Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

HENKILÖKOHTAINEN OPPIMISYMPÄRISTÖ OPETTAJILLE Krista Auvinen 2011 Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "HENKILÖKOHTAINEN OPPIMISYMPÄRISTÖ OPETTAJILLE Krista Auvinen 2011 Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra."— Esityksen transkriptio:

1 HENKILÖKOHTAINEN OPPIMISYMPÄRISTÖ OPETTAJILLE Krista Auvinen 2011 Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra

2 MITÄ ON PLE? Henkilökohtainen oppimisympäristö (personal learning environment, PLE) on työväline, jonka avulla oppija pystyy hallitsemaan oppimisprosessiaan ja verkkosisältöjä sekä kommunikoimaan muiden kanssa oppimisprosessin aikana. PLE:n voi sisällyttää sekä henkilökohtaisia että ammatillisia oppimisen sisältöjä ja tavoitteita. PLE ei ole organisaation vaan oppijan itse rakentama ja ylläpitämä oppimisympäristö. PLE:tä voi hyödyntää myös yhteisöllisenä ja sosiaalisena välineenä ja oppimisen verkostona.

3 Mitä on PLE? PLE rakennetaan useiden verkko- ja sosiaalisen medianpalvelun pohjalle ja ne on usein tuotu yhteen erilaisten palveluita kokoavien palveluiden esim. aloitussivustojen avulla.

4 MINUN PLE Aloitussivustot Oman alan ja uutisten seuraaminen Tiedon julkaiseminen ja jakaminen Yhteydenpito ja verkostoituminen Tiedon tallentaminen ja järjestäminen Kuvien ja videoiden hakeminen Tiedon hakeminen Tiedostojen jakaminen

5 OPETTAJAN PLE Aloitussivustot Oman alan ja uutisten seuraaminen Oppimateriaalien ja tehtävien jakaminen Yhteydenpito, yhteistyö ja verkostoituminen Materiaalin ja linkkien jakaminen Kuvien ja videoiden hakeminen ja jakaminen Tiedon hakeminen Tiedostojen jakaminen

6 HARJOITUS 1. OMAN PLE:N SUUNNITTELU Mitä internetin työvälineitä ja palveluita käytät työssäsi? (esim. Skype, Facebook, Powerpoint, sähköposti) Mitä teet eri välineillä ja palveluilla?(esim. reaaliaikainen keskustelu, ilmoitusten kirjoittaminen, tiedostojen lähettäminen) Mitä välineitä ja palveluita haluaisit oppia käyttämään? Mitä haluaisit tehdä näillä välineillä? Minkälaiseen toimintaa ja työtehtävään tarvitsisit internetin palveluita tai työvälineitä, joita sinulla ei ole vielä käytössä?


Lataa ppt "HENKILÖKOHTAINEN OPPIMISYMPÄRISTÖ OPETTAJILLE Krista Auvinen 2011 Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google