Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Kilpailusäännöt SJAL tuomarikoulutus 2013. World Archery - säännöt Kulloinkin noudatettavat kilpailusäännöt koostuvat säännöistä ja ohjesäännöistä. –

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Kilpailusäännöt SJAL tuomarikoulutus 2013. World Archery - säännöt Kulloinkin noudatettavat kilpailusäännöt koostuvat säännöistä ja ohjesäännöistä. –"— Esityksen transkriptio:

1 Kilpailusäännöt SJAL tuomarikoulutus 2013

2 World Archery - säännöt Kulloinkin noudatettavat kilpailusäännöt koostuvat säännöistä ja ohjesäännöistä. – Säännöt määrittävät periaatteet ja olemuksen. Päätetään neljäksi vuodeksi kerrallaan kongressissa, vuosi kesäolympialaisten jälkeen. Tarvittaessa voidaan tarkentaa muissa kongresseissa. – Ohjesäännöt tarkentavat tarvittaessa sääntöjen soveltamista ja käyttöä. Ohjesäännöistä päättää WA:n hallitus. Voimassa seuraavaan kongressiin asti, jossa ne joko vahvistetaan tai hylätään.

3 World Archery - tulkinnat Sääntöjen tulkinnasta WA:ssa vastaavat pysyvät komiteat. Koskevat yleensä yksittäisten välineiden sääntöjenmukaisuutta. Constitution and Rules Comittee ohjaa kysymyksen sopivalle komitealle, joka antaa vastauksensa. Tulkinta on voimassa, kunnes se vahvistetaan tai korjataan seuraavassa kongressin kokouksessa.

4 World Archery - tulkinnat Sääntöjen tulkintatavasta päättää osaltaan myös tuomarikomitea. Tuomaritapaamisissa päätetyt tulkinnat – Esim. välinerikon 15 minuutin tauko tarkoittaa 2x6 tai 4x3 nuolta. Judges’ Guidebook

5 SJAL - säännöt Suomen Jousiampujain Liiton alaisissa kilpailuissa käytetään World Archeryn kilpailusääntöjä kansallisilla lisäyksillä ja poikkeuksilla. – Kansallisista säännöistä päättää liittohallitus. Jos säännöstä ei ole poikkeusta, noudatetaan WA:n sääntöä. – Huom. Käännösvirhe ei muuta sääntöä.

6 SJAL – tulkinnat Kansallisten sääntöjen tulkinnasta päättää tuomarineuvosto. – Hallitus tarvittaessa tarkentaa sääntöä. WA:n sääntöjen osalta tulkintapyyntö välitetään eteenpäin, jos olemassa olevaa tulkintaa ei ole olemassa.

7 Kilpailun aikana Tuomari tulkitsee sääntöjä. – Tarkista tarvittaessa sääntökirjasta. – Kysy tarvittaessa muilta tuomareilta. Kilpailija voi tehdä päätöksestä kirjallisen valituksen kilpailun jurylle. – Ei koske osuma-arvoa tai keltaisen kortin näyttöä joukkuekilpailussa. – Juryn päätös on lopullinen.

8 Kilpailun jury Kilpailun juryn koostumus (kansallinen) – Ampujien edustaja – Järjestäjän edustaja – Tuomariston edustaja, yleensä päätuomari Jury käsittelee vain valitukset – Tästä peritään maksu, joka palautetaan jos valitus hyväksytään Tuomariston edustajan tulee tuntea säännöt hyvin.


Lataa ppt "Kilpailusäännöt SJAL tuomarikoulutus 2013. World Archery - säännöt Kulloinkin noudatettavat kilpailusäännöt koostuvat säännöistä ja ohjesäännöistä. –"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google