Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

OHJEITA YLIOPPILASKIRJOITUKSIIN VALMISTAUTUVALLE.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "OHJEITA YLIOPPILASKIRJOITUKSIIN VALMISTAUTUVALLE."— Esityksen transkriptio:

1 OHJEITA YLIOPPILASKIRJOITUKSIIN VALMISTAUTUVALLE

2  Ylioppilaskirjoituksiin valmistautuminen on haasteellista.  Muutamassa päivässä ei ole mahdollista omaksua laajoja tietokokonaisuuksia.  Tämän vuoksi on tärkeää laatia opiskelusuunnitelma ja asettaa opiskelulle selkeät tavoitteet.  Huolellinen valmistautuminen antaa varmuutta ja tekee suorituksesta onnistuneemman.

3  Hahmota itsellesi luettavan aineiston kokonaisuus: kuinka monta ainetta, kuinka monta kirjaa, kuinka monta sivua. Jaa se ”päiväannoksiin”.  Mieti, kuinka monta tuntia päivässä varaat lukemiselle, kirjaa se ylös ja pidä suunnitelmasta kiinni!  Mieti, mihin sinun täytyy erityisesti panostaa, mikä osuus on hyvin hallinnassa.  Kertaa pakollisten ja syventävien kurssien sisällöt, syvenny ja muodosta asioista kokonaiskuva.

4  Valitse itsellesi sopiva lukupaikka ja -aika. Kokeile esimerkiksi kirjastossa opiskelua.  Työskentele tehokkaasti, jätä riittävästi aikaa nukkumiseen, syömiseen, harrastamiseen ja kavereille.  Pidä hyvää huolta omasta hyvinvoinnistasi ja jaksamisestasi. Hae ammattiapua, jos tunnet, että stressi muodostuu ylivoimaiseksi.

5 Muista ylioppilaskokeessa  Vietä koetta edeltävä päivä hyvin. Varaa aikaa pienelle kertaukselle, mutta ennen kaikkea virkistymiselle ja rentoutumiselle. Hyvä uni tulee paremmin stressittömän päivän jälkeen.  Herää ajoissa koepäivän aamuna. Syö rauhassa aamupala ja muista ottaa eväät mukaan. Vältä kiirettä. Ole ajoissa paikalla!  Huolehdi tarvittavat välineet mukaan.

6  Pukeudu mukavasti, mieluiten kerroksittain, jotta voit vähentää tai lisätä vaatteita tarpeen mukaan. Varaa mukaan villasukat tai mukavat kengät.  Keskity ja ole huolellinen itse koetilanteessa ja tarkista vastauksesi.  Ole rauhallinen ja tee parhaasi.


Lataa ppt "OHJEITA YLIOPPILASKIRJOITUKSIIN VALMISTAUTUVALLE."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google