Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

TEUVAN LUKION COMENIUS-HANKE ”EVERY HUMAN IS UNIQUE” Teuvan lukion Comenius-hanke käynnistyi vuonna 2011 ja kumppanimaitamme ovat Portugal, Mallorca ja.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "TEUVAN LUKION COMENIUS-HANKE ”EVERY HUMAN IS UNIQUE” Teuvan lukion Comenius-hanke käynnistyi vuonna 2011 ja kumppanimaitamme ovat Portugal, Mallorca ja."— Esityksen transkriptio:

1 TEUVAN LUKION COMENIUS-HANKE ”EVERY HUMAN IS UNIQUE” Teuvan lukion Comenius-hanke käynnistyi vuonna 2011 ja kumppanimaitamme ovat Portugal, Mallorca ja Luxemburg. Hanke on kaksivuotinen ja se päättyy keväällä 2013. Hanketta koordinoi Luxemburg.

2 Teuvan lukiolla toimii toista lukuvuotta Comenius-kerho, jossa tänä vuonna 10 opiskelijaa. Kerhoa ovat vetäneet Outi Koivu ja Eija-Leena Liukku. Kerho kokoontuu viikoittain tekemään kierrätysmateriaaleihin pohjautuvaa taidetta.

3 Dreibornin koulu on valtion työpajakoulu syrjäytyneille 15-19 – vuotiaille nuorille, jotka asuvat koululla sisäoppilaitoksessa. He eivät saa matkustaa maan rajojen ulkopuolelle eikä koululle voi viedä oppilaita. Hanke lähti liikkeelle Luxemburgin kutsusta osallistua projektiin, jossa taide toimisi eheyttävänä ja rohkaisevana välineenä opiskelijoille.

4 Taidekasvatushanke pyrkii vahvistamaan eritaustaisten opiskelijoiden taiteellisen ja luovan ilmaisun kehittymistä. Taustalla on ajatus siitä, että taide toimii persoonaa eheyttävänä voimana ja vaikeistakin lähtökohdista oleva oppilas voi sen kautta löytää ilmaisukanavia omille tunteilleen ja ajatuksilleen.

5 Taide on myös ihmisten yhteinen kieli, joka yhdistää eri maiden opiskelijoita ja kertoo jotain heidän tavastaan hahmottaa maailmaa. Kulttuuri- ja suvaitsevaisuuskasvatuksen lähtökohtana se on hyvin toimiva.

6 ”We love trash!” on muodostunut motoksemme ja pyrimme tekemään taidetta kierrätysmateriaaleista. Hanke tarjoaa opiskelijalle konkreettista luovaa tekemistä sekä opettaa erilaisia työskentelytekniikoita. Opiskelija lähtee itse luomaan tuotostaan kohti valmista teosta. Mitään valmiita malleja ei oikeassa taiteellisessa ja luovassa työssä ole.

7 Hanke päättyy Luxemburgissa oikeassa taidegalleriassa järjestettävään taidenäyttelyyn, jossa on hankekoulujen oppilaiden tekemiä töitä. Näyttelystä kootaan painettu esite, jossa jokainen maa esittäytyy ja teokset esitellään.

8 Viimeiseen tapaamiseen tulee jokaisesta maasta 6 opiskelijaa, jotka majoitetaan samaan nuorisohotelliin. Osa töistä on suuria installaatioita, joiden tekoon jokainen maa on osallistunut Esillä on myös jokaisen maan itse ideoimia töitä. Suomesta näyttelyyn lähtee mm. kengistä tehtyjä eläimiä, jätemuovisia sadetakkeja, leijuvia lumikukkia.

9 Hanketapaamisissa on opeteltu uusia taiteen työtekniikoita; jokainen maa vastaa tapaamisissa kolmen uuden työskentelytavan opettamisesta. Uusia tekniikoita hyödynnetään opiskelijoiden kanssa taidetyöskentelyssä.

10

11

12 Viime vuoden hanketapaamiset: Käynnistystapaminen Luxemburgissa marraskuussa 2011 Mallorca, rehtori tutustui projektiin. Portugal, mukana 3 oppilasta opiskelijavaihdossa ja kaksi opettajaa. Tutustumista portugalilaiseen koulunkäyntiin, retki oppilaiden kanssa Quimbran yliopistokaupunkiin. Tutustuminen pääkaupunki Lissaboniin ja taidemuseoihin. Suomen isännöimä tapaaminen Teuvalla huhtikuussa. Työpajat Jurvan Käsi-ja taideteollisessa oppilaitoksessa sekä koululla. Mallorca, 6 opiskelijaa, 2 opettajaa ja tutustuminen mm. hopeasepän työskentelyyn toukokuussa. Oppilailla osallistuminen koulun vaellukselle.

13

14 Lukuvuoden 2012-2013 hanketapaamiset: Luxemburg vko: 39 loppunäyttelyn koordinointia, näyttelytiloihin tutustumista, näyttelyesitteen suunnittelua, opiskelijoiden tapaamisen suunnittelua. Luxemburg ei voi ottaa koulun erityisluonteen vuoksi koululle ulkopuolisia opiskelijoita. Paikalla kaksi opettajaa. Mallorca vko 35: opiskelijaa ja 2 opettajaa Portugal vko 10: 4 opiskelijaa, 2 opettajaa Suomen isännöimä tapaaminen vko 17, 9-12 opettajaa, opiskelijoiden määrä auki Lopputapaaminen Luxemburgissa ja hankkeen päätös vko 20: 7 opiskelijaa, 2 opettajaa ja mahdollisesti rehtori. Jokaisesta hankemaasta tulee samaan nuorisohotelliin 6 opiskelijaa/ koulu.

15 Everybody is unique


Lataa ppt "TEUVAN LUKION COMENIUS-HANKE ”EVERY HUMAN IS UNIQUE” Teuvan lukion Comenius-hanke käynnistyi vuonna 2011 ja kumppanimaitamme ovat Portugal, Mallorca ja."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google