Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Mitä yhdistymissopimuksessa sovittiin ja millä tavoin EHYT ry:n strategiatyötä jatketaan? Toiminnanjohtaja Sari Aalto-Matturi Valtuusto 24.3.2012.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Mitä yhdistymissopimuksessa sovittiin ja millä tavoin EHYT ry:n strategiatyötä jatketaan? Toiminnanjohtaja Sari Aalto-Matturi Valtuusto 24.3.2012."— Esityksen transkriptio:

1 Mitä yhdistymissopimuksessa sovittiin ja millä tavoin EHYT ry:n strategiatyötä jatketaan? Toiminnanjohtaja Sari Aalto-Matturi Valtuusto 24.3.2012

2 Perustajajärjestöjen yhteinen strateginen näkemys Yhdistymisdokumentteihin kirjattu kiteytys järjestön toimintaperiaatteista luo strategisen pohjan EHYT ry:n toiminnan rakentamiselle ja suuntaamiselle. Yhdistyksen strategiaprosessi käynnistetään ensimmäisenä toimintavuonna ja strategian 2014-2021 vahvistaa keväällä 2014 kokoontuva ensimmäinen yhdistyksen varsinainen kokous.

3 Perustajajärjestöjen yhteinen näkemys toimintaperiaatteista (1): Toimintaympäristö Päihteiden käyttö ja siihen liittyvät ongelmat koskettavat koko yhteiskuntaa. Hyvinvointimme on suurelta osin riippuvainen siitä, millaisia yhteiskunnallisia ratkaisuja päihdeongelmiin löydetään. Päihdehaitat ja sosiaaliset ongelmat ovat lisääntyneet ja ne kasautuvat sosioekonomiselta asemaltaan heikompiosaisille. Lakisääteisistä velvoitteistaan huolimatta yhteiskunta ei pysty vastaamaan ehkäisevän työn ja hoidon tarpeeseen. Vaikuttavaa ehkäisevää työtä on yhteiskunnan kehittäminen tasa-arvoisemmaksi ja oikeudenmukaisemmaksi. Hyvä sosiaali-, terveys- ja työllisyyspolitiikka ehkäisee päihdehaittoja. Yksittäiseen elintapaan ja terveyskäyttäytymiseen puuttuminen ei riitä, jos elinympäristö ohjaa vähemmän terveelliseen suuntaan ja mahdollisuudet terveyttä tukeviin valintoihin ovat vähäiset. Ihmistä tulee ajatella kokonaisuutena fyysisen, psyykkisen ja sosiaalisen terveyden kautta. Kaikilla ihmisillä on oikeus saada terveyteensä, sosiaaliseen toimintakykyynsä ja hyvinvointiinsa vaikuttavaa tietoa, tukea ja apua riippumatta elämäntilanteesta tai henkilökohtaisista valinnoista.

4 Perustajajärjestöjen yhteinen näkemys toimintaperiaatteista (2): Toimintaperiaatteet Ehkäisevä päihdetyö ry edistää yhteiskunnallista keskustelua päihteisiin liittyvistä kysymyksistä. Arvomme sekä jäsentemme ja kansalaisten osallisuus määrittelevät vaikuttamisen ja toiminnan sisällöt. Toimintamme perusta on jäsenjärjestöjemme paikallistasolla vapaaehtoisvoimin tekemä työ sekä järjestön henkilöstön osaaminen ja työpanos kansalaisten ja sidosryhmien keskuudessa. Edistämme terveitä elämäntapoja, turvallisuutta ja raittiutta. Lähtökohtana on, etteivät päihteet kuulu työelämään, liikenteeseen, raskausaikaan eivätkä lapsuuteen eikä nuoruuteen. Lapsilla ja nuorilla on oikeus turvalliseen ja päihteettömään kasvuympäristöön jonka aikuinen mahdollistaa omilla valinnoillaan. Päihteettömyyttä edistävän järjestön historia alkaa 1900-luvun alun raittiusliikkeestä. Tulevaisuudessakin tarvitaan kansalaisjärjestöä, joka vaikuttaa vahvasti yhteiskuntaan terveiden elämäntapojen edistämiseksi ja eriarvoisuuden vähentämiseksi.

5 Strategisia linjauksia myös mm. Elämänkaari/Elämänkulku Toiminta paikallisella, alueellisella, valtakunnallisella ja kansainvälisellä tasolla Aluekeskusajattelu ja aluefoorumit Viestintä ja vaikuttaminen Lehtiyhteistyö Jäsenjärjestöyhteistyön vahvistaminen Vapaaehtoistoiminnan edistäminen Henkilöstön asema Jäsenpohjan laajentaminen

6 Siirtymäkausi -Perustamissopimuksessa siirtymäkausi sovittu ensimmäiseen varsinaiseen yhdistyksen kokoukseen kevätkaudella 2014 -Siirtymäkirjaukset liittyvät keskeisesti hallinnon ja palkatun johdon nimeämiseen -Siirtymäkauden aikana EHYT ry:tä ja sen tulevaa toimintaa rakennetaan -Kaikilla kolmella järjestöllä on ollut omat strategiansa ja omat sisällölliset linjauksensa. -Arkisessa työssä nousee jatkuvasti esille kysymyksiä EHYT ry:n linjoista: - mitä asioita EHYT ry hyväksyy ja mitä ei hyväksy? - onko EHYT ry raittiusjärjestö? - EHYT ry:n suhde haittojen vähentämiseen tai korjaavaan työhön? - …

7 Strategiatyön jatko Ehkäisevän päihdetyön koordinaation strategiatyö käynnissä Viestintästrategian valmistelu 30.5. hallitukseen Valtuuston ja hallituksen strategiaprosessi -Strategiaseminaari 30.8.2012 -Aluefoorumit -Valtuusto kevät 2013 välietappina -Yhdistyksen kokous 2014 päätepisteenä Kohdennetun hakemuksen valmistelu fuusioprosessin arviointiin ja strategiatyöhön?


Lataa ppt "Mitä yhdistymissopimuksessa sovittiin ja millä tavoin EHYT ry:n strategiatyötä jatketaan? Toiminnanjohtaja Sari Aalto-Matturi Valtuusto 24.3.2012."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google