Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Miksi osittaa ohjelmatMyn1 Miksi osittaa ohjelma C++ -kielessä funktiot voivat olla itsenäisiä tai luokkaan liittyviä funktioita. Funktio on ohjelma, jolla.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Miksi osittaa ohjelmatMyn1 Miksi osittaa ohjelma C++ -kielessä funktiot voivat olla itsenäisiä tai luokkaan liittyviä funktioita. Funktio on ohjelma, jolla."— Esityksen transkriptio:

1 Miksi osittaa ohjelmatMyn1 Miksi osittaa ohjelma C++ -kielessä funktiot voivat olla itsenäisiä tai luokkaan liittyviä funktioita. Funktio on ohjelma, jolla on selvästi rajattu liittymä ympäristöönsä. Funktio huolehtii rajatusta tehtävästä, ja sillä voi olla omia muuttujia.

2 Miksi osittaa ohjelmatMyn2 Miksi kannattaa käyttää funktioita? 1. Ohjelmaa on helpompi lukea, ymmärtää ja hallinnoida. 2. Funktioita voidaan uudelleen käyttää. Se on toimiva ja testattu kokonaisuus. 3. Tarvittava keskusmuistitila on pienempi, jos käytetään funktioita. Yksittäistä funktiota voidaan joutua kutsumaan useasti yhden ohjelman aikana. Miltä funktio näyttää?

3 Miksi osittaa ohjelmatMyn3 double potenssiinKorotus(double x, int n) { double vastaus=1.0; if(n>=0) for(int i=1; i<=n; i++) vastaus *=x; else for (int i=1; i<=-n; i++) vastaus /=x; return vastaus; } Funktion nimi Funktion runko sijoittuu aaltosulkujen väliin Funktion palauttaman arvon tietotyyppi Kun funktiota kutsutaan, niin kutsuparametrien tietotyypit määräytyvät syöttöparametrilistan tietotyyppien mukaisesti ja siinä järjestyksessä


Lataa ppt "Miksi osittaa ohjelmatMyn1 Miksi osittaa ohjelma C++ -kielessä funktiot voivat olla itsenäisiä tai luokkaan liittyviä funktioita. Funktio on ohjelma, jolla."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google