Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Laajennettu työssäoppiminen lähihoitajakoulutuksessa

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Laajennettu työssäoppiminen lähihoitajakoulutuksessa"— Esityksen transkriptio:

1 Laajennettu työssäoppiminen lähihoitajakoulutuksessa
Topin virrassa -seminaari

2 Projekti aloitettiin v.2008 Kirkkonummella ja v.2009 Espoossa
Taustaa Projekti aloitettiin v.2008 Kirkkonummella ja v.2009 Espoossa Aluksi kartoitettiin työelämän kiinnostus ja ajatukset laajennetusta työssäoppimisesta Myös valintakokeessa kysyttiin opiskelijoiden ajatuksia Laajennettu top toteutunut kaikissa opintokokonaisuuksissa 1-2 krt (kasvu, hoito, kuntoutus)

3 Mitä laajennettu työssäoppiminen tarkoittaa?
Työssäoppimista on määrällisesti enemmän kuin ennen (1-2 ov:a) Työssäoppimisjakso on ajallisesti pidempi Ammattiin opiskelu tapahtuu yhtä aikaa koulussa ja työpaikalla Esim. päiväkodissa : Alussa 1,5 viikon orientaatio, koulussa ma-ti, töissä ke-pe usean viikon ajan ja lopussa 3 kokonaista viikkoa työpaikalla

4 Tavoitteet opiskelijan näkökulmasta
Opiskelijat pääsevät nopeasti näkemään millaisessa ympäristössä lähihoitaja työskentelee Opiskelijat pääsevät itse tekemään käytännön työtä tulevassa ammatissaan Opiskelumotivaatio kasvaa, koska koulussa tapahtuvaa teoriaopetusta ei ole yhtäjaksoisesti useita kuukausia Opiskelijan itsetunto kasvaa ja kehittyy, kun hän huomaa oman asiantuntijuutensa ja kykynsä hyödyntää teoriaopintoja työpaikalla ja työssä opittua koulussa.

5 Tavoitteet työssäoppimispaikan näkökulmasta
Työpaikkaohjaaja oppii tuntemaan opiskelijan paremmin ja tukee opiskelijan ammatillista kasvua Työpaikkaohjaaja tutustuu syvemmin lähihoitajaopiskelijoiden tavoitteisiin ja arviointiin Työssäoppimispaikassa useampi opiskelija, jolloin myös työpaikkaohjaajat voivat tehdä yhteistyötä ja tukea toisiaan Pitkäjänteisestä yhteistyöstä syntyy todellista vuorovaikutusta työpaikan ja oppilaitoksen välille esim. opetuksen ja opetussuunnitelman kehittämiseen (yhteisiä projekteja jne.)

6 Tulokset ”Kokonaisuus sujui hyvin. Ohjaajat olivat miellyttäviä ja kannustavia, sai tukea tarvittaessa. Työssäoppimisjakso olisi voinut olla pidempi, jotta olisi voinut paremmin tutustua lapsiin, ohjaajiin, vanhempiin. Laajennettu työssäoppiminen oli todella miellyttävä kokemus, koulussa sai ryhmäläisiltään ja opettajiltaan paljon tietoja ja ideoita. Top-tehtävät olisivat voitu jakaa /rytmittää paremmin työssäoppimisjaksolle ja informoida muille opettajille mitä tehtäviä on suunnitellut antavansa.”

7 Tulokset ”Toiveemme vuoden takaisten opiskelijoiden harjoittelusta syntyneistä toiveistamme oli toteutettu. Esim. että opiskelijoilla on aluksi intensiivisempi jakso, jolloin he pääsevät paremmin alkuun päiväkotiryhmässä. On myös mukavaa, että opettajan saa aina kiinni, jos tulee tarvetta ja kysymyksiä matkan varrella. Yhteistyö oppilaitoksen kanssa sujuu. (Taitajakisa esim.) Mukava on tästä jatkaa :-)”

8 Lisätietoa mm.


Lataa ppt "Laajennettu työssäoppiminen lähihoitajakoulutuksessa"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google