Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Digitaalinen ääni. Mitä ääni on? Digitaalisen äänenkäsittelyn yhteydessä törmätään äänitekniikan käsitteisiin kuten hertsi ja desibeli Ääni on aineessa.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Digitaalinen ääni. Mitä ääni on? Digitaalisen äänenkäsittelyn yhteydessä törmätään äänitekniikan käsitteisiin kuten hertsi ja desibeli Ääni on aineessa."— Esityksen transkriptio:

1 Digitaalinen ääni

2 Mitä ääni on? Digitaalisen äänenkäsittelyn yhteydessä törmätään äänitekniikan käsitteisiin kuten hertsi ja desibeli Ääni on aineessa etenevää pitkittäistä aaltoliikettä Tavallisimmin tämä aine on ilmaa

3 Digitaalinen ääni Digitaalisessa muodossa oleva ääni on tallennettu bitteinä Digitoinnilla tarkoitetaan äänen, kuten puheen, muuntamisesta numerosarjaksi, joka muodostuu nollista ja ykkösistä Digitaaliääni ei huonone kopioitaessa, kuten perinteiselle nauhalle taltioitu ääni. Digitaaliääni on myös siirrettävissä paikasta toiseen esimerkiksi Internetin välityksellä.

4 Äänenkäsittelyohjelmat Äänenkäsittelyohjelmassa ääntä editoidaan visuaalisessa muodossa Äänenkäsittelyohjelmalla voidaan esimerkiksi muokata äänen taajuutta ja voimakkuutta, tehdä häivytyksiä ja yhdistellä äänitiedostoja. Ohjelmassa voi olla myös efektejä, joiden avulla voidaan lisätä ääneen kaikua, viivettä ja muita tehosteita.

5 Äänitiedostot WAV RealAudio MPEG AU AIFF QuickTime

6 MP3-musiikki MP3 on yksi suosituimmista musiikin jakelumuodoista Internetissä ja verkosta löytyy useita MP3 soitto- ja tallennusohjelmia. MP3-musiikia voidaan kuunnella esimerkiksi WinAmp-ohjelmalla ja omista äänitiedostoista voi tehdä MP3-tiedostoja esimerkiksi MPEG Suite-ohjelmalla.

7 MP3-Audio MP3 perustuu MPEG- pakkaustekniikkaan (Moving Pictures Expert Group), joka on kehitetty nimenomaan videokuvan ja äänen pakkaamista varten. MPEG-1 sisältää kolme äänitasoa, joita kutsutaan nimellä Audio Layer 1, Layer 2 ja Layer 3

8 Windowsin ääniohjelmat Ääninauhuri Ääninauhuri : Ääninauhuria (Sound Recorder) voidaan käyttää äänen nauhoittamiseen ja kovalevyllä olvien äänitiedostojen toistoon. CD-soitin CD-soitin: Tietokoneen CD-ROM-asemalla voidaan soittaa tavallisia CD-Audio-levyjä. CD- ROM-asema tunnistaa äänilevyt ja käynnistää automaattisesti CD-soitin ohjelman. Mediasoitin Mediasoitin: Mediasoitin (Media Player) on monitoiminen ohjelma, jolla voidaan kuunnella kovalevyllä olevia äänitiedostoja, CD-levyjä ja MIDI-musiikkia. Mediasoittimella voidaan katsella myös videokuvaa.


Lataa ppt "Digitaalinen ääni. Mitä ääni on? Digitaalisen äänenkäsittelyn yhteydessä törmätään äänitekniikan käsitteisiin kuten hertsi ja desibeli Ääni on aineessa."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google