Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Lomakkeet © Reiska, 2014. Lomakkeet Varsinkin Web-sovelluksia ajetaan täyttämällä sivulla lomake ja lähettämällä tiedot palvelimella olevan Web-sovelluksen.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Lomakkeet © Reiska, 2014. Lomakkeet Varsinkin Web-sovelluksia ajetaan täyttämällä sivulla lomake ja lähettämällä tiedot palvelimella olevan Web-sovelluksen."— Esityksen transkriptio:

1 Lomakkeet © Reiska, 2014

2 Lomakkeet Varsinkin Web-sovelluksia ajetaan täyttämällä sivulla lomake ja lähettämällä tiedot palvelimella olevan Web-sovelluksen käsiteltäviksi. Lomakkeet sisältävät esim. kenttiä tekstin syöttöön (teksti, salasana, piiloteksti), valintoja (rasti ruutuun tai radionappi), alasvetovalikoita ja erilaisia nappeja. Lomakkeella ja erityisesti sen kaikilla kentillä on nimi ( name attribuutti), joka antaa syötetylle sisällölle nimen. Lomakkeen kaikkien kenttien tiedot lähetetään palvelimelle yhdellä kertaa nimi=arvo pareina. Lähetys käynnistetään sitä varten varatulla napilla tai JavaScript ohjelmalla. Lomake rajataan form -elementillä (lohkoelementti). Sen sisällä voi olla mitä tahansa elementtejä (ei kuitenkaan toista lomaketta!). Usein lomake laaditaan taulukon ( table ) muotoon. Varsinaiset toiminnalliset elementit ovat pääosin input -elementtejä, eli tyypiltään tekstikenttiä, valintaruutuja, valikoita tai nappeja.

3 form-elementti Juurielementti on form. Elementin attribuuteista tärkeimmät ovat action ja method. form – action on HTTP pyyntö, URL, jonne lomakkeen tiedot lähetetään. Oletusarvo on lomake itse. URL on usein dynaaminen WWW-sivu, joka tarkoittaa sitä, että ennen kuin palvelin lähettää HTTP vastauksen takaisin, se käsittelee lomakkeen tiedot ( nimi=arvo parit). – method on HTTP metodi, yleensä get tai post. Oletusarvo on get, jolloin lomakkeen tiedot lähetetään osoitteen perään liitetyssä merkkijonossa ?nimi1=arvo1&nim.. pareina. post tarkoittaa, että nämä tiedot lähetetään näkymättömissä HTTP pyynnön rungossa. Muita attribuutteja ovat id, title, style, class, lang, dir, tapahtumat, name, enctype t ja target. Tapahtumiin on lisätty onreset ja onsubmit. Target kertoo, mihin ikkunaan vastaus kirjoitetaan (oletus on, että edellinen sivu _self ylikirjoitetaan). Lomakkeen lähetys tapahtuu tätä varten varatuilla napeilla submit, image tai button, tai lähetystä varten voidaan kirjoitta Javascript ohjelma ( onsubmit=”Javascript-koodia;” ).

4 Syöttöelementit Syöttöelementti input on inline elementti, jonka toimiakseen oikein tulee sijaita form elementin sisällä. Elementin tärkein attribuutti on type, joka kertoo, mitä tietoa kerätään lomakkeelle. Attribuutti type voi saada arvoja: text, password, hidden checkbox, radio checkboxradio submit, reset, image, button file Muita attribuutteja ovat: name, value, size, maxlength checked, disabled, readonly src, alt, usemap, accept tapahtumat, kuten onsubmit, onreset,... Muita syöttöelementtejä ovat textarea, select, optgroup, option ja button. textareaselect button

5 Lähdekoodi löytyy täältä: http://www.aariset.com/Multimedia/Perusteita/Lomakkeet/lomake2.html

6


Lataa ppt "Lomakkeet © Reiska, 2014. Lomakkeet Varsinkin Web-sovelluksia ajetaan täyttämällä sivulla lomake ja lähettämällä tiedot palvelimella olevan Web-sovelluksen."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google