Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Liikuntakasvatus / NU09 2009-2010 JN.  Lapsi oppii tuntemaan oman kehonsa  Hän joutuu vastatusten fyysisten kykyjensä kanssa ja muodostaa itsestään.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Liikuntakasvatus / NU09 2009-2010 JN.  Lapsi oppii tuntemaan oman kehonsa  Hän joutuu vastatusten fyysisten kykyjensä kanssa ja muodostaa itsestään."— Esityksen transkriptio:

1 Liikuntakasvatus / NU09 2009-2010 JN

2  Lapsi oppii tuntemaan oman kehonsa  Hän joutuu vastatusten fyysisten kykyjensä kanssa ja muodostaa itsestään kuvan Zimmer, R. 2002. Liikuntakasvatuksen käsikirja, sivu 15.

3  Lapsi puuhaa ja leikkii muiden kanssa ja pelaa heitä vastaan  Hän sopii asioista muiden kanssa, antaa periksi ja vie oman tahtonsa läpi Zimmer, R. 2002. Liikuntakasvatuksen käsikirja, sivu 15.

4  Tuotoksellinen tarkoitus tai merkitys  Lapsi tekee, suorittaa itse omalla kehollaan jotain (esim. käsillä seisonta, tanssiminen) Zimmer, R. 2002. Liikuntakasvatuksen käsikirja, sivu 15.

5  Ilmaiseva tarkoitus tai merkitys  Liikkeillään lapsi ilmaisee, elää ja mahdollisesti työstää tunteitaan ja tuntemuksiaan Zimmer, R. 2002. Liikuntakasvatuksen käsikirja, sivu 15.

6  Vaikutuksellinen tarkoitus tai merkitys  Liikkuessaan lapsi kokee erilaisia tunteita, kuten mielihyvää, iloa, uupumusta ja energisyyttä Zimmer, R. 2002. Liikuntakasvatuksen käsikirja, sivu 15.

7  Tutkiva tarkoitus tai merkitys  Lapsi oppii tuntemaan esineellisen ja kolmiulotteisen ympäristönsä, hän joutuu käsittelemään esineitä ja laitteita sekä niiden ominaisuuksia  Hän sopeutuu ympäristön vaatimuksiin, mutta sopeuttaa myös ympäristön itseensä Zimmer, R. 2002. Liikuntakasvatuksen käsikirja, sivu 15.

8  Vertaileva tarkoitus tai merkitys  Lapsi vertaa itseään muihin, ottaa mittaa muista ja kilpailee muiden kanssa  Samalla hän oppii käsittelemään voittamista ja kestämään häviämistä Zimmer, R. 2002. Liikuntakasvatuksen käsikirja, sivu 15.

9  Mukautuva tai sopeutuva merkitys tai tarkoitus  Lapsi sietää rasituksia, oppii tuntemaan fyysiset rajansa ja nostamaan suoritustasoaan  Hän sopeutuu itse asettamiinsa tai muiden asettamiin vaatimuksiin Zimmer, R. 2002. Liikuntakasvatuksen käsikirja, sivu 15.


Lataa ppt "Liikuntakasvatus / NU09 2009-2010 JN.  Lapsi oppii tuntemaan oman kehonsa  Hän joutuu vastatusten fyysisten kykyjensä kanssa ja muodostaa itsestään."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google