Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

HARJOITTELUPAIKKA HAKUSESSA

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "HARJOITTELUPAIKKA HAKUSESSA"— Esityksen transkriptio:

1 HARJOITTELUPAIKKA HAKUSESSA
Veijo Korhosen luennosta koonnut Soili Fabritius 2007

2 HUOMIOITAVAA: ”ASENNE ON TÄRKEÄMPI KUIN OSAAMINEN – uuden työntekijän osaamattomuuden voi korjata kouluttamalla, mutta asennetta on vaikeampi korjata tai muuttaa!” ”Monet työt opiskellaan nykyisin uudelleen muutaman vuoden välein, koska toimenkuva muuttuu – täydellisen osaamisen sijasta haetaan täydellistä asennetta!”  Rohkeasti hakemaan!

3 Yritys etsii hyvää tyyppiä
= motivoitunut = aktiivinen (miten voi osoittaa haastattelussa???). “Passiivinen tyyppi on kuin saippua, joka luiskahtaa kädestä joka tilanteessa.”

4 Harjoittelupaikkahakemuksen keskeisimmät kohdat (1-3)
1) Opiskelu + opintojen eteneminen vuosikurssin tahdissa (ei pari vuotta jäljessä) + opiskelu ulkomailla + arvosanat (opiskelua arvostetaan!) + opiskelijajärjestöissä toimiminen + aikaisemmat opinnot

5 Hakemuksen keskeisimmät kohdat (1-3)
2) Harrastukset (miten kulutat aikaasi?) + seuratoiminta, yhteistoiminnalliset harrastukset --> et pelkää ihmisiä =) + järjestötoiminta  oman edun tavoittelu ei ole keskeisin ajatus + muut harrastukset, liikunta + ammattiharrastukset + muut luottamustoimet (taloyhtiön hallitus tms.)

6 Hakemuksen keskeisimmät kohdat (1-3)
3) Työkokemus + alan työkokemus + muu työkokemus (= et ole liian nuuka) + työharjoittelut + kopiovastaava + muut luottamustoimet (taloyhtiön hallitus tms.)

7 Harjoittelupaikan hakeminen
Paikkoja on enemmän kuin miltä näyttää, sillä ne ovat harvoin julkisessa haussa! - laita sähköpostia, soita, hakeudu haastatteluun - pidä verkostot ja suhteet kunnossa (sukulaiset, tuttavat, ystävät) - voit soittaa henkilöstö- tai osastopäällikölle, esimiehille, keskukseen - valitse kiinnostava paikka ja soita!

8 Hakuajat Kerro, ettet ole valmistumassa vaan haet kesätyötä ja harjoittelupaikkaa - Paikat JAETAAN jo MAALISKUUSSA, joten haku on kuumimmillaan vuodenvaihteessa!

9 Vinkkejä haastatteluun!
Puhelimessa vai kasvokkain? - vastaa selkeästi - valmistaudu ennakkoon; missä yritys sijaitsee, millaista tuotetta tekevät, yleistietoa yrityksestä - pukeudu siististi, luonnollisesti - pidä hyvä ryhti, ”ei valuta penkissä” käytöstavat, lakki pois... Huomioi toiset, sillä haastattelijoiden on vakuututtava siitä, että muut työntekijät pystyvät työskentelemään kanssasi!

10 VALMISTAUDU HUOLELLISESTI!
Haastatteluun! Valmistaudu seuraaviin kysymyksiin: - Miksi valitsit tämän alan? - Tulevaisuuden tavoitteet? - Hyvät ja huonot puolesi? - Hyvä ja huono esimies? VALMISTAUDU HUOLELLISESTI!

11 Ansioluettelo vai CV? Laita mukaan paljon paperia (???)
- Korhosen mukaan kaikki liitteet kannattaa laittaa mukaan, sillä “on hirvittävä homma perätä kaikki liitteet jokaiselta hakijalta”

12 Tehtävät 1) Tutustu työnhakusivustoihin; sekä tekniikan yksikön työnhakusivuihin. Kenelle mikin sivusto on suunnattu? Mikä sivusto antaa mielestäsi ajankohtaisimmat vinkit työnhakuun? Mitkä kuusi kohtaa sisältyvät Jobstepin työnhakuprosessiin? Kirjaudu Jobstepiin työnhakijaksi! Mistä löydät apua pähkäillessäsi palkkatoivomusta? 2) Valitse paikka, jota/johon aiot hakea ja tee työhakemus ja ansioluettelo. Toimita ne lokerooni mennessä. Jos hakemuksesi on valmis, tarkista, että olet kohdentanut sen juuri tiettyyn paikkaan tai työtehtävään! 3) Tutustu Aarresaaren haastattelusimulaatioon.


Lataa ppt "HARJOITTELUPAIKKA HAKUSESSA"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google