Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Tehtävätunnit – miten korvata jälki-istunto kasvatuksella?

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Tehtävätunnit – miten korvata jälki-istunto kasvatuksella?"— Esityksen transkriptio:

1 Tehtävätunnit – miten korvata jälki-istunto kasvatuksella?
Tesoman koulun toimintakulttuurin muuttaminen rangaistuksista oppilaiden tukemiseen

2 Miksi tehtävätunteja? jälki-istuntojen määrä ei ole pienentynyt jälki-istuntojen avulla jälki-istuntojen syyt: Suuri osa oli esim. luvattomista poissaoloista tai myöhästymisistä yleinen jälki-istunto ei seuraamusmuotona toiminut läksyjen tekemättömyyteen ei päästy puuttumaan riittävän tehokkaasti > oppilaiden arvosanat ovat monilla jääneet heikoiksi (jatko-opintoja ajatellen)

3 Miksi tehtävätunteja? nelosvaroitusten määrä keväisin on ollut liian suuri ja kertoo alisuoriutumisesta kouluterveyskyselyssä oppilaat viestittivät tarvitsevansa enemmän tukea opintoihinsa lukuvuoden teemaksi otettiin oppilaan tukeminen tehtävätunti antaa oppilaille mahdollisuuden tehdä läksynsä opettajan avustuksella

4 Miten tehtävätunnille pääsee?
tehtävätunnille ohjataan seuraavista syistä: Jos jättää läksynsä tekemättä on luvatta pois tunnilta ei työskentele tunnilla myöhästelee jatkuvasti samalta tunnilta (jos myöhästelee yleensä paljon eri tunneilta, luokanvalvoja hoitaa seuraamuksen)

5 Tehtävätunnin käytänteet
oppilaan tehtävätunnille määrännyt opettaja ilmoittaa tehtävätunnin opettajalle oppilaan nimen ja tehtävän (paperilla lokeroon tai Helmin välityksellä) aineenopettaja lähettää viestin huoltajalle tehtävätuntien materiaali sijoitetaan opettajainhuoneessa olevaan lokeroon oppilaat saapuvat koulupäivänsä päätteeksi kirjaston eteen käytävälle odottamaan opettajaa

6 Tehtävätunnin käytänteet
tehtävätunnin opettaja kuittaa tehtävätunnin suoritetuksi kansioon (oppilaan nimi, luokka pvm ja opettajan allekirjoitus) jos oppilas ei saavu paikalle, tunnin opettaja lähettää Helmi – viestin oppilaan kotiin ja tehtävän määränneelle opettajalle, lisäksi oppilas määrätään tunnille uudestaan seuraavana päivän tehtävätunnin määrännyt opettaja tarkistaa kansion kuittauksen suorituksesta (myös luokanvalvoja tarkistaa luokkansa tilanteen aika ajoin)

7 Tehtävätunnin käytänteet
opettajainhuoneen ilmoitustaululla on tehtävätuntien pitäjien nimet ja ajat tehtävätunteja järjestetään 5 kertaa viikossa maanantaista torstaihin (keskiviikkona klo 14 ja 15) toistuvasti tehtävätunnista kieltäytyvä oppilas haetaan tunnille ja lähetetään rehtorin juttusille tehtävätunnin opettaja saa korvauksen tukiopetuspalkkiona

8 Tehtävätunnin tuloksia
tilastojen mukaan (syyslomaan mennessä) vain yhden kerran tehtävätunnilla käyneiden oppilaiden määrä on suuri > päätelmä? oppilaat ottavat itse enemmän vastuuta oppimisestaan oppilaat saavat enemmän tukea opiskeluunsa pienemmässä ryhmässä jälki-istuntoja ei enää tarvita kuin poikkeustilanteissa!

9 Tehtävätunnin tuloksia
tilastojen mukaan (syyslomaan mennessä) vain yhden kerran tehtävätunnilla käyneiden oppilaiden määrä on suuri > päätelmä? oppilaat ottavat itse enemmän vastuuta oppimisestaan oppilaat saavat enemmän tukea opiskeluunsa pienemmässä ryhmässä jälki-istuntoja ei enää tarvita kuin poikkeustilanteissa!

10 Kehitettävää/mietittävää
Edelleen : Mistä syistä tehtävätunnille ohjataan > esim. yksi tehtävä vai lisätehtävä? Kuinka monta oppilasta yhdeltä tunnilta? Mikä on luokanvalvojan osuus seuraamuksissa? materiaalin toimittamisen haasteet! tehtävätuntien sijaiset/ lisäopettajat > lisää vapaaehtoisia opettajia tarvitaan riittävätkö tukiopetustuntiresurssit?


Lataa ppt "Tehtävätunnit – miten korvata jälki-istunto kasvatuksella?"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google