Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Mikä vaikuttaa oppimiseen?

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Mikä vaikuttaa oppimiseen?"— Esityksen transkriptio:

1 Mikä vaikuttaa oppimiseen?
miten hahmotat ympäristöä oletko kokonaisvaltainen vai yksityiskohtien oppija oletko pinta- vai syväsuuntautunut oppija milloin opiskelet missä ja millaisissa olosuhteissa opiskelet millainen on temperamenttisi?

2 Hahmotatko tietoa ja ympäristöä parhaiten?
näkemisen (visuaalinen) kuulemisen (auditiivinen) liikkumisen (kinesteettinen) tekemisen (taktillinen) kautta? Havaintokanavat kertovat siitä.

3 Oletko kokonaisvaltainen vai yksityiskohtien kautta oppiva?
Opitko loogisessa järjestyksessä, yksi asia kerrallaan ja yksityiskohtien kautta ja sitten kokonaisuuden hahmottaen? vai Hahmotatko ensin isomman kokonaisuuden ja luot yleiskuvan ja etenet sen jälkeen yksityiskohtiin tai sivuutat ne?

4 Oppimisen strategiat Pintasuuntautunut
muistaa ja toistaa yksittäisiä tietoja passiivinen pyrkii toistamaan huomioi opittavan ulkoiset tekijät ja yksityiskohdat opittavat asiat heikosti tiedostettuja nopeasti unohtuvia erillisiä yksittäisiä tietoja Syväsuuntautunut todellisuutta koskevat käsitykset syvenevät luo itse tietoa aktiivinen pyrkii ymmärtämään sisällön ja luomaan kokonaiskuvan opiskelu on tietoista ja kriittistä pyrkii ymmärtämään ja sijoittamaan asian laajempiin yhteyksiin pysyviä toimintaan vaikuttavia ajattelutapoja

5 Milloin opiskelet mieluiten?
Paras aika opiskella on silloin, kun vireystila on korkeimmillaan. Milloin sinun vireystilasi on parhaimmillaan? Aamulla? Päivällä? Illalla? Yöllä?

6 Missä ja millaisissa olosuhteissa opit parhaiten?
Istualtaan, kirjoituspöydän ääressä? Sängyllä, sohvalla tai lattialla loikoillen? Kävellessä, pienissä pätkissä välillä paikkaa vaihtaen?

7 Millainen on sinulle ihanteellinen oppimisympäristö?
Opiskeletko mieluummin kirkkaassa vai himmeämmässä valossa? Hiljaisuudessa vai musiikkia kuunnellen? Haluatko napostella tai juoda opiskellessasi? Opiskeletko mieluummin viileässä vai lämpimässä?

8 Millainen on temperamenttisi?
Säteilevä sangviinikko? Mietteliäs melankolikko? Vakaa flegmaatikko? Kiihkeä koleerikko?


Lataa ppt "Mikä vaikuttaa oppimiseen?"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google