Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Kondiittorilajin tiimimäinen toiminta Aktiivinen valmennustoiminta aloitettu v. 2003 Valmennustoimintaa on järjestetty aktiivisesti 2- vuoden syklein lajipäällikön.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Kondiittorilajin tiimimäinen toiminta Aktiivinen valmennustoiminta aloitettu v. 2003 Valmennustoimintaa on järjestetty aktiivisesti 2- vuoden syklein lajipäällikön."— Esityksen transkriptio:

1 Kondiittorilajin tiimimäinen toiminta Aktiivinen valmennustoiminta aloitettu v. 2003 Valmennustoimintaa on järjestetty aktiivisesti 2- vuoden syklein lajipäällikön johdolla Mukana valmennustoiminnassa ovat olleet oppilaitokset jotka ovat hakeutuneet ja valittu valmennusyksiköiksi Sekä oppilaitosten esittämät ja valitut valmentajat

2 Valmennussuunnitelma 2:lle vuodelle Valmennus aloitetaan mahdollisimman pian MM-kilpailujen jälkeen Lajipäällikkö suunnittelee valmennuksen aloituspaikan, ajankohdan ja sisällön yhdessä valmentajien kanssa Lajipäällikkö järjestää kouluttajat Kutsuu valmentajat valmennustilaisuuteen

3 Valmennuksen sisältö perustuu edellisiin MM-kilpailuihin Expertit valmistelevat tehtävät edellisissä kisoissa seuraavia kilpailuja varten Tehtäviä muutetaan 30% ennen kilpailua Tehtävien muutokset ovat olleet useimmiten samat - marsipaanityöt vaihtelevat - raaka-aineita vaihdellaan jne.

4 Valmennusyksiköt Valmennusyksikköinä ovat toimineet samat oppilaitokset sekä niissä olevat valmentajat: - Jyväskylän aikuisopisto/ammattiopisto - Tampereen ammattiopisto - Turun ammattiopisto/aikuisopisto - Helsingin palvelualojen ammattiopisto - Lahden ao/Oulun ao/Kuopion ao

5 Valmennus tapahtuu oppilaitoksissa vuorotellen n. 5-6 kertaa valmennuskaudella Valmennusyksikössä toimiva lajivalmentaja järjestää tilat, raaka-aineet ja ruokatarjoilut Kouluttajiksi valitaan alan ammattilaisia/mestareita myös aiemmin kilpailuissa mukana olleita nuoria Valmennus tapahtuu perjantaina iltapäivällä klo 14-20 ja lauantaina 8-15 Jokaisella valmennuskerralla on oma teemansa Teema perustuu MM-kilpailutehtäviin

6 Käytännön työharjoittelua valmennusyksiköissä Valmennus tapahtuu oppilaitoksen konditoriatiloissa Alussa on teoriaosa (- reseptit ja valmistusmenetelmät) Harjoitellaan aiheena olevia tehtäviä yhdessä (tiimityötä) Valmentajat osallistuvat myös toimimalla oman valmennettavansa ohjaajina Oppiminen tapahtuu yhdessä tekemällä ja keskustellen Valmiit työt arvioidaan lopuksi yhdessä Valokuvaus ja videointi- tekemisestä ja valmiista tuloksista auttaa muistamaan mitä on valmistettu Sovitaan yhdessä seuraavasta valmennustapahtumasta

7 Semifinaalit ja harjoittelu Semifinaalit järjestetään edellisvuoden marraskuussa Semifinaaleissa valitaan kilpailija MM-kisoihin Seuraavaksi lajipäällikkö ja lähettävän oppilaitoksen edustaja ja kilpailija tekevät suunnitelman valmentautumisesta MM- kilpailuihin n. vuodeksi - harjoittelu, maajoukkueleirit, kilpailu Toimitaan tiiminä (valmentaja,kilpailija,lajipäällikkö/expertti)

8 Taitojen karttuminen lajissa Suomen tasolla Lähes 10 vuoden yhteinen työ on kartuttanut osaamista lajissa valtavasti Valmentajien (oppilaitoksen opettajat) taidot ovat kehittyneet kilpailuharjoittelun aikana Valmennustoiminnassa mukana olleitten opiskelijoiden osaamisen taso alkaa olla jo huippuosaamista MM-kilpailussa mukana olleet kilpailijat toimivat lajissa kukin mahdollisuuksiensa mukaan ja antavat oman arvokkaan kokemuksensa seuraaville Vuosittaiset Taitaja-kilpailut ovat omana valmennustapahtumanaan luoneet hyvän valmennuspohjan kaikille toimijoille lajissamme

9 Verkostoituminen ja hyöty lajille Yhteistyö luo hyvän tekemisen ja toimimisen pohjan kaikille Yhteistyö oppilaitokset Suomen Leipuriliitto, järjestää myös alan kilpailuja kotimaassa ja ulkomailla Raaka-ainetoimittajat, kouluttajat ja uudet raaka-aineet

10 Tulevaisuuden suunnitelmat ja tavoitteet tiimityön luomisessa Tehdään mahdollisimman paljon yhteistyötä lajipäällikön, valmentajien ja entisten kilpailijoiden kanssa Hyödynnetään lajipäällikön tietoja ja osaamista valmennuksen suunnittelussa edelleen Tavoitteena on että kaikki toiminnassa mukana olevat ja olleet antavat avoimesti tietonsa ja taitonsa käyttöön valmennuksen jatkumisessa alan ja kondiittorilajin hyväksi Tiimityö toimii ainoastaan kaikkien toimijoiden hyvällä yhteistyöllä


Lataa ppt "Kondiittorilajin tiimimäinen toiminta Aktiivinen valmennustoiminta aloitettu v. 2003 Valmennustoimintaa on järjestetty aktiivisesti 2- vuoden syklein lajipäällikön."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google