Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Oodin hopsin käyttö ja käyttöönottojen tilanne 11.3.2009 Eeva Tuori-Pastila, Opiskelijarekisteri.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Oodin hopsin käyttö ja käyttöönottojen tilanne 11.3.2009 Eeva Tuori-Pastila, Opiskelijarekisteri."— Esityksen transkriptio:

1 Oodin hopsin käyttö ja käyttöönottojen tilanne 11.3.2009 Eeva Tuori-Pastila, Opiskelijarekisteri

2 Oodin hops Oodin hops- työkalun avulla opiskelija voi seurata reaaliaikaisesti opintojensa etenemistä suhteessa tutkintovaatimuksiin aikatauluttaa suorittamattomat opinnot lisätä esim. valinnaisiin opintoihin ja sivuaineisiin myös muiden tiedekuntien opintojaksoja ja kokonaisuuksia syöttää kirjallisia perusteluja ja pohdintoja suunnitelman eri tasoille (tutkinto, kokonaisuudet, opintojaksot, lukukaudet) lähettää hopsinsa sähköisesti hops-ohjaajalle (riippuu ohjausprosessista)

3 Oodin hops tulostaa järjestelmästä selkeästi jäsennellyn raportin opintojen tilanteesta ja suunnitelmista Ilmoittautua kursseille tai tentteihin Katsella tutkintovaatimustietoja

4 Opiskelijan näkymä

5 Oodin hops Hops-ohjaaja tai –hyväksyjä Voi tarkastella opiskelijoiden lähettämiä hopseja, kommentoida niitä ja lähettää hopsit kommenttien kera opiskelijalle takaisin Saa järjestelmästä jäsennellyn raportin opiskelijan opintojen tilanteesta ja suunnitelmista Pääsee katsomaan opiskelijan perus- ja suoritustietoja

6 Ohjaajan näkymä

7 Oodin hops Oodin hops tukee monenlaisia hops -prosesseja, eikä se pakota tietynlaisiin toimintatapoihin Käyttötapoja on erilaisia, joillakin on käytössä sähköinen hops-ohjaus ja joillakin hops-työkalu on annettu käyttöön ilman lähettämismahdollisuutta Hopsin käyttöönotto vaatii tiedekunnilta/laitoksilta tutkintorakennetietojen (kokonaisuuksien valinnaisuudet ja pakollisuudet) syöttämistä Oodiin. WebOodissa on tätä varten oma näyttönsä.

8 Hopsin kommentointi ja hyväksyminen Tällä hetkellä hops-ohjauksessa on kaksi vaihtoehtoa (vaihtoehdot määritellään tutkintorakennepohjalle sen muokkausikkunassa): Hops voidaan lähettää ohjaajalle kommentoitavaksi. Ohjaaja tarkastelee hopsia, kommentoi sitä ja lähettää takaisin opiskelijalle. Tämä voi toistua useita kertoja, kunnes prosessi jossain vaiheessa vain päättyy ja hops jää opiskelijalle tilaan ”ensisijainen”. Mitään hyväksyntää ei järjestelmän puolesta pysty tekemään. Käyttöoikeus: Hopsin ohjaus

9 Hopsin kommentointi ja hyväksyminen Hyväksyttäväksi lähettäminen toimii osittain samoin kuin lähettäminen kommentoitavaksi. Hops voi kulkea useita kertoja opiskelijan ja ohjaajan välillä, kunnes ohjaaja jossain vaiheessa päättää hyväksyä hopsin. Tällöin hops palautetaan opiskelijalle tilaan ensisijainen, ja lisäksi hopsista tehdään hyväksymispäivämäärällä varustettu kopio, hyväksytty-tilassa oleva hops. Hyväksytyt hopsit näkyvät opiskelijalle itselleen, ohjaajille ja hyväksyjille. Käyttöoikeus: Hopsin hyväksyntä (aikaisemmin vaadittiin myös Hopsin ohjaus-oikeus)

10 Hopsin kommentointi ja hyväksyminen Kommentointi- ja hyväksyntätoiminnot ja niihin tarvittavat erilaiset käyttöluvat ovat aiheuttaneet jonkin verran sekaannusta. Niinpä Helsingin yliopistolla onkin suunnitelmissa selvyyden vuoksi poistaa kommentointitoiminto käytöstä. Hyväksymistoimintohan sisältää myös kommentointitoiminnon.

11 Oodin hopsin käyttö eri tiedekunnissa Biotieteellinen tiedekunta Oodin hops käytössä Ympäristöekologian laitoksella ja HEBIOT –koulutusohjelmalla. Kaikkien tutkintojen tutkintorakenteet on kuitenkin syötetty WebOodiin Eläinlääketieteellinen tiedekunta Tutkintorakenteet on laadittu, mutta Oodin hopsin käyttöönottoon ei ole koettu tarvetta Farmasian tiedekunta Hops otettu käyttöön syksyllä 2008 kaikille opiskelijoille

12 Oodin hopsin käyttö eri tiedekunnissa Humanistinen tiedekunta Tutkintorakenteet on tehty ja Oodin hops on käytössä osalla oppiaineista. Hopsin käyttöönotto on vapaaehtoista. Lääketieteellinen tiedekunta Tutkintorakenteet on laadittu, hopsin käyttöönottoa suunniteltu mahdollisesti lukuvuodeksi 2009-10 Maatalous-metsätieteellinen tiedekunta Tutkintorakenteet tehty ja kaikilla opiskelijoilla on mahdollisuus käyttää hops-työkalua. Sähköinen hops-ohjaus käytössä parilla laitoksella sekä HEBIOT- koulutusohjelmassa.

13 Oodin hopsin käyttö eri tiedekunnissa Käyttäytymistieteellinen tiedekunta Hops käytössä osalla laitoksista ja koulutusohjelmista kaikkia opiskelijoita koskien, osalla vaihtoehtoisena paperilomakkeen rinnalla Matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta Oodin hops käytössä neljällä laitoksella Oikeustieteellinen tiedekunta Oodin hops käytössä alempaa tutkintoa suorittaville

14 Oodin hopsin käyttö eri tiedekunnissa Teologinen tiedekunta Hopsia pilotoitu pienellä ryhmällä. Hopsin käyttö laajenee koskemaan kaikkia uusia opiskelijoita lukuvuonna 2009-10. Valtiotieteellinen tiedekunta Oodin hopsia pilotoitu yhdellä laitoksella, käytön laajentaminen suunnitelmissa jollain aikavälillä. Svenska social- och kommunalhögskolan Oodin hops käytössä.

15 Lopuksi Olisi hienoa, jos tiedekunnat/laitokset ehtisivät koota sivuainekokonaisuuksiaan WebOodiin. Tällöin opiskelijat saisivat kätevästi lisättyä hopsiinsa sivuaineet opintojaksoineen pelkästään syöttämällä sivuaineen tunnisteen.


Lataa ppt "Oodin hopsin käyttö ja käyttöönottojen tilanne 11.3.2009 Eeva Tuori-Pastila, Opiskelijarekisteri."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google