Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Mandrake linux Seminaarityö. Linux -Linux on vapaa Unix-tyyppinen käyttöjärjestelmä. Tavallisesti Linuxista puhuttaessa tarkoitetaan "levitysversiota"

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Mandrake linux Seminaarityö. Linux -Linux on vapaa Unix-tyyppinen käyttöjärjestelmä. Tavallisesti Linuxista puhuttaessa tarkoitetaan "levitysversiota""— Esityksen transkriptio:

1 Mandrake linux Seminaarityö

2 Linux -Linux on vapaa Unix-tyyppinen käyttöjärjestelmä. Tavallisesti Linuxista puhuttaessa tarkoitetaan "levitysversiota" eikä Ydintä (kerneliä). –Levityspaketti on Linux-ytimen ympärille kasattu ohjelmistopaketti, joka on helposti asennettavina paketteina ja koostuu mm. GNU-projektin apuohjelmista ja eri perussovelluksista. –Linuxin vapauden takia kuka tahansa saa levittää sitä, siksi monet yritykset ja yhteisöt tekevät omia levityksiä. Yksi näistä on Mandrake Linux. –On myös kaupallisia versioita levityspaketeista, jotka sisältävät ohjelmia joita ei ilmaisenversion mukana jaeta.

3 Mandrake Mandrake linux on kehitetty 1998. Tarkoituksena oli tehdä helppokäyttöinen linux käyttöjärjestelmä kayttäjästä riippumatta. Mandrake on lähes täysin graafinen, eli sen käyttäminen on tosiaan lähes yhtä helppoa kuin esimerkiksi Windows käyttöjärjestelmän. Mandrake on GPL ( General Public License ) lisenssin alainen, kaikilla on mahdollisuus kopioida, jakaa, muokata, parannella järjestelmää kun vain muutokset ilmoitetaan/lähetetään Mandrake yhteisölle. Linuxin yksi vahvuuksista on, että tyypillinen Mandrake linux pystyy olla päällä kuukausia ilman koneen uudelleen käynnistämistä.

4 Mandraken erot muihin versioihin Graafinen installointi ohjelma ja kehittynyt laitteiden tunnistus. Graafinen käyttöjärjestelmä. Esitehtyjä turvallisuus asetuksia, eli käyttäjä voi niistä valita sopivan ja silloin ei asetuksia tarvi ruveta itse säätämään.

5 Rpm-paketointi Red Hat Packake Manager Ohjelmien paketointijärjestelmä Se hallitsee installoinnin, un-installoinnin, tarkistamisen, tiedustelun ja ohjelmien päivittämisen.

6 Graaffiset työpöydät KDE ja Gnome KDE työpöytä koostuu 3 eri osasta: - 1. Työpöydästä. - 2. "kickeristä", josta voidaan ohjelmia avata nopeati. - 3. Ohjelma valikosta, näyttää ohjelmat jotka ovat sillähetkellä päällä. "kickerissä" olevasta K:sta saadaan esiin samantyyppinen valikko kuin windowsissa. GNOME on lähes saman tyyppinen työpöytä järjestelmä.

7 Graaffiset työpöydät (KDE)

8

9

10 Graaffiset työpöydät (Gnome)

11

12 Ketkä käyttävät Yksittäiset käyttäjät, ketkä tarvitsevat helppokäyttöisen linux käyttöjärjestelmän käyttöönsä. Kokeneet käyttäjät ketkä eivät halua viettää tunteja installoidessa tai configuroidessa käyttöjärjestelmää. Ammattilaiskäyttäjät ketkä tarvitsevat tehokkaan ja vakaan käyttöjärjestelmän.


Lataa ppt "Mandrake linux Seminaarityö. Linux -Linux on vapaa Unix-tyyppinen käyttöjärjestelmä. Tavallisesti Linuxista puhuttaessa tarkoitetaan "levitysversiota""

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google