Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Opintopolku.fi ja opiskelijavalinta

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Opintopolku.fi ja opiskelijavalinta"— Esityksen transkriptio:

1 Opintopolku.fi ja opiskelijavalinta
Korkeakouluhaku 2015 Opintopolku.fi ja opiskelijavalinta

2 Opintopolku.fi Yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen tutkintoon johtavaan koulutukseen haetaan samassa haussa, yhdellä sähköisellä lomakkeella. Mukana Opintopolussa kaikki tutkintoon johtava korkeakoulutus. Koulutustiedotus ”yhden luukun periaatteella” > parempi vertailtavuus hakijan ja ohjaajan tueksi. Korkeakouluhaut keväällä ja syksyllä. Korkeakoulut voivat järjestää osaan koulutuksista erillishakuja. Kareliassa 60 op avoimessa amk:ssa opintoja suorittaneet ja siirto-opiskeluhaku.

3 Hakuajat 2015 Kevät, kaksi hakuaikaa:
1. haku: 7. – klo 15 (vieraskieliset koulutukset, taideyliopistot) 2. hakuaika: – 9.4. klo 15 (suomenkieliset koulutukset) Syksy, yksi hakuaika: klo 15 (suomenkieliset ja vieraskieliset koulutukset) Ei enää aikuiskoulutus, nuorten koulutus –termejä, tilalla monimuotototeutus, päivätoteutus.

4 Hakukelpoisuusmuutoksia 2015
Monimuotototeutuksissa ei kahden vuoden työkokemusvaatimusta Työkokemusvaatimus, 3 vuotta, ainoastaan yamk-hakukohteissa. Avoimen opinnoista ei saa lisäpisteitä Alle 3-vuotinen ammatillinen perustutkinto antaa yleisen hakukelpoisuuden. Ennallaan: ammatti- tai erikoisammattitutkinto antaa yleisen hakukelpoisuuden.

5 Korkeakouluhaku Hakijan tulee asettaa hakukohteensa ensisijaisuusjärjestykseen Sitova järjestys, joka vaikuttaa olennaisesti hakijalle tarjottavaan opiskelupaikkaan. Hakutoivejärjestystä voi muuttaa hakuaikana. Hakija voi tehdä muutokset itse kirjautumalla ja tunnistautumalla pankkitunnuksilla Opintopolun sähköiseen hakijapalveluun (Oma Opintopolku -palvelu). Muutoin muutokset voi tehdä jonkin amk-hakutoiveen Hakijapalvelut, myös arvosana- ja muut korjaukset. Hakulomake voidaan myös passivoida. Passivoinnin tekee ainoastaan Hakijapalvelut. Passivoinnin jälkeen hakija voi tehdä uuden haun.

6 Hakijalle tarjotaan vain yhtä korkeakouluopiskelupaikkaa hakemistaan koulutuksista, vaikka hän voisi olla hyväksyttävissä useampaankin kohteeseen. Paikkaa tarjotaan hakijan korkeimmalle asettamastaan hakukohteesta, jonne hän on tullut hyväksytyksi. Alemmat hakutoiveet peruuntuvat automaattisesti. Jos hakijalla on vielä ylempiä hakukohteita, voi tarjottavan paikan ottaa ehdollisesti vastaan.

7 Paikan vastaanotto ja opiskelijaksi ilmoittautuminen
Opiskelupaikka tulee ottaa vastaan viimeistään Opintopolku.fi sivuston Oma Opintopolku-palvelussa Kun opiskelija vastaanottanut opiskelupaikan, hän siirtyy suoraan OILI-palveluun tekemään lukuvuosi-ilmoittautumisensa korkeakouluun. Oili - Korkeakoulujen opiskelijaksi- ja lukuvuosi-ilmoittautumispalvelu OILI

8 Korkeakouluhaku kevät 2015
1. hakuaika prioriteetti hakutoive 1 Teatteritaiteen maisteri, Näyttelijäntyön koulutusohjelma / Taideyliopisto 2 Degree Programme in International Business, Pasila campus / HAAGA-HELIA 3 Teatterityön tutkinto-ohjelma / Tampereen yliopisto 4 Tyhjä 5 6 Hakija voi hakea kevään haussa yhteensä enintään kuuteen koulutukseen, ja hänen tulee asettaa ne sitovaan ensisijaisuusjärjestykseen hakuaikana.

9 Korkeakouluhaku kevät 2015,
2. hakuaika prioriteetti hakutoive 1 Teologia / Helsingin yliopisto 2 Teatteritaiteen maisteri, Näyttelijäntyön koulutusohjelma / Taideyliopisto 3 Sairaanhoitaja (AMK), päivätoteutus / JAMK 4 Degree Programme in International Business, Pasila campus/ HAAGA-HELIA 5 Teatterityön tutkinto-ohjelma / Tampereen yliopisto 6 Tekniikan kandidaattiohjelma / LUT Hakija ei voi jälkimmäisenä hakuaikana muuttaa 1. hakuajan hakutoiveidensa keskinäistä järjestystä eikä poistaa hakutoiveita. Hän voi kuitenkin lisätä lomakkeelleen 2. hakuajan hakukohteita haluamiinsa kohtiin.

10 Kiitos Karelian Hakijapalvelut Tikkarinne 9 Avoinna ma – to 10 – 14


Lataa ppt "Opintopolku.fi ja opiskelijavalinta"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google