Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Yhteistyössä:. Mistä on kyse? Hanke edistää esi- ja alakouluikäisten vähän liikkuvien lasten yhdenvertaisia osallistumis- ja liikkumismahdollisuuksia.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Yhteistyössä:. Mistä on kyse? Hanke edistää esi- ja alakouluikäisten vähän liikkuvien lasten yhdenvertaisia osallistumis- ja liikkumismahdollisuuksia."— Esityksen transkriptio:

1 Yhteistyössä:

2 Mistä on kyse? Hanke edistää esi- ja alakouluikäisten vähän liikkuvien lasten yhdenvertaisia osallistumis- ja liikkumismahdollisuuksia. Tukee koululaisia ja heidän perheitään kohti liikunnallisempaa ja terveellisempää elämäntapaa. Tavoitteena 250 alakoulua ympäri Suomea. Hankkeen toimet kohdistetaan lasta lähellä olevan kasvattajan työn tueksi. Yhteistyössä:

3 Miksi? Jo kolmen vuoden iässä passiivinen elämäntapa alkaa urautua. Varhaiskasvatuksessa lapset ovat paikallaan jopa 60 % ajastaan Jopa puolet kouluikäisistä ei liiku terveytensä kannalta riittävästi. 6 h. koulupäivän aikana alakoululaisille kertyi reipasta liikkumista keskimäärin 32 minuuttia ja yläkoululaisille 17 minuuttia. 20 % pojista ja 25 % tytöistä liikkuu erittäin vähän tai ei lainkaan. 5-6%:lla peruskouluikäisistä on motorisen oppimisen vaikeuksia. Yhteistyössä:

4 Mitä jos lapselta puuttuvat perustaidot…: Motoriset vaikeudet heijastuvat liikuntataitoja laajemmin myös moniin arkisiin toimintoihin. Päällekkäistyvät muiden oppimisvaikeuksien kanssa. Vaikeuttavat tasavertaista osallistumista. Motoristen taitojen on havaittu olevan yhteydessä psykososiaaliseen hyvinvointiin, kuten sosiaaliseen kanssakäymiseen, sosiaalisiin taitoihin, itsetunnon heikkouteen tai masennus- ja ahdistusoireisiin. Yhteistyössä:

5 Motoriset vaikeudet voivat johtua useista syistä Vähäiset ja yksipuoliset liikkumiskokemukset Motorisen kehityksen viivästyminen Perimä ja fyysiset ominaisuudet Motoriikan oppimisvaikeus / DCD (kehityksellinen neurobiologinen häiriö)

6 Yhteistyössä: - Millainen on tilanne on nyt? - Miten tunnistetaan tuen tarve? - Miten tuetaan, millaisia liikkumiseen innostavia tukitoimia? - Varhaiskasvatus, neuvolat, koulu, kouluterveydenhuolto, julkinen terveydenhuolto, muut tukitahot esim. vapaa-ajantoimijat - Millainen tilanne on ulkomailla? Lapsen optimaalinen polku motorisesti taitavammaksi? Millainen polun tulisi olla, millainen se voisi olla ?


Lataa ppt "Yhteistyössä:. Mistä on kyse? Hanke edistää esi- ja alakouluikäisten vähän liikkuvien lasten yhdenvertaisia osallistumis- ja liikkumismahdollisuuksia."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google