Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

© 2010 IBM Corporation1 Objektien käyttöoikeudet  Kaikilla sisällönhallinnan objekteilla on käyttöoikeudet. Käyttöoikeudet on jaoteltuina Lukuoikeuksiin,

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "© 2010 IBM Corporation1 Objektien käyttöoikeudet  Kaikilla sisällönhallinnan objekteilla on käyttöoikeudet. Käyttöoikeudet on jaoteltuina Lukuoikeuksiin,"— Esityksen transkriptio:

1 © 2010 IBM Corporation1 Objektien käyttöoikeudet  Kaikilla sisällönhallinnan objekteilla on käyttöoikeudet. Käyttöoikeudet on jaoteltuina Lukuoikeuksiin, Muokkausoikeuksiin ja Poisto-oikeuksiin.  Näillä määritellään ketkä käyttäjät näkevät objektit, kenelle on niihin muokkausoikeus ja ketkä pystyvät poistamaan niitä.  Poisto-oikeudet ovat virastojen ylläpitoryhmällä.  Sisällöissä ja sivustoalueilla muokkausoikeudet on yleensä määriteltyinä sisällöntuottajaryhmille. –Sisällöntuottajaryhmillä ei ole muokkausoikeuksia komponentteihin, luokkiin, esitysmallipohjiin, luontimallipohjiin eikä sivustoihin.  Yleiset lukuoikeudet: ’[kaikki käyttäjät]’ ja ’portaalin anonyymi käyttäjä’.  Käyttöoikeudet periytyvät vahvimmasta heikompaan eli ryhmällä, jolla on poisto-oikeudet on automaattisesti myös muokkaus- ja lukuoikeudet.  wps admin:lla on poisto ja portaalin hallintaoikeudet  Uusien sisältöjen käyttöoikeudet tulevat suoraan luontimallipohjista, jossa ne ovat esimääriteltynä.

2 © 2010 IBM Corporation2 Objektien käyttöoikeudet  Käyttöoikeuksia voidaan lisätä / muokata kahdella tavalla.  Avataan objekti Muokkaa tilaan ja tehdään muutos siellä.  Valitaan rakenteesta ne objektit, joiden käyttöoikeuksia halutaan muuttaa ja painetaan Lisää toimintoja -> Muokkaa käyttöoikeuksia.  Katsotaan ensin läpi käyttöoikeuksin muuttaminen objektin sisällä.  Avataan objekti muokkaustilaan, laajennetaan Käyttö elementti  Oikeudet määritetään Käyttäjän määrittelemä osiossa.  Klikkaa sen alueen nappia, jonka käyttäjäoikeuksia haluat muuttaa.

3 © 2010 IBM Corporation3 Objektien käyttöoikeudet  Seuraava ruutu avautuu  Jos haluat poistaa käyttöoikeudet jo olemassa olevalta ryhmältä, valitse se listalta ja paina ’Poista’ nappia ja sen jälkeen vielä OK.  Jos haluat antaa lisää oikeuksia, paina ’Lisää’ nappia

4 © 2010 IBM Corporation4 Objektien käyttöoikeudet  Ikkuna avautuu, jossa voi hakea käyttäjiä / käyttäjäryhmiä.  Yleensä aina lisätään käyttäjäryhmä, ei yhtä käyttäjää. Joten valitse pudotusvalikosta ’Ryhmät’, kirjoita hakusana (voit käyttää *-merkkiä) ja paina ’Hae’ nappia.  Tämän jälkeen haku palauttaa ruudulle osumat. Valitse niistä tarvittava(t) ryhmä(t) ja paina OK.

5 © 2010 IBM Corporation5 Objektien käyttöoikeudet  Valitse tästä vielä OK ja käyttäjäryhmä on lisätty.  Muista tallentaa objekti lopuksi.

6 © 2010 IBM Corporation6 Objektien käyttöoikeudet  Käyttöoikeuksia voidaan myös antaa / muuttaa usealle objektille yhdellä kertaa.  Valitse objektit ja paina Lisää toimintoja -> Muokkaa käyttöoikeuksia  Tämä ruutu avautuu -> Paina ensin ’Lisää’

7 © 2010 IBM Corporation7 Objektien käyttöoikeudet  Valitse Ryhmät pudotusvalikosta ja hae ryhmiä hakusanalla, valitse se/ne ja paina OK.

8 © 2010 IBM Corporation8 Objektien käyttöoikeudet  Valitse uusien käyttöoikeustasojen käyttöönottotapa ja paina OK. Käyttöoikeudet on nyt muutettu valituille objekteille.

9 © 2010 IBM Corporation9 Objektien käyttöoikeudet  Anna käyttäjille / ryhmille –Sama käyttöoikeustaso Muuttaa valittujen käyttäjien ja ryhmien käyttöoikeustason valitsemaksesi käyttöoikeustasoksi. –Vähimmäiskäyttöoikeustaso Muuttaa valittujen käyttäjien ja ryhmien käyttöoikeustasoksi vähintään valitsemaasi käyttöoikeustasoon. Tätä vaihtoehtoa käytettäessä käyttöoikeustaso voi nousta, mutta ei laskea. –Enimmäiskäyttöoikeustaso Muuttaa valittujen käyttäjien ja ryhmien käyttöoikeustasoksi enintään valitsemaasi käyttöoikeustasoon. Tätä vaihtoehtoa käytettäessä käyttöoikeustaso voi laskea, mutta ei nousta.  Valitse käyttöoikeustaso. –Ei oikeuksia Poistaa oikeudet –Lukuoikeudet Antaa lukuoikeudet –Muokkaa käyttöoikeuksia Antaa muokkausoikeudet –Poisto oikeudet Antaa poisto-oikeudet  Käyttöoikeussarja –Valitse joko Järjestelmän määrittämä- tai Käyttäjän määrittämä -vaihtoehto sen mukaan, mitä käyttöoikeusasetuksia haluat muuttaa.  Muuta vain aiemmin luotujen käyttäjien ja ryhmien käyttöoikeuksia. Älä lisää uusia käyttäjiä tai ryhmiä –Valitse tämä, jos haluat muuttaa vain niiden käyttäjien ja ryhmien käyttöoikeustasoja, joilla on jo objektin käyttöoikeus. Uusia käyttäjiä tai ryhmiä ei tällöin lisätä.


Lataa ppt "© 2010 IBM Corporation1 Objektien käyttöoikeudet  Kaikilla sisällönhallinnan objekteilla on käyttöoikeudet. Käyttöoikeudet on jaoteltuina Lukuoikeuksiin,"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google