Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Katujen kevätsiivous alkaa Helsingissä lähiaikoina. Paras tulos syntyy kaupungin ja kiinteistöjen yhteistyöllä - ja autoilijakin voi auttaa!

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Katujen kevätsiivous alkaa Helsingissä lähiaikoina. Paras tulos syntyy kaupungin ja kiinteistöjen yhteistyöllä - ja autoilijakin voi auttaa!"— Esityksen transkriptio:

1 Katujen kevätsiivous alkaa Helsingissä lähiaikoina. Paras tulos syntyy kaupungin ja kiinteistöjen yhteistyöllä - ja autoilijakin voi auttaa!

2 Katujen kevätsiivousta on jo aloiteltu poistamalla hiekoitussepeliä kevyen liikenteen väyliltä ja jonkin verran myös ajoradoilta. Tällainen pienimittakaavainen siivous on alkanut viime viikon lopulla. Varsinainen järjestelmällinen, katu kadulta etenevä siivous alkaa kevätsään vakiinnuttua – "suursiivoukseen" ryhdytään heti, kun ajoradoilla ei ole enää yhtään lunta tai jäätä työtä estämässä ja yöpakkaset ovat selkeästi takana.

3 Kaupunki poistaa hiekan ajoradoilta, toreilta ja kevyen liikenteen väyliltä. Jalkakäytävien puhdistaminen on yleensä kiinteistöjen vastuulla. Kiinteistöjen kannattaa ajoittaa oma siivouksensa suoritettavaksi juuri ennne kaupungin suorittamaa hiekanpoistoa, koska kaupunki siivoaa kiinteistön ”kanttin” jättämät hiekat

4 AJONEUVOJEN SIIRTO HIEKANPOISTON TIELTÄ TUO VERONMAKSAJILLE SUUREN LASKUN AJONEUVOJEN SIIRROT OVAT JÄÄTYMISEN JÄLKEEN SUURIN HAITTA TYÖN ETENEMISELLE

5 KEVÄÄLLÄ HIEKANPOISTON YHTEYDESSÄ SIIRRETÄÄN NOIN 6000 AJONEUVOA, PAHIMPINA PÄIVINÄ JOPA 300-400 KPL:TTA SIIRRETTÄVÄT AJONEUVOT PITKITTÄVÄT HIEKANPOISTOTYÖN KESTON NELIN- VIISINKERTAISEKSI AJALLISESTI JOKAINEN TYÖN ETENEMISTÄ HAITTAAVA AJONEUVO AIHEUTTAA NOIN 100 EURON LISÄLASKUN VERONMAKSAJILLE PAHIN HAITTA KUITENKIN ON KUNTALAISTEN ELÄMÄNLAATUA HUONONTAVA VAKAVA TERVEYSHAITTA, ELI KATUPÖLY

6 Fiksu autoilija siirtää ajokkinsa siivouksen tieltä Jotta katujen puhdistus sujuisi tehokkaasti ja pölyhaitat jäisivät pieniksi, on autoilijoiden siirrettävä pysäköidyt ajokkinsa pois työn alta. Siivottavalle katuosuudelle tuodaan viimeistään kaksi arki-iltaa ennen siivousoperaation alkua siirtokehotustaulut, joista ilmenee siivous- ajankohta tarkasti. Hiekanpoistotyötä haittaaville autoille tehdään lähisiirto. Jos auto on pysäköity siirtokehotus- taulun pystyttämisen jälkeen, siirtokustannukset 64 euroa peritään auton omistajalta.


Lataa ppt "Katujen kevätsiivous alkaa Helsingissä lähiaikoina. Paras tulos syntyy kaupungin ja kiinteistöjen yhteistyöllä - ja autoilijakin voi auttaa!"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google