Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Käyttöönottokaavio – Deployment diagram Sami Stenius.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Käyttöönottokaavio – Deployment diagram Sami Stenius."— Esityksen transkriptio:

1 Käyttöönottokaavio – Deployment diagram Sami Stenius

2  Näyttää järjestelmän laitteiston ja ohjelman fyysisen arkkitehtuurin.  Ajonaikaiset prosessorit ja laitteet  Ohjelmistokomponentit  Kaaviossa näytetään tietokoneet ja muut laitteet eli yhteisesti solmut (nodes) ja niiden väliset yhteydet tyyppeineen.  Myös komponenttien väliset riippuvuudet voidaan näyttää.

3  Solmu on fyysinen olio, jolla on jonkinlaisia laskennallisia resursseja (ja muistia).  Tietokoneet, tulostimet, kortinlukijat, reitittimet, tietokantapalvelimet  Piirretään kolmiulotteisena laatikkona  Solmujen sisällä näytetään, mitä komponentteja minkin solmun sisällä on käytössä.

4  Solmujen väliset yhteydet ◦ Kertovat, että viivan päässä olevat solmut viestivät jollakin tavalla, siirtävät olioita tai lähettävät viestejä viestiväylää pitkin.  Viestintäassosiaatiot ◦ Viestinnän tyyppi esitetään stereotyypillä, joka kertoo käytetyn protokollan tai verkon.

5

6

7  Käyttöönottokaavio kuvaa UML:ssä ohjelmistokomponenttien sijoittamista fyysiseen arkkitehtuuriin arkkitehtuurisuunnittelussa.


Lataa ppt "Käyttöönottokaavio – Deployment diagram Sami Stenius."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google