Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Sanna Ylä-Jussila Suomen ekumeeninen neuvosto Abrahamin lapset - kolmen uskonnon yhteiset juuret Dorothea ja Fanny Rosenblad (suom. Mirja Sevón)

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Sanna Ylä-Jussila Suomen ekumeeninen neuvosto Abrahamin lapset - kolmen uskonnon yhteiset juuret Dorothea ja Fanny Rosenblad (suom. Mirja Sevón)"— Esityksen transkriptio:

1 Sanna Ylä-Jussila Suomen ekumeeninen neuvosto Abrahamin lapset - kolmen uskonnon yhteiset juuret Dorothea ja Fanny Rosenblad (suom. Mirja Sevón)

2 Sanna Ylä-Jussila Suomen ekumeeninen neuvosto Mistä on kysymys? Kirjan lähtökohtana on se, että juutalaisuudella, kristinuskolla ja islamilla on yhteiset juuret. Näissä uskonnoissa on paljon yhteisiä kertomuksia, henkilöitä ja elementtejä. Työskentely yhteisten kertomusten parissa luo ymmärtämystä ja arvostusta toisia uskontoja kohtaan. Samalla oma uskonnollinen identiteetti voi vahvistua.

3 Sanna Ylä-Jussila Suomen ekumeeninen neuvosto Miksi tällainen kirja? Kirjan juuret ovat Ruotsissa, Rinkebyn monikulttuurisessa koulussa. Opettaja Dorothea Rosenblad on koonnut kirjaan käyttämiään menetelmiä ja omia kokemuksiaan. Aineisto on syntynyt uskontotiedon opetuksen konkreettisiin tarpeisiin. Oleellista on se, mikä meitä yhdistää – ei se, mikä meitä erottaa.

4 Sanna Ylä-Jussila Suomen ekumeeninen neuvosto Abrahamin lapset ja suomalainen uskonnonopetus Abrahamin lapset -aineistoa voidaan käyttää myös ryhmissä, joissa on vain yhden uskonnon edustajia. Kirja voi toimia opettajan työvälineenä ja opetuksen lisäaineistona, ”ideapankkina”. Kirjaa ei tarvitse käyttää kannesta kanteen. Käsiteltäväksi voi poimia myös yksittäisen kertomuksen.

5 Sanna Ylä-Jussila Suomen ekumeeninen neuvosto Kirjan kantava idea Aineisto rakentuu pyhien kertomusten varaan. Kertomuksia työstetään kirjoittaen, näytellen, piirtäen ja keskustellen. Kertomukset ovat ”uskonnon äidinkieltä”. Työskentelyissä hyödynnetään IE-metodia: identifikation skapar empati – samaistuminen luo empatiaa.

6 Sanna Ylä-Jussila Suomen ekumeeninen neuvosto Lupaus Iisakin syntymästä Kirjoita lyhyt kertomus valitsemastasi näkökulmasta. Kirjoita minä-muodossa: ”Olen Saara. Kuulin vieraiden juttelevan Abrahamin kanssa. Ajattelen…”

7 Sanna Ylä-Jussila Suomen ekumeeninen neuvosto Kirjoitustehtävä Olet Abraham. Vieraat ovat juuri lähteneet. Mitä ajattelet? Olet Saara. Kuuntelit salaa Abrahamin ja vieraiden keskustelua. Mitä ajattelet nyt? Kirjoita, mitä Abraham ja Saara keskustelivat vieraiden lähdettyä.


Lataa ppt "Sanna Ylä-Jussila Suomen ekumeeninen neuvosto Abrahamin lapset - kolmen uskonnon yhteiset juuret Dorothea ja Fanny Rosenblad (suom. Mirja Sevón)"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google