Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Yrittäjyys maaseudulla Kevät 2015. Maaseudun merkitys Maaseudun merkityksen uskotaan kasvavan tulevaisuudessa Maaseudun kehittämistä kannatetaan vahvasti.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Yrittäjyys maaseudulla Kevät 2015. Maaseudun merkitys Maaseudun merkityksen uskotaan kasvavan tulevaisuudessa Maaseudun kehittämistä kannatetaan vahvasti."— Esityksen transkriptio:

1 Yrittäjyys maaseudulla Kevät 2015

2

3 Maaseudun merkitys Maaseudun merkityksen uskotaan kasvavan tulevaisuudessa Maaseudun kehittämistä kannatetaan vahvasti Kansalaisille maaseutu merkitsee puhdasta ja vastuullisesti tuotettua ruokaa tärkeää osaa omaa kulttuuriperintöä tilaa ja rauhaa sekä elämysten lähdettä

4 Yrittäjyys maaseudulla Maaseutua pidetään hyvänä toimintaympäristönä innovatiiviselle yrittäjyydelle sekä siellä koetaan olevan runsaasti hyödyntämättömiä liiketoimintamahdollisuuksia. Vahvimmin esille nousivat uusiutuvan energian tuotanto, lähiruoka ja siihen liittyvät palvelut, elämys- ja virkistyspalvelut, luontoon liittyvät hyvinvointipalvelut, biomassojen jalostaminen, matkailu ja luonnonmukainen maatalous. Useat toivovat, että maaseudulla olisi tulevaisuudessa kukoistavaa monimuotoista matkailua sekä uudenlaista vihreän talouden toimintaa. Myös yritystoiminnan monipuolistumista toivotaan.

5

6 Pääomatulon tuloveroprosentti Pääomatulon tuloveroprosenttia korotettiin jo aiemmin 28 %:sta 30 %:iin. Yhteenlasketun verotettavan pääomatulon (siis vähennysten jälkeisen nettopääomatulon) 40 000 euroa ylittävältä osalta alettiin vuoden 2014 alusta soveltaa 32 %:n suuruista pääomatulon korotettua tuloveroprosenttia aiemman 50000 asemesta. Hallitus kiristi jälleen maa- ja metsätaloudenharjoittajien sekä pienten yrittäjien verotusta nostamalla pääomatulojen ylempää verokantaa 33 prosenttiin ja alensi ylemmän verokannan tulorajaa 30 000 euroon. Pääomatulon verotus on kireämpää kuin koskaan aikaisemmin eriytetyssä pääoma- ja ansiotuloverotuksessa.

7 Pääomatulon tuloveroprosentti Edellä mainittujen veronkiristyksien ei tulisi kohdistua lainkaan yritystoiminnalliseen pääomatuloon, kuten elinkeinotoiminnan ja maa- ja metsätalouden pääomatulo-osuuteen.

8 Perintö- ja lahjaverotus Edellisen vaalikauden perintö- ja lahjaveron kiristykset on peruutettava.

9

10

11 Green Care - hoivaa ja hyvinvointia Green Care tarjoaa uudenlaisia mahdollisuuksia maaseutuyrittämiseen sekä uusia ratkaisuja hyvinvoinnin lisäämiseen ja sosiaali- ja terveyspalvelujen tuottamiseen. Esimerkiksi kuntouttavilla ja ennaltaehkäisevillä Green Care -menetelmillä saadaan vaikuttavuutta ja tuloksia asiakkaille sekä tätä kautta kustannussäästäjä sote-sektorille. Green Care -yrittäjyydessä on aktiivista kehittämistoimintaa maakunnissa ja valtakunnallisesti. Lukuisia kehittämishankkeita on käynnissä ja suunnitteilla, mm. valtakunnallinen koordinaatiohanke tulevalle ohjelmakaudelle.

12 Green Care -toiminnan tulevaisuudessa tarvitaan enemmän poikkihallinnollista yhteistyötä toiminnan ja alan yritystoiminnan edistämiseksi kentällä kaivataan alan ns. virallista hyväksymistä -> ministeriöillä on keskeiset roolit alan eteenpäin viemisessä hallinnollista tukea, jotta toiminnan potentiaali jalostuu uusiksi toimintatavoiksi, palvelumahdollisuuksiksi, elinkeinotoiminnaksi ja työpaikoiksi pysyviä toiminta- ja kehittämisresursseja hankerahoituksen lisäksi. Näitä esteitä poistamalla saadaan pysyviä toimintamuotoja ja merkitystä maaseudun monialayrittäjyyden osana

13 Yrittäjyys kasvaa maasta!


Lataa ppt "Yrittäjyys maaseudulla Kevät 2015. Maaseudun merkitys Maaseudun merkityksen uskotaan kasvavan tulevaisuudessa Maaseudun kehittämistä kannatetaan vahvasti."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google