Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Kirjan toimittaminen Kuvien hankinta Painattaminen Markkinointi

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Kirjan toimittaminen Kuvien hankinta Painattaminen Markkinointi"— Esityksen transkriptio:

1 Kirjan toimittaminen Kuvien hankinta Painattaminen Markkinointi
Toimitustyö Kirjan toimittaminen Kuvien hankinta Painattaminen Markkinointi Tilaushistorioissa tämä jätetään juuri näin viime tinkaan. Kiireeseen, ja jälki on valitettavasti sen mukainen.

2 Toimittaminen Mitä kirjan toimittaja tekee? yhteyshenkilö
taiton suunnittelija? yhdenmukaistaja (mm. viitejärjestelmä) vedosten lukija, oikoluku hakemistot, lähdeluettelot, nimiölehdet Kuvatoimittaja ISBN jokaiseen monografiaan

3 Kuvitus Hinnat (värikuvat ovat kalliita) Valokuvien paikat
Ei vain äijien päitä – elämää, tekemistä, työtä Lähteistä kuvitusta Kuvattava uusia kuvia Koko prosessin ajan kuvitus kannattaa pitää mielessä

4

5 Kirja painoon Tarjouspyynnöt – kilpailutus kannattaa Painosmäärät
Digitaalinen tulostus Arkki? Merkkimäärät? Taitto – hanki itsellesi taito? Aikataulu Oikoluku: viimeinen vastuu aina kirjoittajalla Taitto tarkoittaa tarkkaa suunnitelmaa koko aineiston sijoittamisesta paikalleen sivukohtaisesti. Siinä on huomioitava kirjan fyysiset puitteet eli muoto, koko, ulkoasu/kannet ja sisäosien ratkaisut. Taiton voi myös itse tehdä tai ainakin hahmotella toiveitansa näkyviin varsinaisen taittajan avuksi. Taiton perusratkaisuja opettelemalla saattavat omat oivallukset kaunistaa kirjaa merkittävästi. Kirjan on oltava silmälle miellyttävä. Paperi- ja kirjasinvalinnoilla sekä sidonnalla voidaan pilata hyvä, peittää huono sisältö. Paperilaatuja on syytä käsin kosketella ja silmin katsella. Lopputulos voi tuottaa pettymyksen, ellei paperi ole riittävän lujaa tai sen läpi kuultaa häiritsevästi toisen sivun aineisto. Kiiltävä paperi on ehkä näyttävämpi, mutta lukeminen voi olla hankalaa. Lievästi värilliset paperit ovat harkitsemisen arvoisia. Omista mieltymyksistään on syytä pitää kiinni. Yleensä kirjapainot suosittelevat itselleen helppoja eli vakiintuneita malleja. Ei kannata uskoa, vaikka kuinka vakuuteltaisiin, että "tämähän on tapana tehdä näin". Vaihtoehtoja on paljon myös kansien laatua valittaessa. Kirjan ikään ja sen aitoon kirjamaisuuteen vaikuttaa miten sivut sidotaan kansiin kiinni.

6 Markkinointi Etukäteismyynti Kalenteri rahoittajana Suoramyynti
Kirjavälitys Alan tapahtumat Esitelmätilaisuudet – paikallisiin lehtiin artikkelit

7 OPI TUNNISTAMAAN OSAAMISESI!
TUUNAA TYÖNHAKUSI! –linkki materiaali oulu Tuostakin on apua ja saat vinkkejä viimeisen harjoituksen tekoon, kesätöiden hakuun, … SOVELTUVIN OSIN ERINOMAINEN TIEDOSTO, joka kannattaa tallentaa vastaisenkin varalle.


Lataa ppt "Kirjan toimittaminen Kuvien hankinta Painattaminen Markkinointi"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google