Lataa esitys
Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota
JulkaistuSari Ketonen Muutettu yli 9 vuotta sitten
1
Makupaloja Suomesta
2
Tilaisuuden nimi Päivämäärä Esittäjän nimi Organisaatio
3
Suomalainen ruokakulttuuri Makua ja elinvoimaa pohjoisesta luonnosta. Idän ja lännen perinteitä, uusia vaikutteita ja niiden muokkaamista. Osaavista käsistä luotettavuutta ja innovaatioita.
4
1. Pohjoisen luonnon voima 2. Terveyttä ja hyvinvointia 3. Pysyvät ja muuttuvat maut 4. Trendimesta Esityksen runko
5
Luonnonmarjoilla, sienillä, kaloilla ja riistalla herkutellaan Suomessa ympäri vuoden. Maailman pohjoisin maa- talous tuottaa puhdasta ruokaa haasteellisissa olosuhteissa. Suomessa on neljä selkeää vuodenaikaa. Ruoka- pöydissä maistuu vuoden kierto talven tuhdeista pataruoista kesän raikkaisiin marjoihin. Pohjoisen luonnon voima
9
Suomalainen ravitsemustutkimus, -koulutus ja -neuvonta ovat huippuluokkaa. Erityisruokavalioiden huomioiminen sekä rasvan ja suolan vähentäminen ovat arkipäivää. Ilmainen koululounas ja kotitalous- opetus antavat mallia monipuoliseen ruokavalioon pienestä pitäen. Terveellisen ruokavalion ydin on kuitenkin suomalainen perusruoka, varsinainen terveyspommi. Terveyttä ja hyvinvointia
13
Suomalainen ruokakulttuurin rikkaus kumpuaa idän ja lännen vaikutteista. Osa perinteistä elää yhä, kuten ruisleipä. Sellaisenaan ja uusittuna. Kansainväliset trendit muokkaavat makua. Mm. tuotevalikoima, ympäristön huomioiminen, eettiset toimintatavat lisääntyvät. Pysyvät ja muuttuvat maut
17
Ruoka on trendi myös Suomessa. Pohjoisen ruoka on trendikästä maailmalla. Omintakeiset raaka-aineet, perinteiset valmistus- menetelmät ja kansainväliset opit yhdistetään. Lisätään ne suomalaiseen ravintola- ja astiasuunnitteluun tai suomalaiseen luonto- kokemukseen, niin unohtumaton kulinaarinen elämys on valmis. Trendimesta
22
Kippis!
Samankaltaiset esitykset
© 2024 SlidePlayer.fi Inc.
All rights reserved.