Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Linuxissa pelaaminen TEEMU KOIKKALAINEN. Yleistä PC-Pelejä dominoivalla Windowsilla pyörii oikeastaan kaikki tietokonepelit. Mutta myös Linuxille on saatavilla.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Linuxissa pelaaminen TEEMU KOIKKALAINEN. Yleistä PC-Pelejä dominoivalla Windowsilla pyörii oikeastaan kaikki tietokonepelit. Mutta myös Linuxille on saatavilla."— Esityksen transkriptio:

1 Linuxissa pelaaminen TEEMU KOIKKALAINEN

2 Yleistä PC-Pelejä dominoivalla Windowsilla pyörii oikeastaan kaikki tietokonepelit. Mutta myös Linuxille on saatavilla joukko erilaisia pelejä, vaikka sille ei tuoteta kaupallisia pelejä yhtä mittavasti kun windowsille. Tunnetuimpia avoimen koodin pelejä ovat ehkä Nethack, Enemy Territory, ja Freeciv. Linux-pelit ovat usein (kuten käyttöjärjestelmäkin), avoimeen lähdekoodiin perustuvia ja ilmaisia. Nykyisin kuitenkin suljetun koodin pelejä enemmän tarjolla kuin ennen. Kiitos mm. Steamille.

3 Steam Sekä Windowsille ja Linuxille saatavana oleva alusta pelaamiselle. Ei tarvitse ajaa Winellä tai muilla tämän variaatioilla. Suurehko valikoima suosittuja pelejä linuxille pelattavaksi esim: Counter- Strike, Dota2, Left 4 Dead yms. Lähes kaikki Steamin tekijän eli Valven valmistamat pelit toimivat linuxilla. Johtunee siitä että SteamOS on linux pohjainen. Steamin asennus käy kuten muukin eli terminaaliin ”install steam”.

4 Steam screen-cappi

5 Desura Desura on steamin kaltainen pelien digitaaliseen jakeluun soveltuva ohjelma. Se on saatavilla Windowsille, Linuxille ja Macille. Ohjelmalla pystyy ladata ilmaisia pelejä, maksullisia pelejä sekä modeja. Steamin tapaan pelit asentuvat napin painalluksesta ja kaikki päivitykset latutuvat automaattisesti.

6 Desura screen-cappi

7 Wine, CrossOver Games, Cedega Windows-ohjelmien/pelien ajamiseen tarkoitettua sovelluksia. Teoriassa UNIX-järjestelmille tarkoitettu Windowsin API:sta avoin toteutus. Eli ei varsinaisesti emulaattori vaan eräänlainen yhteensopivuuskerros Windows-binäärien ja Unix-käyttöjärjestelmän välissä. Miinuksena mainittakoon että peliohjaimet eivät yleensä toimi näillä hiukan keinotekoisilla työkaluilla.

8 Summa Summarum Linuxilla pelaaminen on hiukan nihkeää joidenkin pelien yhteensopivuus ongelmien takia mutta melkein kaikki tarvittaessa hoituu. Tätä asiaa omalla läppärillä ”testatessani” huomasin että ainakin Counter-Strike näyttäisi pyörivän selvästi sulavammin Linuxilla. Voi myös olla mielikuvitukseni tuotetta.

9


Lataa ppt "Linuxissa pelaaminen TEEMU KOIKKALAINEN. Yleistä PC-Pelejä dominoivalla Windowsilla pyörii oikeastaan kaikki tietokonepelit. Mutta myös Linuxille on saatavilla."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google