Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Luku- ja tenttivihjeet 6 Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Luku- ja tenttivihjeet 6 Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos."— Esityksen transkriptio:

1 Luku- ja tenttivihjeet 6 Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos

2 Luento 6, artikkelit Paras materiaali tähän osioon ovat voimassaolevat OPS- perusteet, Tulevien (2016) OPS-perusteiden luonnokset sekä OPS:n rakennetta käsittelevät diat Aihepiiriä käsittelee artikkeleista ”Oheiskirjallisuudessa” oleva Salmenkivi (2004) Elämänkatsomustieto peruskoulun OPS-perusteissa.

3 Luento 6, tenttikysymyksiä teema-alueista yleensä Esittele teema-alueet, joihin elämänkatsomustieto perusopetuksen opetussuunnitelman perusteissa jakautuu. Luonnehdi kuhunkin teema-alueeseen liittyen tavoitteita, joita pidät sen opetuksessa tärkeimpinä. Valitse yksi teema-alueista, joihin elämänkatsomustieto perusopetuksen opetussuunnitelman perusteissa jakautuu. Selvitä, mitä pidät kyseisen teema-alueen tärkeimpinä kysymyksinä ja kerro miksi ne ovat tärkeitä elämänkatsomustiedossa. Luonnehdi teema-alueeseen liittyen tavoitteita, joita pidät itse sen opetuksessa tärkeimpinä.

4 Luento 6, tenttikysymysten analyysia Esittele teema-alueet, joihin elämänkatsomustieto perusopetuksen opetussuunnitelman perusteissa jakautuu. Luonnehdi kuhunkin teema- alueeseen liittyen tavoitteita, joita pidät sen opetuksessa tärkeimpinä. 2006: Teemat oli osattu hyvin. Tavoitteiden muotoileminen oli vaikeampaa. Suvaitsevaisuus oli ehkä selkein seikka, jota olisi voinut esittää tavoitteena, mutta joita ei juuri ollut:. Itsetuntemuksessa ja kulttuuri-identiteetissä sekä identiteetin kehittyminen että kulttuurien tuntemusta olisivat olleet hyviä tavoitealueita. Yhteisössä ja ihmisoikeuksissa demokratia ym. aika vähällä (ihmisoikeudet hyvin). Ihminen ja maailmassa kestävä kehitys oli hyvin, mutta kosmologiset (luonnollinen–yliluonnollinen ym.) harvoin mukana. 2011: Teemat (ihmissuhteet ja moraalinen kasva, itsetuntemus ja kulttuuri-identiteetti, yhteisö ja ihmisoikeudet, ihminen ja maailma) oli osattu huterasti. Se, että nimityksissä on pientä horjuvuutta, ei ole ratkaisevaa, mutta koska teemat joka tapauksessa kietoutuvat yhteen, merkitsi erhe tässä helposti myös vajavaista tavoitteiden asettelua. Usein tavoitteita tosin oli muotoiltu varsin ansiokkaasti. Joskus oli kyllä vaikea erottaa, mikä oli teeman kuvailua ja mikä tärkeimpinä pidettyjä tavoitteita.


Lataa ppt "Luku- ja tenttivihjeet 6 Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google