Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Iida Salminen & Laura Päärni, VAKA-12C

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Iida Salminen & Laura Päärni, VAKA-12C"— Esityksen transkriptio:

1 Iida Salminen & Laura Päärni, VAKA-12C
TIETO- JA VIESTINTÄTEKNIIKKA PEDAGOGISENA TYÖVÄLINEENÄ: PROJEKTISUUNNITELMA Iida Salminen & Laura Päärni, VAKA-12C

2 JOHDANTO Lapsia havainnoimalla saimme selville, että he ovat kiinnostuneita ötököistä  päätimme valita projektin aiheeksi ötökät. Kyselimme lapsilta etukäteen mistä ötököistä he ovat eniten kiinnostuneita ja rajasimme alueen sen mukaan. Projektiin kuuluu eri ötököiden tutkiminen sekä luonnossa että kirjojen, lehtien ja internetin kautta. Projekti toteutetaan syksyllä ja sen kesto määräytyy lasten kiinnostuksen mukaan.

3 PROJEKTIN ALKU Käydään lainaamassa kirjastosta lasten kanssa ötököihin liittyviä kirjoja. Tutkitaan kirjoja lasten kanssa yhdessä ja lapset saavat selailla kirjoja myös itsenäisesti  seurataan, mistä ötököistä lapset ovat erityisen kiinnostuneita. Katsellaan lasten kanssa myös kuvia ötököistä iPadin kautta. Tehdään retki luontoon tutkimaan ötököiden elämää ja lapset ottavat ötököistä kuvia iPadeillaan.

4 AIHEEN KÄSITTELY Lapset saavat valita yhden ottamistaan kuvista, joka tulostetaan paperille ja laitetaan seinälle. Kuvan alle kirjoitetaan ötökän nimi. Pidetään teemaviikkoja, joissa keskitytään aina yhteen ötökkään  lasten ottamista kuvista heijastetaan seinälle dia-esitys kyseistä ötökästä ja ötökästä keskustellaan lasten kanssa sekä siihen tutustutaan tarkemmin eri menetelmienkautta.

5 TOTEUTUSESIMERKKEJÄ 1 Tutustutaan ötökkään SMART Board- interaktiivisen taulujärjestelmän avulla. Piirretään yhdessä ötökkä taululle niin, että lapset kertovat minkälainen ötökkä on ja aikuinen piirtää sen mukaan. Lapset saavat myös itse kokeilla ötökän piirtämistä. Internetistä voidaan myös hakea kuvia ötökästä ja siirtää niitä SMART Boardille. SMART Boardin avulla voidaan myös kiinnittää huomiota ötököiden rakenteeseen nimeämälle esimerkiksi kuvaan ötökän osia.

6 TOTEUTUSESIMERKKEJÄ 2 Käydään lasten kanssa hakemassa luonnosta ötököitä ja otetaan niitä purkkeihin ja astioihin, jotta voimme tarkastella niitä lähemmin. Luetaan kirjoista tietoa ötökästä, jonka jälkeen tutkitaan ötököitä dokumenttikameran avulla. Dokumenttikameran avulla tutkitaan ötökän rakennetta ja ulkonäköä. Piirretään/väritetään kuvia ötökästä ja tehdään niistä seinälle kollaasi.

7 TOTEUTUSESIMERKKEJÄ 3 Lapset tekevät muovailuvahasta haluamiaan ötökkä-hahmoja ja askartelevat lavasteet pöydälle. Lapset saavat keksiä lyhyen tarinan tai tapahtuman, josta tehdään animaatio muovailuvaha-hahmojen avulla. Tehdään animaatio ottaen kuvia iPadilla/kameralla ja yhdistetään ne videoksi Moviemakerilla. Lisätään musiikkia ja efektejä. Valmis video esitetään ja katsotaan yhdessä lasten kanssa.


Lataa ppt "Iida Salminen & Laura Päärni, VAKA-12C"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google