Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

OSTU-prosessi OK-opintokeskuksessa Lotta Pakanen 2014.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "OSTU-prosessi OK-opintokeskuksessa Lotta Pakanen 2014."— Esityksen transkriptio:

1 OSTU-prosessi OK-opintokeskuksessa Lotta Pakanen 2014

2 Osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen OK:n omissa opintojaksoissa Lotta Männikkö 2012

3 Tausta OK-opintokeskuksen osaamisen tunnistamisen ja tunnustamisen prosessia säätelevät OKM:n ja OPH:n asettamat laatujärjestelmät ja -kriteerit sekä tutkintojen ja muun osaamisen kansallinen viitekehys (NQF). Lisäksi OK-opintokeskuksella on strategia ja Koulutuksen kehittämissuunnitelma 2012–2016, joissa määritellään mm. koulutustoiminnan laatukriteerit ja painopisteet vuosittain.  Vuoden 2014 painospiste on vaikuttaminen Koulutuspalveluiden koordinointiryhmässä ideoidaan ja suunnitellaan seuraavan vuoden opintojaksot aina keväisin. Hyväksytyt opintojaksot luokitellaan osaamiskokonaisuuksien (3kpl) alle ja kirjataan toimintasuunnitelmaan. Jokainen hyväksytty opintojakso saa myös oman koodin (esim. OK0101). Jotta opintojakso voidaan hyväksyä osaksi opetusohjelmaa, tulee siitä täyttää kaikki tarvittavat lomakkeet. http://www.ok-opintokeskus.fi/sites/default/files/Osaamispolut_2015.pdf

4 Mallit ja lomakkeet (1) Opintojakson ydinainesanalyysi Jokaisesta suunnitellusta opintojaksosta tehdään ydinainesanalyysi, jossa opintojakson sisältö pilkotaan kolmeen osaan (MUST know -tieto, SHOULD know -tieto ja NICE to know -tieto). Ydinainesanalyysi tehdään vuosittain ja sen avulla opintojakso luokitellaan oikean osaamiskokonaisuuden alle. Lisäksi näin vältytään laajoilta päällekkäisyyksiltä opintojaksojen sisällöissä. Opintojaksojen mitoitus Jokaiselle opintojaksolle tehdään mitoitus ja ≥ 1 opintopisteen opintojaksot pisteytetään virallisesti. Opintojakson kuvaus Jokaisesta ≥ 1 opintopisteen opintojaksosta täytetään kuvauslomake. Lomakkeessa kerrotaan kaikki opintojakson perustiedot kuten yleiskuvaus, opintopisteet, EQF-taso, osaamistavoitteet, sisällöt, opetusmuodot, opetuskieli, arviointi ja oppimateriaalit. Kuvausmallin avulla opiskelija ja hänen taustaorganisaationsa saavat kaikki tarvittavat tiedot opintojaksosta ja sen toteutuksesta.

5 Mallit ja lomakkeet (2) Opintojakson arviointi Jokainen opintojakso arvioidaan sähköisesti parin viikon sisällä sen päättymisestä. Opintojakson arvioinnilla (ts. palautelomake) kartoitetaan oppimista edistäneitä tekijöitä, opiskelijan omien tavoitteiden ja toiminnan vaikutusta oppimistulokseen sekä mahdollisia kehittämisehdotuksia. Opintojakson todistus (+ osaamismerkki) Jokaisesta suoritetusta opintojaksosta annetaan opiskelijalle todistus. Todistus suoritetusta opintojaksosta sisältää todistuslomakkeen lisäksi opintojakson kuvauksen ja tiedot opintojakson järjestäjästä (järjestäjän yhteystiedot ja toimintaa säätelevät lait ja asetukset). --- OK-opintokeskuksella on käytössään myös ePortfolio (Kyvyt.fi), jonka avulla koulutusten ja muun järjestötoiminnan kautta hankittu osaaminen voidaan kirjata ylös. Jokainen OK:n opintojaksoille osallistuva opiskelija saa halutessaan ePortfolioon tunnukset ja ohjeistuksen järjestelmän käyttöön.

6 Virtuaaliset osaamismerkit - Open Badges Osaamismerkki on sähköinen ja visuaalinen tapa kuvata osaamista: tietoja, taitoja ja saavutuksia. Se on näkyvä tunnustus osaamisesta ja merkin saaja voi itse päättää, missä yhteydessä hän merkin haluaa näyttää. Osaamismerkkien luominen, myöntäminen ja hallinnointi tapahtuu Open Badge Factoryn kautta (OK on mukana TEKES-hankkeessa, jossa Factory on kehitetty). https://openbadgefactory.com/ OK-opintokeskuksen periaatteena on, että osallistuja saa osaamismerkin kaikista opintopisteytetyistä opintojaksoista. Osaamismerkkejä voidaan myöntää myös vapaaehtoistehtävien ja luottamustoiminen kautta syntyvästä osaamisesta ja henkilöstön osaamisesta.


Lataa ppt "OSTU-prosessi OK-opintokeskuksessa Lotta Pakanen 2014."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google