Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Yrittäjyys- opetus-menetelmä!

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Yrittäjyys- opetus-menetelmä!"— Esityksen transkriptio:

1 Yrittäjyys- opetus-menetelmä!
Teemasyntymäpäivät Puuhapirtissä! Opettaja; Kirsi Hellman-Suominen

2 Lasten ja nuorten hoidon- ja kasvatuksen koulutusohjelma!
OPPIAINE VARHAISKASVATUS: TAVOITE: Lähihoitajaopiskelija toteuttaa opiskelijaparinsa kanssa tiimityöskentelynä teemasyntymäpäivätoimintaa eri-ikäisille lapsille palvelutoimintana.

3 TOIMINNAN JA TYÖSKENTELYN TAVOITTEET:
Kannustaa lähihoitajaopiskelijaa kehittymään yritteliääksi Kannustaa ja motivoida lähihoitajaopiskelijaa oppimaan yrittäjämäistä toimintaa Kannustaa ja motivoida lähihoitajaopiskelijaa markkinoimaan omaa osaamistaan ja työskentelyään

4 OPETUSSUUNNITELMAAN LIITTYVÄT TAVOITTEET VARHAISKASVATUKSEEN:
Opiskelijan on osattava käyttää monipuolisesti varhaiskasvatuksen menetelmiä ja pedagogista tietoa toiminnassaan. Opiskelijan on osattava tukea eri-ikäisiä lapsia itseilmaisussa, luovassa ja kasvatuksellisessa toiminnassa.

5 jatkuu Opiskelijan on osattava suunnitella ja toteuttaa lapsikeskeistä varhaiskasvatusta yksin ja työryhmän jäsenenä. Opiskelijan on osattava ohjata yksittäistä lasta ja lapsiryhmää huomioiden toimintaa säätelevät tekijät. Opiskelijan on osattava ottaa huomioon lapset, joilla on erilainen kulttuuritausta.

6 TEEMASYNTYMÄPÄIVÄT PUUHAPIRTISSÄ!
Asiakas tilaa teemasyntymäpäivät Puuhapirtistä. (lapsi ja vanhempi) Lasten ja nuorten hoidon- ja kasvatuksen koulutusohjelman lähihoitajaopiskelija suunnittelee, toteuttaa asiakaslähtöisesti tilatut syntymäpäivät ja arvioi toimintansa kolme kertaa lukukauden aikana.

7 TEEMASYNTYMÄPÄIVÄÄN SISÄLTYY:
Kutsukortit asiakkaalle Kahden tunnin teemaohjelma (asiakkaan iän mukaan suunnitelman toteutus) Tarjoilu (booli, jäätelökakku, keksit) Päivänsankari saa lahjakassin ja onnittelukortin Puuhapirtistä

8 Teemasyntymäpäivien historia koulussamme ja opetuksessa:
Asiakkailta tullut toive; eikö lähihoitajaopiskelija pystyisi toteuttamaan lasten teemasyntymäpäiviä? Lähdettiin työstämään ensimmäiset 5 teemasyntymäpäivää myyden ne asiakkaille vuonna 2002. Toiminta ja työskentely on tällä hetkellä niin kysyttyä, että toteutuksia on noin kolme iltaa viikossa ja n.36 lukukaudessa.

9 jatkuu Lähihoitajaopiskelijapari toteuttaa lukukauden aikana koulutusohjelmassa kolmet teemasyntymäpäivät suunnitellen, järjestäen toiminnallisen toteutuksen ja arvioiden työskentelynsä. Palvelutoiminta on maksullista, joten toteutuksen laatu on merkittävä myyntiartikkeli.

10 ONGELMAPERUSTEINEN OPPIMINEN
PBL:n (ongelmaperusteisen oppimisen) pääideana on  teoreettisen tiedon ja käytännön taitojen yhdistäminen. Oppimisen pohjana on siis käytännön työstä nousevien ongelmien systemaattinen ratkaiseminen. Tyypillistä tälle menetelmälle on pienryhmätyöskentely, oppimistavoitteiden määrittäminen yhdessä, ongelmatehtävien ratkaiseminen  ja ryhmän oman arvioinnin merkityksen korostaminen.

11 Ongelmaperusteinen oppimisen soveltuvuus:
Sopii mainiosti opetussuunnitelman konstruktivistiseen oppimiskäsitykseen ja toteutettavaksi lähihoitajaopiskelijan oppimisprosessissa varhaiskasvatuksen opiskelussa. Yritteliäästi kohti yrittäjyyttä toiminnallisen kokemuksen kautta.

12 TOIMINTAMALLIN EDUT: ASIAKASLÄHTÖINEN TOIMINTA JA TYÖSKENTELY MOTIVOI OPISKELIJAA TOTEUTTAMAAN KOKEMUKSELLISTA OPPIMISTAAN AIDOSSA TOIMINTAYMPÄRISTÖSSÄ JA RATKAISEMAAN TYÖSKENTELYYNSÄ LIITTYVIÄ AMMATILLISIA KEINOJA KEHITTÄÄ OMAA AMMATILLISUUTTAAN.


Lataa ppt "Yrittäjyys- opetus-menetelmä!"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google