Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Metalliteollisuuden yritysten ja aikuiskoulutuskeskusten verkosto (METEKADULT) TYKE –projekti Väliraportti.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Metalliteollisuuden yritysten ja aikuiskoulutuskeskusten verkosto (METEKADULT) TYKE –projekti Väliraportti."— Esityksen transkriptio:

1 Metalliteollisuuden yritysten ja aikuiskoulutuskeskusten verkosto (METEKADULT) TYKE –projekti Väliraportti

2 Hankkeen tavoitteet vuonna 2008 – 2009 A. Projektiin osallistuvien AKK –verkoston luominen, mikä mahdollistaa yhteisten koulutusmateriaalein luomisen, asiantuntijavaihdon ja yhteisten koulutusten järjestämisen. B Metallialan alihankintaketjun liiketoiminnan ymmärtämisen ja asiakaslähtöisen koulutustarjonnan kehittäminen C Suurten metallialan yritysten alihankintaketjun laadun kehittäminen henkilöstön koulutustarpeiden kartoittamisen, osaamistasojen määrityksen ja koulutuksen kautta. D Yhteisen toimintamallin luominen verkostoon kuuluville AKK:lle koulutuksen tasalaatuisuuden takaamiseksi eri puolella maata toteutettavissa asiakkaan koulutuksissa. E Valtakunnallinen palvelutaso koulutuksessa läheisyys-periaatteella hyödyntäen AKK – verkoston osaamista. F Projektin aikana luodaan malli, jolla pyritään saavuttamaan tasalaatuisuus projektijohtourakoitsijan ja aliurakoitsijoiden muodostaman ketjun eri vaiheissa.

3 Miten hankkeen tavoitteet ovat toteutuneet vuonna 2008 -2009 A Projektiin osallistuvien AKK:den verkosto on luotu. Projektin alkuvaiheessa tehtiin osaamiskartoitus kunkin partnerin osalta ja kartoitettiin kunkin partnerin alueella toimivat tärkeimmät metallialan asiakasyritykset. Partnereiden osaamiskartoituksessa kartoitettiin myös erikoisosaamisalueet, mitä kullakin partnerilla on. Projektin aikana pidettiin vuorotellen työryhmäkokous kunkin partnerin toimipaikalla ja samalla tutustua kunkin partnerin toimintaan ja alueella toimiviin metallialan yrittäjiin. Jatkohankkeessa on tarkoitus kehittää ja koota yhdessä koulutusmateriaaleja liittyen yritysten tarvekartoituksen aikana esiin tulleisiin koulutus- ja kehitystarpeisiin. Osa materiaalista on tarkoitus tuottaa virtuaalimuodossa. B Kukin partneri on tehnyt alueen metallialan yritysten ja niiden alihankintaverkoston kehittämis- ja koulutustarpeen kartoituksen. Projektin alkuvaiheessa kukin partneri teki listan alueensa metallialan yrityksistä, jotka ovat projektin tavoitteiden kannalta kohderyhmä. Kukin partneri on aloittanut yritysten tarpeiden kartoituksen pohjalta koulutuksen suunnittelun. C Kartoitus aloitettu ja jatkohankkeen aikana on tarkoitus toteuttaa kartoituksen pohjalta syntyneen koulutus- ja kehittämistarpeen toteutus D Projektin alkuvaiheessa tehtiin kartoitus kunkin projektiin osallistuvan aikuiskoulutuskeskuksen osaamisalueista. Jatkohankkeessa kehitetään laivanrakennusammatti hitsaajien ”pätevöitymislaitoksen” toimintaa ja otetaan kaikki projektin partnerin sen toimintaan mukaan. E Tavoitteena on jo projektin tulosten pohjalta kehittää jatkohankkeessa yhteistyötä ja koulutusmateriaalia, mikä parantaa koulutuksen saatavuutta eri puolilla Suomea. F Tavoite on haasteellinen ja vaati projektijohtourakoitsijoiden panostusta asiaan. AKK:den rooli on koulutuksen kautta parantaa aliurakoitsijaketjun yritysten työntekijöiden ammattitaitoa ja sitä kautta myös vaikuttaa tasalaatuisuuden saavuttamiseen

4 Miten hanke on käytännössä toteutettu? Työnjako ja aikataulu Adulta Oy toimii hankkeen hallinnoijana ja pääpartnerina. Muina partnereina toimivat Länsi-Uudenmaan koulutusyhtymä/Innofocus, Kemi-Tornionlaakson koulutusyhtymä Lappia, Porin aikuiskoulutuskeskus ja Länsi- Suomen ammatillisen aikuiskoulutuksen kuntayhtymä Innova Projekti on toteutettu ajanjaksona 1.6. 2008 – 31.5.2009. Työryhmäkokouksia on järjestetty vuorotellen kunkin partnerin toimipaikoilla keskimäärin kolmen kuukauden välein. Samalla on tutustuttu partnereiden ja ko. alueen metallialan yritysten toimintaan. Jatkohanke METEADULT II hyväksyttiin kevään 2009 hakukierroksella ja sen toteutus on jo aloitettu.

5 Jatkoprojektin keskeisimmät kehittämistarpeet: Yrityksiltä ja alihankintaverkostoilta on tullut seuraavia tarpeita liittyen laivanrakennusalan ammattitutkintojen kehittämiseen: Laivanrakennusalan erikoisammattitutkinnon kehittäminen Erikoisammattitutkinnolla ja työnjohtotason koulutuksella on kiire vanhojen osaajien siirtyessä eläkkeelle, mistä seuraa ammattitaidon ja osaamisen häviäminen. Perustutkinnon kehittäminen Metallialan yrityksillä tarve kouluttaa laajemman ammattitaidon omaavia työnvalvojia, toteutussuunnittelijoita ja toteutusasiantuntijoita ns. nollasarjojen tekoon Työperäinen maahanmuutto ja heidän koulutustarve tulevaisuudessa.


Lataa ppt "Metalliteollisuuden yritysten ja aikuiskoulutuskeskusten verkosto (METEKADULT) TYKE –projekti Väliraportti."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google