Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Biologinen turvallisuus elintarvikekuljetuksissa ja varastoinnissa Kuljetus- ja logistiikkaseminaari 19.3.2009 Veli-Mikko Niemi Maa- ja metsätalousministeriö.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Biologinen turvallisuus elintarvikekuljetuksissa ja varastoinnissa Kuljetus- ja logistiikkaseminaari 19.3.2009 Veli-Mikko Niemi Maa- ja metsätalousministeriö."— Esityksen transkriptio:

1 Biologinen turvallisuus elintarvikekuljetuksissa ja varastoinnissa Kuljetus- ja logistiikkaseminaari 19.3.2009 Veli-Mikko Niemi Maa- ja metsätalousministeriö

2 Mitä on biologinen turvallisuus? elintarvikkeissa ei ole tauteja aiheuttavia mikrobeja tai toksiineja elintarvikkeiden laatu vastaa kuluttajan odotuksia kulutushetkellä biologiset muutokset eivät heikennä tuotteiden taloudellista arvoa biologisen turvallisuuden arviointiin liittyvät tiedot

3 ”Meidän elintarvikkeesta ei kukaan ole koskaan sairastunut” mikrobit epätasaisesti jakaantuneita elintarvikkeisiin ja ympäristöön ihmisten altistus vaihtelee annoksen mukaan ihmisten herkkyys mikrobeille vaihtelee mikrobien eristäminen vaikeaa vain pieni osa sairastumisista selvitetään

4 Elintarvikemikrobien historiaa

5 Kuljetuksen ja varastoinnin haasteet kaupan globaalit muutokset ilmastonmuutos väestörakenteen muutos teknologian kehitys uudet uhat, terrorismi huoltovarmuus

6 Globaali, globaali ja globaali olemme osa globaalia elintarviketaloutta –Suomessa valmistetun ruuan osuus pt-kaupassa 83 % (ETL)

7 Globaali elintarviketalous keskittyy

8 Globaalit muutokset vaikuttavat väestömuutokset

9 Ennustettu väkiluvun muutos (%) kunnittain 2003-2030

10 Ilmastonmuutos tärkein

11

12 Uudet teknologiat kuluttaja -> lukuisia kuluttajapienryhmiä kuluttajien odotukset kasvavat geenitekniikka nanoteknologia hyödyt osoitettava kuluttajalle rinnakkainelo, jäljitettävyys

13 Kansainvälinen kauppa WTO tukien muutos -> täydentävät ehdot rakennemuutos jatkuu voimakkaana Suomessa laatu kehittyy tuotanto verkostoituu riskit hallittava ajoissa

14 Kuluttaja- ja asiakasnäkökulma terveystrendi kilpailuvahvuudet turvallisuus ja laatu on oltava todennettavissa menestystarinat –salmonella –BSE-luokitus –eläinterveydenhuolto

15 Suomessa luotetaan ruuan turvallisuuteen

16 Olemmeko jo huipulla? Sikojen salmonellaprevalenssi EU-maissa

17 Kuljetuksen ja varastoinnin on vastattava ilmastonmuutos, energia –kuljetustehokkuus –kylmäaineet, -kalusteet –varastotappiot väestönmuutos, kuluttajatarpeet –lähiruoka Suomessa? –ateriapalvelut –läpinäkyvyys, jäljitettävyys

18 Kuljetuksen ja varastoinnin on vastattava uudet uhat –tietämys mikrobien käyttäytymisestä kasvaa –terrori uudet mahdollisuudet –pintamateriaalit –rfid –nettiruoka

19


Lataa ppt "Biologinen turvallisuus elintarvikekuljetuksissa ja varastoinnissa Kuljetus- ja logistiikkaseminaari 19.3.2009 Veli-Mikko Niemi Maa- ja metsätalousministeriö."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google