Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Dublin Irlanti Julia Soudunsaari 2B.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Dublin Irlanti Julia Soudunsaari 2B."— Esityksen transkriptio:

1 Dublin Irlanti Julia Soudunsaari 2B

2 Dublin 53°20’52”N 6°15’35”W Dublin on Irlannin pääkaupunki ja sijaitsee Itä-Irlannissa rannikolla. Asukkaita n ja pinta-ala kaupungille on 114,99km². Dublinissa puhutaan sekä englantia että iiriä. Valuutta on euro kaikkialla Irlannissa. Dublinissa vallitsee lauhkea meri-ilmasto, siellä on heinäkuu on lämpöisin kuukausi ja lämpötila on silloin n. 19°C. Kylmintä on helmikuussa eli n. 2,5°C. Dublinissa myös sataa vähintään päivänä kuukaudesta. Dublinin läpi virtaava 80km pitkä Liffey-joki jakaa Dublinin eteläiseen- ja pohjoiseen puolikkaaseen. Pohjoispuoli: ns. työläisluokan aluetta, joka sopii matkustajalle joka haluaa säästää. Pohjoispuolelta löytyy myös kaunis Phoenix Park, jossa on myös Dublin Zoo. Eteläpuoli: korkealuokkaisempaa aluetta, jolla sijaitsee myös kuuluisa Temple Bar.

3

4 Dublinissa ihmiset on iloisia, puheliaita ja hyvin huumorintajuisia
Dublinissa ihmiset on iloisia, puheliaita ja hyvin huumorintajuisia. Siellä turistikin saa kokea olevansa lämpimästi tervetullut. Dublinin ostosmahdollisuudet runsaat, esim. Grafton Street (Dublinin vilkkain ostoskatu) Dublinissa on esimerkiksi paljon kauniita puistoja, joissa on kuitenkin tarkat säännöt esim. monissa puistoissa on pallopelit ja alkoholi kokonaan kiellettyjä. Esim. Phoenix Park, joka on Euroopan suurin puisto eli yli 700 hehtaarinkokoinen luonnonmukainen puisto. Sitä kiertää muurit, mutta siellä on oma eläimistönsä ja kaupungin eläintarha Dublin Zoo sekä Grangegorman sotilashautausmaa. Dublinissa on myös koko Irlannin vanhin pubi The Brazen Head (v. 1198) ja kaiken kaikkiaan 666 pubia sekä kuuluisa Guiness store. Yleisin liikkumismuoto on kaksikerroksiset bussit tai kävely, sillä väkeä on niin paljon, että autolla kulkemisessa on omat haasteensa. Dublinista ovat peräisin myös kuuluisat yhtyeet U2 ja Thin Lizzy sekä kirjailijat Oscar Wilde ja James Joyce.

5 Suositellut historialliset nähtävyydet:
Dublinin linna, joka rakennettiin vuonna Nykyisin sitä käytetään Irlannin ja EU:n hallituksen kokouksissa. Irlannin kansallismuseon Dublinissa sijaitseva osa käsittelee sisustuksesta, keramiikkaan ja kansantaiteeseen. Irlannin kansallistaidegalleria, joka perustettiin 1854 ja avattiin yleisölle 1864. Guinessin vuonna1759 perustettu olutpanimo ja museo, jossa turisti pääsee tutustumaan Irlannin kansallisjuoman valmistuksen saloihin. Tyylikäs Trinity Collegen kirjasto, joka perustettiin vuonna 1592. Irlannin sotamuistopuutarha, jonne on haudattu mm. Irlannin sodan ja WW sodissa kaatuneita irlantilaissotilaita liki Kukoistava Malahiden linna, jossa näkee upeaa arkkitehtuuria ja kaunista yli kukan ja kasvin loistoa.

6 Sotamuistopuutarha Malahiden linna

7 Trinity Collegen kirjasto
The Brazen Head

8 Lähteet: html Kuvat: BBN0PPAXUcE/US9Jnd0dVkI/AAAAAAAAEDE/rlRyggSva1Y/s320/Ireland+Map.jpg   Video:


Lataa ppt "Dublin Irlanti Julia Soudunsaari 2B."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google