Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Selitys Kiintotähdille on ainakin kaksi loogista selitystä. 1.Tähtien asema on todellakin muuttumaton toisiinsa nähden. Tämä käsitys on vallalla hyvin.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Selitys Kiintotähdille on ainakin kaksi loogista selitystä. 1.Tähtien asema on todellakin muuttumaton toisiinsa nähden. Tämä käsitys on vallalla hyvin."— Esityksen transkriptio:

1 Selitys Kiintotähdille on ainakin kaksi loogista selitystä. 1.Tähtien asema on todellakin muuttumaton toisiinsa nähden. Tämä käsitys on vallalla hyvin pitkään. Yleensä tähtien kuviteltiin olevan kiinni taivaanpallossa.

2 Selitys

3 2. Tähdet ovat niin kaukana, että niiden keskinäisen aseman muutos suhteessa Maahan on hyvin vaikea havaita Maapallon kiertoradan ääripäissäkin. Sitä paitsi pitkään kuviteltiin Maan olevan koko maailmankaikkeuden keskipiste, joten tämä keino tarkistaa tähtien aseman muuttumattomuus tuli ajankohtaiseksi vasta, kun Aurinkokunnan rakenne ja Maan asema siinä selvisi 1500-luvulla.

4 Selitys Tämä parallaksiksi kutsuttu ilmiö on lähimpienkin kiintotähtien osalta niin pieni, että se havaittiin ensimmäisen kerran tarkoilla optisilla mittalaitteilla vasta vuonna 1836. Maata lähimmän tähden vuotuinen parallaksi vastaa 5 mm poikkeamaa 1 km:n matkalla. Ilmiön paljastavat mittaukset teki saksalainen Friedrich Bessel.

5 Selitys


Lataa ppt "Selitys Kiintotähdille on ainakin kaksi loogista selitystä. 1.Tähtien asema on todellakin muuttumaton toisiinsa nähden. Tämä käsitys on vallalla hyvin."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google