Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Ura- ja rekrytointipalvelut OPINTOJEN TYÖELÄMÄORIENTAATION järjästämisen ja kehittämisen tukena Esittely- ja keskustelutilaisuus 8.3.2006 Kati Kettunen.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Ura- ja rekrytointipalvelut OPINTOJEN TYÖELÄMÄORIENTAATION järjästämisen ja kehittämisen tukena Esittely- ja keskustelutilaisuus 8.3.2006 Kati Kettunen."— Esityksen transkriptio:

1 Ura- ja rekrytointipalvelut OPINTOJEN TYÖELÄMÄORIENTAATION järjästämisen ja kehittämisen tukena Esittely- ja keskustelutilaisuus 8.3.2006 Kati Kettunen Opiskelijapalvelupäällikkö

2 Tilaisuuden ohjelma Uusi tutkintorakenne – uusi palvelukonsepti Opiskelijapalvelupäällikkö Kati Kettunen Ura- ja rekrytointipalvelujen asiantuntijapalvelut Kehitys- suunnittelu- ja arviointi tukea Koulutuksia kalenterista vai räätälöinti - lukuvuoden 2006 -2007 koulutustarjonta Suunnittelija Päivi Jyry Tietoa työelämäorientaation taustaksi ja tueksi Suunnittelija Merja Enkovaara-Pälvi Case: Geologian laitos -kokemuksia työelämäorientaatiokurssista Amanuenssi Mia Kotilainen Ohjauspalvelut opiskelijoille Uraohjaaja Leena Itkonen Keskustelua ja kokemusten vaihtoa!

3 Konsistorin päätös 18.8.2004 Tutkinnonuudistuksen linjaratkaisut yliopistossa ”Kandidaatin tutkintoon sisällytetään asiantuntijuutta kehittävää harjoittelua tai opintoja, jotka tukevat työelämään orientoitumista (1-3 opintopistettä). Työelämään orientoivat opinnot voidaan toteuttaa erillisinä opintokokonaisuuksina tai ne voidaan kytkeä osaksi muita opintojaksoja tai opintokokonaisuuksia, jolloin niiden edellyttämä työmäärä lisätään opintopisteinä kyseisten opintojaksojen tai opintokokonaisuuksien laajuuteen.”

4 Konsistorin päätös 18.8.2004 Tutkinnonuudistuksen linjaratkaisut yliopistossa ”Maisterin tutkintoon suositellaan asiantuntijuutta syventävää harjoittelua kotimaassa tai ulkomailla. Harjoittelusta saatavan opintopistemäärän tulee kaikissa yliopiston tutkinnoissa olla riittävän suuri harjoitteluun kuluvaan aikaan nähden, jotta opintojen etenemistavoitteet täyttyvät myös harjoittelujakson aikana. Harjoittelu voidaan liittää myös muihin opintoihin, esim. tutkimusprojekteihin. Mikäli maisterin tutkintoon ei sisälly harjoittelua, opintoihin sisällytetään työelämään orientoitumista tukevia opintoja myös maisterivaiheessa.”

5 Ura- ja rekrytointipalveluiden palvelukonseptin sovittaminen uuteen tutkintorakenteeseen Painopisteen muutos  Ura- ja rekrytointipalveluiden asiantuntemus tukee opintojen työelämäorientaatio osuuksien kehittämistä ja toteuttamista Asiantuntijapalvelut kehittäminen, suunnittelu, arviointi Koulutus- ja ohjauspalvelut valmiit paketit räätälöidyt kokonaisuudet Tieto- ja materiaalipalvelut Opiskelijapalvelut

6 Yhteinen haaste Ura- ja rekrytointipalveluiden yleisten akateemisten työllisyyskysymysten ja uraohjauksen asiantuntijuuden ja tiedekuntien ja laitosten alakohtaisen työelämätietämyksen ja työelämäkontaktien yhdistäminen toimivaksi kokonaisuudeksi opiskelijoiden työelämäorientaation toteuttamisessa.


Lataa ppt "Ura- ja rekrytointipalvelut OPINTOJEN TYÖELÄMÄORIENTAATION järjästämisen ja kehittämisen tukena Esittely- ja keskustelutilaisuus 8.3.2006 Kati Kettunen."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google