kasvi on löydettävissä uudelleen ja kasvupaikalle maastoon tietoa voidaan saada mobiilisti "vanhanaikaista" verkkomateriaalia (still/elävää kuvaa jne.).  Kasvupaikka on autenttinen oppimisympäristö, jota voidaan hyödyntää eri tavoin/siihen voidaan palata; Opiskelija voi käyttää jo olemassa olevaa kasvupaikkaa tai etsiä uuden muualta (mahdollistaa jatkossa mm. vertailun kasvupaikkojen välillä, lähimmän kasvilajiedustajan löytämisen jne.)  Opiskelijat tuottavat uutta materiaalia tietokantaan ja hyötyvät muiden tuottamasta materiaalista.

3  Testattu paikannusta ja kuvan geotäggäystä maastossa Nokian N95 -puhelimella, sekä verrattiin paikannusta Recon maastotallen- timeen (Erot vaikuttivat pieniltä).  Päivitetty puhelimia yhteisesti ja asennettu erilaisia tukiohjelmia, käytännössä saatavilla olevia ilmaisohjelmia, kuten Nokia OVI, Google Maps, Location tagger, bb-Tracker)  Esitelty opiskelijoille ideaa, kokeiltu kuvaamista ja geotäggäystä, sekä tiedonkeruuta GPS –maastotallentimella (GT+Picasa)

4  Verkkokokous 8.10.2009 ◦ Mukana Matti Erkamo, Marko Rantanen, Pasi Mattila, Sami M. Leppänen ja Heikki Peltoniemi  Peilattiin ajatuksia mentoreiden kanssa ◦ Ideaa pidettiin hyvänä  Mentorit pitivät pilotin ideaa hyvänä.  Pasi Mattila esitteli Binderin toimintamallia ja käyttömahdollisuuksia. Todettiin, että Binder soveltuisi todella hyvin pilotin kaltaisen oppimisen työkaluksi.

5  Keskusteltiin alustavasti mahdollisuudesta mobiilipedagogiikkaan liittyvän yhteisluennon pitämisestä, jossa voisi olla mukana mentoreista ainakin Pasi Silander.  Pasilla (Mattila) olisi mahdollisuus informoida teemaan liittyvästä teknologiasta ja sovelluksista jonkin toisen hankkeen kautta. Näihin palataan keväällä.  Todettiin, että verkkopalaverit ovat hyvä keino pitää yhteyttä pilottiryhmän ja mentoreiden kesken. Jatkossa otetaan mukaan myös opiskelijat.

6  Hankittu joulukuussa 2009 Binder – käyttöliittymiä opiskelijoille ja muutamalle opelle > tarkoitus testata erilaisissa yhteyksissä mukaan ilmoittautuneiden opiskelijoiden kanssa

7  Voitaisiinko Luontoporttia hyödyntää?  Millaisilla sovelluksilla opiskelijat saataisiin todella mukaan? (hinta, käyttäjäystävällisyys?)  Miten ja mihin opiskelijoiden tuottama aineisto olisi järkevin koota, jotta se olisi myös kaikkien käytössä ja loogisesti löydettävissä?  Muita ideoita/ehdotuksia?

8  Kokeillaan Binderiä  Pyritään saamaan ainakin yksi ”tägätty” digiherbaario  Voidaan soveltaa myös muihin opintoihin,. Tärkeätä olisi saada erilaisia käyttäjäkokemuksia  Haasteena ollut vaikeus saada innostuneita opiskelijoita mukaan  Pilottiryhmäkään ei kaikilta osin ole ollut erityisen aktiivinen…


Lataa ppt "Missä mennään 12.1.2010.  Paikkatietoon pohjautuvan tiedonkeruu/oppimisympäristön tavoitteena on perustaa "Mobiili Herbaario", jonka kasvit ovat luonnossa."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google