Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Terveystieteiden akateemiset johtajat ja asiantuntijat ry.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Terveystieteiden akateemiset johtajat ja asiantuntijat ry."— Esityksen transkriptio:

1 Terveystieteiden akateemiset johtajat ja asiantuntijat ry

2 Taja Terveystieteiden akateemiset
johtajat ja asiantuntijat ry on valta- kunnallinen ammattiyhdistys. Edunvalvontaa jo 55 vuotta Yhdistys on perustettu vuonna nimellä Ylihoitajayhdistys. Nimi muutettiin kuvaamaan paremmin monipuolistunutta jäsenkuntaa vuonna 2001. Toimisto Helsingissä, Pasilassa Aluetoimistojen sijaan alueyhdyshenkilöt

3 Keskusjärjestö Taja kuuluu nimensä (terveystieteiden
akateemiset) mukaisesti Akavaan, koska Akava on korkeasti koulutettujen palkan- saajien ja ammatinharjoittajien keskusjärjestö. Edunvalvontaa ohjaavat koulutustaso ja työntekijöiden asema työelämässä. 35 jäsenliittoa ja noin jäsentä, joista yli on opiskelijajäseniä. Akava on ainoa palkansaajajärjestö, joka kasvattaa jatkuvasti jäsenmääräänsä AOVA on Suomen toiseksi suurin opiskelijoiden edunvalvontajärjestö.

4 Jäsenet Yhdistyksen jäsenet ovat sosiaali- ja terveydenhuollossa toimivia johtajia ja asiantuntijoita Jäsenet ovat joko terveystieteiden maistereita tai muun maisteritutkinnon suorittaneita terveydenhuollon ammattihenkilöitä. Myös opiskelijat ovat tervetulleita jäseniksi! Jäsenistä 60 % johtajia ja esimiehiä kuten osastonhoitajia ja eriasteisia ylihoitajia. Loput 40 % erilaisia asiantuntijoita: suunnittelijoita, projektityöntekijöitä, tarkastajia, tutkijoita, opettajia, professoreita ym.

5 Taja vaikutTAJAna Oman alan akateemisen johdon
vahvistaminen (professuuri) Terveystieteilijöiden ammatti- identiteetin selkiyttäminen ja aseman vahvistaminen Ylihoitajanimikkeen säilyttäminen terveydenhuollossa Väestön terveydenhuoltoon vaikuttaminen Terveystieteiden maisteritutkinnon saaminen pääkaupunkiseudulle

6 Liittyminen Jäseneksi liitytään täyttämällä jäsen-
hakemuslomake kotisivuilla, Työttömyyskassassa saavuttamasi etuudet (oikeus ansiosidonnaiseen) siirtyvät mukanasi uuteen kassaan kun vaihdat työttömyyskassaa kuukauden sisällä Jos olet opiskelija (työssä alle 18h/vko) voit vaihtaa kassaa vasta siirryttyäsi / palattuasi työelämään. Jos olet jo jonkin kassan jäsen ja tällä hetkellä opiskelija, niin säilytä nykyisen kassan jäsenyys ja vaihda Tajan kassaan ERKOon vasta siirryttyäsi pysyvämmin työelämään.

7 TAJAn jäsenmaksut 2012 Työssäkäyvä jäsen maksaa 1,2 %
verotettavasta tulosta (max.39 €/kk) Opiskelijalle jäsenyys on ilmainen kunnes hän menee ansiotyöhön (18h/vko) ja liittyy työttömyyskassaan. Palkattomalta ajalta (esim. työttömyys, opinto-, virka-, vuorottelu- , vanhempain- ja hoitovapaalla) jäsenmaksu on 5 € / kk. Kannatusjäsenyys 55 €/vuosi.

8 Neuvottelujärjestöt JUKO ry eli Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö Valtakunnallisena pääsopijajärjestönä vuodesta 1995 lähtien neuvotellut julkisen sektorin ja näihin verrattavissa olevien alojen akavalaisten virka- ja työehtosopimukset. (kvtes, valtio, yliopisto, PTY, TTL). HUOM! Tehyn asema Henkilöjäseniä yhteensä runsaat JUKOn toimintaan kuuluu oleellisesti paikallisen tason edunvalvonta. Luottamusmiehet neuvottelevat työnantajien kanssa työpaikoilla ja avustavat jäseniä työ- ja virkasuhteen ongelmissa.

9 Neuvottelujärjestöt Yksityisen Terveyspalvelualan Unioni ry
Neuvottelee yksityisen terveys- palvelualan työehtosopimuksesta EK:n Terveyspalvelualanliiton kanssa Luottamusmiehiä ja oikeus sopimuksen tulkitsemiseen Unionin jäseniä ovat STHL, STTHL, Talentia, JHL, Jyty ja Taja Tervetuloa Tajan jäseneksi!

10 Miksi kannattaa liittyä?
Virka- ja työehtosopimukset Ammatillinen edunvalvonta Oikeusapu ja neuvonta Vakuutus työttömyyden varalta Vastuu- ja oikeusturvavakuutus (vain liiton kautta) Vapaa-ajan tapaturmavakuutus (myös ulkomailla) Lisäksi alennuksia Pohjolalta, Nordealta  ja Sampo pankilta sekä monia rahanarvoisia jäsenetuja liittyen mm. Matkustamiseen (Jasenedut.fi). Terveystieteiden portaali Pysyt ajan tasalla: Pro terveys -lehti, jäsentiedotteet, koulutus- ja jäsentilaisuudet Apurahat (Akava ja Taja, ehtona 2.v jäsenyys) Liitolla monipuoliset mahdollisuudet tukea jäseniään esim. työhyvinvointia tukevat verkostot

11 Kuka ajaisi asioitasi paremmin?
Taja on valtakunnallinen yhdistys akateemisesti koulutetuille sosiaali- ja terveysalan edustajille. Jos toimit esimiestehtävissä, on järkevää, että kuulut eri ammatti- yhdistykseen kuin suurin osa henkilökunnastasi. Jäsenenä vahvistat akateemisesti koulutettujen asemaa! Jäsenkampanja marraskuun loppuun saakka.


Lataa ppt "Terveystieteiden akateemiset johtajat ja asiantuntijat ry."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google