Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Ohjaajien perehdytys Tero Leinonen Koordinaattori Lasten tiedekerhot- ja leirit Kesä 2014.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Ohjaajien perehdytys Tero Leinonen Koordinaattori Lasten tiedekerhot- ja leirit Kesä 2014."— Esityksen transkriptio:

1 Ohjaajien perehdytys Tero Leinonen Koordinaattori Lasten tiedekerhot- ja leirit Kesä 2014

2 Lasten yliopisto Lasten yliopiston tavoitteena on lasten aitoa uteliaisuutta ja kekseliäisyyttä hyödyntämällä auttaa heitä oppimaan uusia taitoja sekä kannustaa etsimään uutta tietoa. Lasten yliopiston tietosisällöt liittyvät aina johonkin yliopistolliseen tieteenalaan ja kouluttajina toimivat akateemiset asiantuntijat Opetussisällöt vaihtelevat luonnontieteistä tekniikkaan ja humanistisiin sisältöihin.

3 Yleistä Lasten yliopistosta Tavoitteena tarjota turvallinen vaihtoehto vapaa-ajan viettoon mukavassa seurassa samalla tieteen ihmeisiin tutustuen Toiminta on suunnattu 7-12 –vuotiaille lapsille ja nuorille. Kaikilla leireillä on yhteensä lapsia tänä kesänä n.220. Toimintaa järjestetään Kuopiossa sekä maakunnassa.

4 Yleistä kurssien kulusta Lapset ohjeistettu joka aamu saapumaan kurssipaikalle (Tukikohta) Kursseilla lähdetään ohjaajan johdolla opetuspaikalle Opetusta on leireillä ja kursseilla klo 9-15 Opetuksen välissä on n. tunnin ruokatauko, jonne mennään ohjaajan johdolla Huomioikaa erityisruokavaliot, merkitty osallistujalistoihin!

5 Valokuvaus, kuvien julkaisu ja tuotoksien julkaisu Lasten vanhempia on pyydetty ilmoittamaan, mikäli lasta ei saa kuvata tai lapsen kuvia tai tuotoksia ei saa julkaista Kuvauskiellosta on merkintä lisätiedoissa osallistujalistassa! Kannattaa olla tarkkana. Ohjaajat valvovat hienovaraisesti, että lapset, joilla ei ole kuvauslupaa, eivät esiinny kuvissa.

6 Ohjaajan työstä Ryhmien ohjaajat sopivat ja keskustelevat keskenään työtehtävien jaosta (jos useampi ohjaaja) Ohjaaja: Kiinnittää opasteet leiripaikalle Vastaanottaa lapset kursseilla ja vie opetuspaikalle Ohjaaja ei poistu ennen kuin kaikki lapset on haettu Toimii opetuspaikalla apuna opettajan ohjeiden mukaan Valvoo lapsia ruokailussa Hakee ja tarjoilee välipalan (jos on) Turvallisuudesta huolehtiminen on tärkeää!

7 Ohjaajan työstä Turvallisuudesta: Lapset on vakuutettu leirin/kurssin ajaksi Ohjaaja valvoo lapsia ja vastaa turvallisuudesta Tapaturmista ym. ilmoitettava. Yleinen hätänumero 112. Viihtymisestä: Leireillä ja kursseilla ei ole oppivelvollisuutta – ei pakko oppia Ohjaaja pyrkii ryhmäyttämään lapsia KiVa-koulu –käytännöt soveltuvin osin Kunnioitetaan toisia, kiusaamiseen yms. puututaan Tyttö-poika-järjestys? Jos ohjaaja sairastuu, otettava yhteyttä kunnan yhteyshenkilöön

8 Yhteystiedot Tero Leinonen, koordinaattori, tiedekasvatussuunnittelija p. 044 746 2843 E-mail: tero.leinonen@snellmankesayliopisto.fi Soili Meklin, rehtori (myös virka-ajan ulkopuolella) P. 044 746 2841 Email: soili.meklin@snellmankesayliopisto.fi


Lataa ppt "Ohjaajien perehdytys Tero Leinonen Koordinaattori Lasten tiedekerhot- ja leirit Kesä 2014."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google